Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024

Τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών για τους Ευρωπαίους το καλοκαίρι του 2024 η Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι ο τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός των Ευρωπαίων που θα ταξιδέψουν την προσεχή  καλοκαιρινή σεζόν εντός Ευρώπης, συγκεντρώνοντας το 6% του μεριδίου προτιμήσεών τους για το 2024. Πρώτοι προορισμοί είναι η Ιταλία και η Ισπανία (από 8% καθεμία) και ακολουθούν η Γαλλία (7%), [η Ελλάδα] και η Γερμανία (5%).
 

Αυτό προκύπτει από 18η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων «Monitoring Sentiment for Intra-European Travel».
 

Το 34% των Ευρωπαίων θα ταξιδέψει το Μάιο και τον Ιούνιο και το 44% τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Επιπλέον, το 17% σκοπεύει να ταξιδέψει τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Τα ταξίδια αναψυχής βρίσκονται σε ανοδική πορεία, με το 74% να εκφράζει επιθυμία να ταξιδέψει, αυξημένο κατά 5% από πέρυσι.
 

Η διάθεση των Ευρωπαίων για ταξίδια στην Ευρώπη βρίσκεται στο 75% κατά την περίοδο από το Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2024, αυξημένη κατά 3% έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.
 

Το 37% των ερωτηθέντων σκοπεύουν να κάνουν ένα ταξίδι και το 57% τουλάχιστον δύο κατά την ίδια ταξιδιωτική περίοδο. Το 43% θα προτιμήσει προορισμούς της Νότιας Ευρώπης με την Ιταλία και την Ισπανία να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων.
 

Το 20% προτιμά ταξίδια «Ήλιος – Θάλασσα» και το 16% City Breaks, ενώ το 19% δήλωσε ότι η αγαπημένη του εμπειρία διακοπών είναι να απολαμβάνει τα φυσικά τοπία. Ακολουθεί η τοπική κουζίνα (17%), η τοπική κουλτούρα (15%) και ο θαυμασμός διάσημων αξιοθέατων (15%).
 

Η πρόθεση για ταξίδια με πτήση φτάνει στο 55%, παρουσιάζοντας αύξηση 5% έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι, ενώ το 28% σκοπεύουν να φτάσουν στον προορισμό τους οδικώς και το 13% με τρένο ή λεωφορείο.
 

Ενθουσιασμός για ταξίδια καταγράφεται σε όλες τις ηλικίες άνω των 25 ετών, φτάνοντας στο 81% στις ηλικίες άνω των 55. Η αποφασιστικότητα αυτή σε συνδυασμό με την επιθυμία διασφάλισης των διακοπών σε πιο ευνοϊκές τιμές, οδηγεί σε αύξηση των προκρατήσεων με το 52% των Ευρωπαίων ταξιδιωτών (συμπεριλαμβανομένου του 56% ηλικίας 18-24) έχουν ήδη κάνει πλήρη ή μερική κράτηση για τα ταξίδια τους.
 

Δημοφιλέστερη διάρκεια διακοπών είναι η περίοδος από 4 έως 6 διανυκτερεύσεις, την οποία προτιμά το 36% των ερωτηθέντων. Ακολουθούν οι 7-9 διανυκτερεύσεις (26%) και οι 10 και άνω διανυκτερεύσεις (21%).
 

Ο προϋπολογισμός των διακοπών παραμένει σταθερός σε σχέση με ένα χρόνο πριν, με το 42% να σχεδιάζει να δαπανήσει έως 1.000 ευρώ το άτομο στο επόμενο ταξίδι, καλύπτοντας τόσο τη διαμονή όσο και τις μεταφορές.
 

Η αίσθηση της ασφάλειας είναι το πρωταρχικό κριτήριο στην επιλογή προορισμού (16%) και ακολουθεί ο ευχάριστος καιρός (13%), τα παζάρια και οι ελκυστικές προσφορές (11%), οι φιλικές τοπικές κοινωνίες (9%) και το χαμηλό κόστος ζωής στον προορισμό (8%).
 

Παρά την ισχυρή διάθεση για ταξίδια, το 22% των Ευρωπαίων ανησυχεί για κλιμάκωση των ταξιδιωτικών εξόδων, και το 17% για τα προσωπικά οικονομικά. Οι γεωπολιτικές εντάσεις (Ουκρανία, Μ. Ανατολή) εκφράζονται ως ανησυχία από το 12% και 10% των Ευρωπαίων. Ακολουθούν τα εμπόδια στις επιλογές μεταφορών (10%), τα μεγάλα πλήθη (9%) και τα ακραία καιρικά φαινόμενα (8%).


Προέλευση : www.tornosnews.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διπλάσια η συχνότητα και το μέγεθος των δασικών πυρκαγιών τα τελευταία 20 χρόνια
ARS 2024: Αισιόδοξοι για την προοπτική της Ελλάδας οι επενδυτές στον κλάδο της φιλοξενίας
1η Ιουλίου λήγει η προθεσμία οριστικοποίησης των προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων
Αγίου Πνεύματος: Για ποιούς αποτελεί αργία και για ποιούς όχι
Οι μεταρυθμίσεις που προωθούνται απο την Κυβέρνηση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
Η Ελλάδα σάρωσε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, κατακτώντας την 2η θέση στα μετάλλια!
Πρωταγωνιστεί η Ελλάδα στις ελεύσεις τουριστών από Αυστραλία, Καναδά και ΗΠΑ και για το 2024
Ψηφιακά εργαλεία επιστρατεύει η Κυβέρνηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ
Γ. Βρούτσης: «Θα είμαστε πάντα κοντά στους μικρούς Πρωταθλητές της ζωής»
Περιορισμένη φέτος η έξοδος του Αγίου Πνεύματος. Κερδισμένοι οι outsiders προορισμοί
Υπο έλεγχο οι πυρκαγιές σε ολόκλητρη τη χώρα. Βελτιωμένη η εικόνα
Καμία ουσιαστική απάντηση από την κυβέρνηση σε ερώτηση του ΚΚΕ για τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης
Ελέγχους παρακολούθησης των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων διενήργησε το Υπουργείο Ναυτιλίας
Πλευρικά στοιχήματα στο Live Blackjack!
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Δε θα επιτρέψω σε κανέναν, μετά από τόσα χρόνια, να μου απαγορεύσει να μιλάω ελεύθερα για αυτά που αγωνίστηκα
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.