Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Τεράστιες οι διαστάσεις του κυκλώματος εκβιαστών αποτελούμενου απο υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής και του Υπ. Πολιτισμού

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι των εμπλεκόμενων στο κύκλωμα εκβιαστών δημοτικών υπαλλήλων που δρούσε στο Κέντρο της Αθήνας. 

Η επονομαζόμενη «Νάνσυ», που όπως αποδεικνύεται είναι παλιά γνώριμη των Αρχών, φαίνεται να είναι η επικεφαλής του κυκλώματος και κρατούσε αναλυτική κατάσταση εσόδων - εξόδων με ημερομηνίες και ονόματα για όλες τις παράνομες δραστηριότητες, με τουλάχιστον δύο τέτοια τεφτέρια να έχουν βρεθεί στην κατοχή της.

Μερικοί από τους διαλόγους που έφερε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ ανάμεσα στην «αρχηγό» της ομάδας και σε εισπράκτορες φέρονται να είναι κάπως έτσι:

-«Δώσαμε 900 ευρώ για έλεγχο υγείας, εγκρίσεις καταλληλότητας»

-«Στις 2 Μαΐου έδωσα για τη δουλειά που δεν έκανε στην πολεοδομία της Αγίας Παρασκευής, αλλά εγώ του έδωσα από μόνη μου, γιατί τελικά έγινε 200 ευρώ. Μου έδωσε για αρχαία υποτίθεται Ερμού το ποσό των 40.000 ευρώ για να κλείσει ο φάκελος και του παρέδωσα τα έγγραφά του»

Υπενθυμίζεται ότι καρατομήθηκαν την Τρίτη από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, 12 επόπτες Υγείας οι οποίοι και είναι ανάμεσα στους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα.

Οι προαναφερθέντες τέθηκαν άμεσα σε αργία, μετά την κοινοποίηση της έρευνας των διωκτικών αρχών με τις αλλαγές στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας είναι σαρωτικές στο περιθώριο των εξελίξεων.

Οι 14 συλληφθέντες εκ των οποίων εννέα είναι δημόσιοι υπάλληλοι, θα οδηγηθούν σήμερα στις 10 το πρωί στον Ανακριτή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τις Αρχές, οι 9 εξ αυτών εργάζονται στις ελεγκτικές υπηρεσίες του κεντρικού τομέα και στις αντίστοιχες υπηρεσίες για τον βόρειο τομέα.

Η δράση του κυκλώματος φαίνεται πως μετρούσε τουλάχιστον 3 χρόνια όπως φαίνεται και στα «πρακτικά» που κρατούσαν.

Σημειώνεται πως στη «μαφία των δημοτικών υπαλλήλων» συμμετοχή είχαν εκτός των άλλων, υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας, των υπηρεσιών δόμησης και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τα ποσά ήταν μεγάλα και εισπράττονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν διακριτούς ρόλους. Ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τη Χαριλάου Τρικούπη να σπεύδει να αναστείλει την κομματική τους ιδιότητα. 

Παράλληλα, «κομβικό ρόλο» στο κύκλωμα φέρεται να κατείχε και μια 63χρονη.Η 63χρονη λάμβανε ποσά της τάξης των 6- 10 χιλιάδων ευρώ για κάθε περίπτωση διαμεσολάβησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εγκληματική οργάνωση φαίνεται να είχε «επεκτείνει τις δραστηριότητες της» ακόμη και στη Μύκονο και σε άλλα νησιά.

 


Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών στην Αθήνα, με τη Νέα Αριστερά να εκδίδει αποκαλυπτική ανακοίνωση για τα μέλη του ΠΑΣΟΚ – υπάλληλοι του υπ. Πολιτισμού που φέρονται να εμπλέκονται.

 

Με μια ανακοίνωση “φωτιά” για την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αναφέρεται η Νέα Αριστερά στις αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών στην Αθήνα, στο οποίο συμμετείχαν υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και του υπουργείου Πολιτισμού, με τους τελευταίους μάλιστα να είναι -μέχρι πρότινος- μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Στην ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς αναφέρεται πως τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εμπλέκονται ήταν στενοί συνεργάτες του Γιάννη Τσακοπιάκου και εμπλεκόμενοι στο μεγάλο σκάνδαλο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Υπουργείου Πολιτσισμού.

Μάλιστα, αφήνονται αιχμές για την ανακοίνωση του υπουργείου, με τη Νέα Αριστερά να διερωτάται μήπως θα έπρεπε να προχωρήσει σε έλεγχο όλων των υποθέσεων, στις οποίες εμπλέκονται μέσα από τις θέσεις τους σε επιτροπές οι σημερινοί κατηγορούμενοι.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς

 

«Η εξάρθρωση της σπείρας εκβιαστών, αποτελούμενης από υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων, των υγειονομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και τρεις υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, όχι τόσο για την ύπαρξη τέτοιων κυκλωμάτων στο χώρο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όσο για το μέγεθος της οργάνωσης, τις διακλαδώσεις της και τα εικαζόμενα προς το παρόν έσοδα των μελών του κυκλώματος.

