Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Καμία ουσιαστική απάντηση από την κυβέρνηση σε ερώτηση του ΚΚΕ για τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης

Καμία ουσιαστική απάντηση και δέσμευση δεν έδωσε ο υφυπουργός Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους για τις λύσεις που απαιτούνται ώστε να σταματήσει να υπολειτουργεί -λόγω της τραγικής υποστελέχωσης- το νοσοκομείο Σαντορίνης, στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για το θέμα.
 

Αντίθετα, το μόνο που προσπάθησε ήταν να επιχειρηματολογήσει υπέρ της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης του ΕΣΥ, όπως άλλωστε διέπει το συγκεκριμένο Νοσοκομείο που λειτουργεί επί της ουσίας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια μέσω της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας Α.Ε.. Και όταν στηλιτεύτηκε αυτή η προσπάθεια από την Μ. Κομνηνάκα,  προχώρησε σε επίθεση προς το ΚΚΕ και προς τη βουλευτή του Κόμματος αφού με προκλητικό ύφος και προσβλητικό τρόπο ανέφερε πως «ο λόγος σας είναι αυτός που ακούμε εδώ και 30 χρόνια» και πως ... σπατάλησε χρόνο για «να λέτε τα συνθήματα που έχετε αναφέρει ως Κομμουνιστικό Κόμμα». 
 

Κουβέντα όμως δεν είπε τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό καθώς δεν έχει «ούτε για δείγμα» όπως είπε η Μ. Κομνηνάκα παθολόγο, μικροβιολόγο, ακτινολόγο ενώ άλλες ειδικότητες όπως η καρδιολογία «καλύπτονται» από μία γιατρό, φτάνοντας στην υπερεφημέρευση. Και όχι μόνο δεν είπε κουβέντα, αλλά με τον ίδιο προκλητικό τρόπο ο υφυπουργός είπε πως «το νοσοκομείο Σαντορίνης είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τα προηγούμενα χρόνια». 
 

Αυτή την απάντηση κατέκρινε η Μ. Κομνηνάκα, σημειώνοντας πως είναι αδιανόητο να λέγεται κάτι τέτοιο όταν δεν υπάρχει καν παθολόγος στο νοσοκομείο, θυμίζοντας το θάνατο του 42χρονου τραυματιοφορέα του νοσοκομείου που λόγω της υποστελέχωσης αναγκάστηκε να μεταφερθεί στην Αθήνα. «Η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει την κυβέρνηση» επεσήμανε και απάντησε στο επιχείρημα του υφυπουργού για υψηλές αμοιβές των γιατρών που δίνει η κυβέρνηση ούτως ώστε να μετακινηθούν στο νησί. Τόνισε πως οι γιατροί δεν πηγαίνουν και λόγω του κόστους ζωής και γιατί υπάρχει το καθεστώς υπερεφημέρευσης, όπως αναισθησιολόγοι που εφημερεύουν 15 μέρες το μήνα. 
 

Καταλήγοντας είπε πως «καταλαβαίνουμε τώρα, ακούγοντας αυτή την τοποθέτηση του υφυπουργού γιατί επιλέγει η διοικήτρια του νοσοκομείου όποιον αναδεικνύει τα τραγικά προβλήματα και τις ελλείψεις, να τον φιμώνει και να τον τρομοκρατεί υποβάλλοντας μηνύσεις, εξοντωτικές αγωγές όπως έκανε τελευταία σε βάρος δημοσιογράφου που αναδεικνύει τα κενά του νοσοκομείου, σε βάρος του προέδρου του Συλλόγου νεφροπαθών της Σαντορίνης -που έχουν τις αγωνίες τους για το πως αυτοί οι άνθρωποι θα περιθάλπτονται- σε βάρος του προέδρου της Ένωσης γονέων και Κηδεμόνων και άλλων πολιτών». 
 

Αμετανόητος, και χωρίς ψήγμα ντροπής για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί συνολικά στο σύστημα Υγείας, και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο της Σαντορίνης, ο υφυπουργός Θεμιστοκλέους, κλείνοντας τη συζήτηση, απευθύνθηκε ξανά προς το ΚΚΕ λέγοντας, ουσιαστικά, πως η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει «ρεαλιστικές λύσεις» στα προβλήματα ενώ το ΚΚΕ «λέει τα ίδια εδώ και 30 χρόνια»! Και τα είπε αυτά ο «ρεαλιστής» υφυπουργός Υγείας της κυβέρνησης που έβαλε τιμοκατάλογο στην ανθρώπινη ζωή με τα επι πληρωμή απογευματινά χειρουργεία.
 

Ο συγκεκριμένος «ρεαλισμός» και του υφυπουργού Υγείας είναι αυτός που θεωρεί ότι το 2024 το να στοιβάζονται ασθενείς στα ράντζα, καρκινοπαθείς να μην έχουν τις εξετάσεις και τα φάρμακα τους όταν και όσο τα χρειάζονται και τόσα άλλα είναι «προβλήματα που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε». Όμως, η πολιτική που υλοποιούν και υπερασπίζονται στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο είναι αυτή που θεωρεί την Υγεία του λαού κόστος. Που δεν μπορεί να κάνει πολλά γιατί αυτές είναι «οι αντοχές της οικονομίας»... Που κάνει όμως πολλά, και δίνει πολλά δισεκατομμύρια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ανάμεσα τους και στα «κοράκια» της ιδιωτικής Υγείας- γιατί εκεί οι «αντοχές» της καπιταλιστικής οικονομίας το επιτρέπουν...    

Πηγή : www.902.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Σε σταθερά ανερχόμενη δύναμη σε διεθνές επίπεδο εξελίσονται οι ελληνικές επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας
85% των εταιρειών στην Ελλάδα δεν προσφέρει προνόμια στους εργαζομένους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες
Παραδόθηκε στον αν. Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση η Μελέτη για την Ανάπτυξη του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΔΜΗΕ: ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ Ν. ΜΠΟΥΛΑΞΗ ΣΤΟ 7ο INVESTGR FORUM
Εκτόξευση στις τιμές ρεύματος του Ιουλίου: τι προτείνουν οι ειδικοί του Pricefox
Discovergreece.com: Με συνοδοιπόρο την Pythia το κοινό σχεδιάζει το ταξίδι του στην Ελλάδα
Πώς κάνουν διακοπές οι Έλληνες κάθε γενιάς. Πως οι Gen Z, Millennials και Baby Boomers;
Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix – ΕΟΤ: “Streaming” σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν
Ολιστική βιωσιμότητα στο διεθνές συνέδριο «Sustainable Solutions at Times of Transition», στη Νίσυρο
Άρση ασυλίας για τέσσερις βουλευτές
Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει επείγουσα δράση για να επιτύχει τους στόχους της πράσινης αυτοκίνησης
Υπεγράφη η σύμβαση της κατασκευής του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης στην κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League
Οδ. Κωνσταντινόπουλος: ως πασοκ έχουμε εδώ και δύο χρόνια συγκεκριμένη πρόταση για το ρεύμα
ETC: Η Ελλάδα στην 6άδα των χωρών με τη μεγαλύτερη αύξηση των αφίξεων στην Ευρώπη
Hondos_KE
apolimantiki
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.