Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024

Γ. Βρούτσης: Μαγικές διαδρομές και υψηλού επιπέδου αθλητικό θέαμα αναβάθμισαν τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024

Με μαγικές εικόνες από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, την Ακρόπολη, την Αθηναϊκή Ριβιέρα και το Παναθηναϊκό Στάδιο, που ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο, και συγκεκριμένα σε 174 χώρες από 40 και πλέον διεθνή δίκτυα, ολοκληρώθηκε ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024. 
 

«Ύστερα από 5 αγωνιστικές διαδρομές απαράμιλλου κάλους αλλά και αγωνιστικής δυσκολίας, αντάξιας μεγάλων αντίστοιχων Γύρων, όπως ήταν το «βασιλικό» ετάπ του Βελουχίου, μπορούμε πλέον να λέμε ότι έχουν μπει γερά τα θεμέλια, ώστε ο Γύρος της Ελλάδας να γίνει τα επόμενα χρόνια εξίσου διάσημος και -γιατί όχι- περιζήτητος, όπως οι μεγάλοι Γύροι ανά την Ευρώπη σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία.
 

Ο κόσμος εδώ στην Ελλάδα μπορεί να μην το αντιλαμβάνεται ακόμα, αλλά με συνέπεια χτίζουμε ένα αθλητικό-τουριστικό-πολιτιστικό γεγονός, εφάμιλλο της ιστορίας μας και της αθλητικής μας παρακαταθήκης. Η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και που δίνει τη Φλόγα της να ανάψει στον βωμό κάθε 4 χρόνια, δεν μπορεί παρά να μην είναι πρωταγωνίστρια σε κάθε μεγάλο αθλητικό ραντεβού!
 

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 έκλεψε τις εντυπώσεις και αυτό φαίνεται ήδη από τα διθυραμβικά σχόλια όσων συμμετείχαν, αλλά και από το ενδιαφέρον που έρχεται ήδη για τον Γύρο του 2025.
 

Είμαι σίγουρος ότι η Οργανωτική Επιτροπή CyclingGreece θα συνεχίσει με την ίδια ζέση την ολοκληρωτική αναβάθμιση του αγώνα» δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.
 

Ο Γύρος διεξάχθηκε από τις 15 ως τις 19 Μαΐου, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη, πέρασε από Κατερίνη, Καρδίτσα, Καρπενήσι, Σπερχειάδα, Χαλκίδα και ολοκληρώθηκε στην Αθήνα. Παράλληλα με το αγωνιστικό μέρος, που περιλαμβάνεται στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας,  πραγματοποιήθηκε ένα εξαιρετικά διευρυμένο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων με στόχο την επαφή των πολιτών με το ποδήλατο και την  εκπαίδευσή τους στον δρόμο.

Συγκεκριμένα, πάνω από 200 εκδηλώσεις έγιναν στις πόλεις εκκίνησης και τερματισμού, όπως και σε Ελασσόνα, Λάρισα, Λιβαδειά και Λαμία!

«Σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας έχουν οι χορηγοί των φανελών του Γύρου, η ΔΕΗ, μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης, η ElvalColour, η Avance και φυσικά η ΕΡΤ, ο αποκλειστικός εθνικός μας τηλεοπτικός πάροχος, που φρόντισε να μπει στα σπίτια όλου του κόσμου ο αγώνας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΟΕ που φρόντισε για τα διαδικαστικά της παραχώρησης του Παναθηναϊκού Σταδίου, αλλά και στην Ελληνική Αστυνομία για την υποδειγματική ρύθμιση της κυκλοφορίας σε όλες τις περιοχές διέλευσης, στα μέλη του Ερυθρού Σταυρού, στην τοπική αυτοδιοίκηση, Περιφέρειες και Δήμους, αλλά και στους φορείς που αγκάλιασαν τη διοργάνωση. Δίνουμε ραντεβού το 2025» σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διπλάσια η συχνότητα και το μέγεθος των δασικών πυρκαγιών τα τελευταία 20 χρόνια
Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη» για ακόμα μια φορά η AEGEAN, στα Skytrax World Airline Awards 2024
Ο αν. Υπουργός Αθλητισμού Γ. Βρούτσης στο 4ο Συνέδριο της Ένωσης Προπονητών της Euroleague
Συνέντευξη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνου Μανουσάκη στην Καθημερινή της Κύπρου.
ARS 2024: Αισιόδοξοι για την προοπτική της Ελλάδας οι επενδυτές στον κλάδο της φιλοξενίας
1η Ιουλίου λήγει η προθεσμία οριστικοποίησης των προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων
Αγίου Πνεύματος: Για ποιούς αποτελεί αργία και για ποιούς όχι
Οι μεταρυθμίσεις που προωθούνται απο την Κυβέρνηση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
Η Ελλάδα σάρωσε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, κατακτώντας την 2η θέση στα μετάλλια!
Πρωταγωνιστεί η Ελλάδα στις ελεύσεις τουριστών από Αυστραλία, Καναδά και ΗΠΑ και για το 2024
Ψηφιακά εργαλεία επιστρατεύει η Κυβέρνηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ
Γ. Βρούτσης: «Θα είμαστε πάντα κοντά στους μικρούς Πρωταθλητές της ζωής»
Περιορισμένη φέτος η έξοδος του Αγίου Πνεύματος. Κερδισμένοι οι outsiders προορισμοί
Υπο έλεγχο οι πυρκαγιές σε ολόκλητρη τη χώρα. Βελτιωμένη η εικόνα
Καμία ουσιαστική απάντηση από την κυβέρνηση σε ερώτηση του ΚΚΕ για τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.