Οι κατηγορούμενοι, είτε συνελήφθησαν είτε όχι, πέρασαν σε αργία και κινήθηκαν οι σχετικές διοικητικές διαδικασίες τόσο στον Δήμο Αθηναίων και στην Περιφέρεια Αττικής, όσο και στο Υπουργείο Πολιτισμού, που έβγαλε επ’ αυτού μια λακωνική ανακοίνωση.
Αντίστοιχα και το ΠΑΣΟΚ ανέστειλε την ιδιότητα του μέλους για τα πρόσωπα που κατηγορούνται, δύο από τα οποία βρίσκονται σε σημαντικές θέσεις στα όργανα του κόμματος (πρόκειται για δύο υπαλλήλους του ΥΠΠΟ, ένας εκ των οποίων ήταν μέχρι τώρα μέρος του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ ο δεύτερος είχε τη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη Πολιτισμού).

Για όσους ωστόσο παρακολουθούν τα τεκταινόμενα των τελευταίων χρόνων στο Υπουργείο Πολιτισμού, τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην βδελυρή αυτή υπόθεση είναι αρκετά γνωστά. Συνδικαλιστές της παράταξης του ΠΑΣΟΚ σε πρωτοβάθμια σωματεία και στην ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, στενοί συνεργάτες του προέδρου της Γιάννη Τσακοπιάκου, διορισμένοι οι δύο εξ αυτών από την ίδια την υπουργό σε επιτροπές, η συμμετοχή στις οποίες θα μπορούσε να διευκολύνει την παράνομη δράση τους, εμπλεκόμενοι επίσης οι δύο στο μεγάλο σκάνδαλο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του ΥΠΠΟ, που αποκαλύφθηκε την περίοδο 2015-2019, και κατηγορούμενοι στην υπόθεση των πλαστών δανείων της οποίας η δικαστική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Κόλακες και υποστηρικτές της υπουργού είτε μέσω της συνδικαλιστικής τους παράταξης, είτε μέσω της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ στο ΔΣ της οποίας κατείχαν και κατέχουν σημαντικές θέσεις, πρόθυμοι συκοφάντες και τροφοδότες των κυβερνητικών ΜMΕ με fake news εναντίον του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Δεν είναι τυχαίο ότι η συλληφθείσα εκ των τριών έχει υπογράψει και την πραγματογνωμοσύνη για το κτίριο του ΣΕΑ, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκδίκαση της σχετικής υπόθεσης από το ΣΤΕ. Μέλη μιας παρέας που στηρίζει με αυταπάρνηση την κ. Μενδώνη κάθε φορά που θα το χρειαστεί.

Υπό το φως όλων των παραπάνω, η λακωνική ανακοίνωση του ΥΠΠΟ είναι πολύ λίγη για να κρύψει τη θλίψη και το άγχος της υπουργού για την απώλεια τέτοιων φίλων και υποστηρικτών.

Μήπως όμως θα έπρεπε να προχωρήσει σε έλεγχο και όλων των υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται μέσα από τις θέσεις τους σε επιτροπές οι σημερινοί κατηγορούμενοι;»

Πηγές : www.skai.gr 
www.news247.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Σε σταθερά ανερχόμενη δύναμη σε διεθνές επίπεδο εξελίσονται οι ελληνικές επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας
85% των εταιρειών στην Ελλάδα δεν προσφέρει προνόμια στους εργαζομένους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες
Παραδόθηκε στον αν. Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση η Μελέτη για την Ανάπτυξη του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΔΜΗΕ: ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ Ν. ΜΠΟΥΛΑΞΗ ΣΤΟ 7ο INVESTGR FORUM
Εκτόξευση στις τιμές ρεύματος του Ιουλίου: τι προτείνουν οι ειδικοί του Pricefox
Discovergreece.com: Με συνοδοιπόρο την Pythia το κοινό σχεδιάζει το ταξίδι του στην Ελλάδα
Πώς κάνουν διακοπές οι Έλληνες κάθε γενιάς. Πως οι Gen Z, Millennials και Baby Boomers;
Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix – ΕΟΤ: “Streaming” σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν
Ολιστική βιωσιμότητα στο διεθνές συνέδριο «Sustainable Solutions at Times of Transition», στη Νίσυρο
Άρση ασυλίας για τέσσερις βουλευτές
Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει επείγουσα δράση για να επιτύχει τους στόχους της πράσινης αυτοκίνησης
Υπεγράφη η σύμβαση της κατασκευής του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης στην κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League
Οδ. Κωνσταντινόπουλος: ως πασοκ έχουμε εδώ και δύο χρόνια συγκεκριμένη πρόταση για το ρεύμα
ETC: Η Ελλάδα στην 6άδα των χωρών με τη μεγαλύτερη αύξηση των αφίξεων στην Ευρώπη
Hondos_KE
apolimantiki
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.