Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

«Υπάρχουν άνθρωποι που ξοδεύουν πολλά χρήματα για τη Σαντορίνη και δεν θέλουν το νησί να ‘βουλιάζει’», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg

Οι τουρίστες που μένουν στα ακριβά ξενοδοχεία της Μυκόνου και της Σαντορίνης χαίρονται, γράφει το Business Insider, αφότου η πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Bloomberg αποκάλυψε ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να βάλει όρια στα κρουαζιερόπλοια στα πιο  δημοφιλή νησιά της χώρας.

Στόχος, γράφει το Business Insider, είναι να περιορίσει τον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που γεμίζουν τα λιμάνια των νησιών αυτών, καταστρέφοντας τη θέα προς το ηλιοβασίλεμα και προκαλώντας συνωστισμό στα γραφικά σοκάκια τους.

«Υπάρχουν άνθρωποι που ξοδεύουν πολλά χρήματα για να βρίσκονται στη Σαντορίνη και δεν θέλουν το νησί να ‘βουλιάζει’», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg.

Όπως σημειώνει το Business Insider, η Ελλάδα είδε τον τουρισμό της να ανακάμπτει μετά την πανδημία, καθώς 36 εκατομμύρια τουρίστες την επισκέφθηκαν πέρυσι, 20,8% περισσότεροι από το 2022.

Η αυξημένη ζήτηση και άλλοι μακροοικονομικοί λόγοι έκαναν τη χώρα πιο ακριβή για τους τουρίστες, με τη μέση διανυκτέρευση να κοστίζει 8,6% περισσότερα το 2023 από ό,τι το 2022.

Κάποιοι που θέλουν να δουν τα νησιά χωρίς το υψηλό κόστος στρέφονται στις κρουαζιέρες, όπου οι επιβάτες εμφανίζουν δυσανάλογη αύξηση: 61,1% σε έναν χρόνο.

Στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, ο αριθμός των ταξιδιωτών που φτάνουν με κρουαζιερόπλοια αυξήθηκε κατά 74% και 57% αντίστοιχα.

Αυτό εξελίσσεται σε έναν πονοκέφαλο για τους ντόπιους, αλλά και για όσους πληρώνουν πολλά χρήματα για να μένουν στα νησιά αυτά, τα οποία έχουν γίνει ακριβοί προορισμοί για εύπορους επισκέπτες, με ξενοδοχεία πολυτελείας και καταστήματα γνωστών σχεδιαστών. Η Mykonos έχει Soho House, όπου μια βραδιά κοστίζει πάνω από 1.000 δολάρια στην υψηλή σεζόν και αρκετά μαγαζιά Louis Vuitton, ενώ η Σαντορίνη έχει Nobu, σημειώνει το Business Insider.

Πέρυσι, επισκέπτες και ντόπιοι διαμαρτύρονταν στα social media για τα κρουαζιερόπλοια που χαλάνε τη θέα προς το ηλιοβασίλεμα και τα σοκάκια που είναι γεμάτα με τους επισκέπτες που αποβιβάζουν.

«Ήταν πολύ πιο βρώμικη, πιο συνωστισμένη και υπερβολικά αναπτυγμένη με άσχημο τρόπο σε σχέση με όταν την είχα επισκεφθεί  δύο φορές πριν από δέκα χρόνια», έγραψε ένας χρήστης του Reddit για τη Σαντορίνη. «Ήταν εκπληκτική το 2012. Η τοπική κυβέρνηση άφησε τον τουρισμό να καταστρέψει το νησί».

«Στη Σαντορίνη, ακόμη και οι τουρίστες παραπονιούνται για τον μεγάλο αριθμό τουριστών», ανέφερε ο Συνήγορος του Πολίτη της Ελλάδας σε έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Σε αντίθεση με τα κρουαζιερόπλοια, τα σκάφη αναψυχής είναι ευπρόσδεκτα στην Ελλάδα, γράφει το Business Insider, προσθέτοντας ότι το Koru, το superyacht του Jeff Bezos έχει ήδη ταξιδέψει στην Ελλάδα για το καλοκαίρι.

moneyreview.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Σε σταθερά ανερχόμενη δύναμη σε διεθνές επίπεδο εξελίσονται οι ελληνικές επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας
85% των εταιρειών στην Ελλάδα δεν προσφέρει προνόμια στους εργαζομένους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες
Παραδόθηκε στον αν. Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση η Μελέτη για την Ανάπτυξη του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΔΜΗΕ: ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ Ν. ΜΠΟΥΛΑΞΗ ΣΤΟ 7ο INVESTGR FORUM
Εκτόξευση στις τιμές ρεύματος του Ιουλίου: τι προτείνουν οι ειδικοί του Pricefox
Discovergreece.com: Με συνοδοιπόρο την Pythia το κοινό σχεδιάζει το ταξίδι του στην Ελλάδα
Πώς κάνουν διακοπές οι Έλληνες κάθε γενιάς. Πως οι Gen Z, Millennials και Baby Boomers;
Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix – ΕΟΤ: “Streaming” σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν
Ολιστική βιωσιμότητα στο διεθνές συνέδριο «Sustainable Solutions at Times of Transition», στη Νίσυρο
Άρση ασυλίας για τέσσερις βουλευτές
Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει επείγουσα δράση για να επιτύχει τους στόχους της πράσινης αυτοκίνησης
Υπεγράφη η σύμβαση της κατασκευής του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης στην κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League
Οδ. Κωνσταντινόπουλος: ως πασοκ έχουμε εδώ και δύο χρόνια συγκεκριμένη πρόταση για το ρεύμα
ETC: Η Ελλάδα στην 6άδα των χωρών με τη μεγαλύτερη αύξηση των αφίξεων στην Ευρώπη
Hondos_KE
apolimantiki
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.