Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024

Γιάννης Χατζής, προεδρος ΠΟΞ: Οι αιτιάσεις περί «υπερτουρισμού» προσπαθούν να αποκρύψουν το πραγματικό πρόβλημα

Με μεγάλη συμμετοχή ξενοδόχων και παραγόντων του τουρισμού πραγματοποιείται η ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννη Χατζή. Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΠΟΞ εξέφρασε τις ενστάσεις του για την ευκολία με την οποία γίνεται η χρήση του όρου «υπερτουρισμός».
 

«Οι αιτιάσεις περί "υπερτουρισμού" μέχρι σήμερα το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να αποκρύψουν το πραγματικό πρόβλημα. Οι δημόσιες υποδομές υπολείπονται των ιδιωτικών. Γι΄ αυτό λοιπόν είναι αναγκαίος ο στρατηγικός σχεδιασμός μακράς πνοής ώστε όλα τα δεδομένα να μπουν στο τραπέζι στην πραγματική διάστασή τους», τόνισε.
 

Ο κ. Χατζής πρόσθεσε ακόμη ότι ο ΣΕΤΕ από το 2021 έχει εκπονήσει μέσω του ΙΝΣΕΤΕ τη μελέτη «Ελληνικός Τουρισμός 2030 | Σχέδια Δράσης» για την ανάπτυξη των τουριστικών προϊόντων της χώρας σε προορισμούς και clusters προορισμών από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, όπου περιλαμβάνεται και κατάλογος με έργα υποδομής ανά την Ελλάδα που θα βοηθήσουν όχι μόνο τον τουρισμό, αλλά την οικονομία στο σύνολο της.


«Ο τουρισμός διογκώνει τον εθνικό πλούτο κι αν θέλουμε να συνεχίσει να το κάνει, πρέπει ένα μεγάλο μέρος αυτού του πλούτου να επιστρέφει στην κοινωνία με τη μορφή ανθεκτικών και σύγχρονων υποδομών σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΞ.  


Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Ιωάννης Παπαβασιλείου αναφέρθηκε διεξοδικά στις κύριες δράσεις, τις συνέργειες και τις διεκδικήσεις της ΕΞΡ σε θέματα που αφορούν την οικονομία, την απασχόληση, την εκπαίδευση και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Επεσήμανε μεταξύ άλλων το υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό για τη μείωση ΦΠΑ, την συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα πλαίσια του προγράμματος Rhodes Colab και το αίτημα προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τη δημιουργία τμήματος τουριστικών σπουδών.
 

Ακόμα, ο κ. Παπαβασιλείου σημείωσε: "Ως προς το Πολεοδομικό Σχέδιο της Ρόδου, είναι μείζονος σημασίας να διασφαλίσουμε το μέλλον της ξενοδοχειακής και τουριστικής ανάπτυξης στο νησί και τους πολίτες του, με τον κατάλληλο σχεδιασμό και τις αναγκαίες υποδομές. Απαιτείται ουσιαστική διαβούλευση για να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων, στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου με τον Δήμο και την Περιφέρεια, και με τους αρμόδιους παραγωγικούς φορείς όπως ΤΕΕ, ΕΞΡ, ΕΒΕΔ».
 

Παρόντες στη Γενική Συνέλευση η οποία είναι σε εξέλιξη στη Ρόδο, είναι μεταξύ άλλων και οι πρώην Πρόεδροι της ΠΟΞ κ.κ. Βασίλης Μηναίδης και Αντώνης Καμπουράκης.

Προέλευση - αναδημοσίευση : Α.Μ.Π.Ε. 
 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διπλάσια η συχνότητα και το μέγεθος των δασικών πυρκαγιών τα τελευταία 20 χρόνια
ARS 2024: Αισιόδοξοι για την προοπτική της Ελλάδας οι επενδυτές στον κλάδο της φιλοξενίας
1η Ιουλίου λήγει η προθεσμία οριστικοποίησης των προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων
Αγίου Πνεύματος: Για ποιούς αποτελεί αργία και για ποιούς όχι
Οι μεταρυθμίσεις που προωθούνται απο την Κυβέρνηση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
Η Ελλάδα σάρωσε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, κατακτώντας την 2η θέση στα μετάλλια!
Πρωταγωνιστεί η Ελλάδα στις ελεύσεις τουριστών από Αυστραλία, Καναδά και ΗΠΑ και για το 2024
Ψηφιακά εργαλεία επιστρατεύει η Κυβέρνηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ
Γ. Βρούτσης: «Θα είμαστε πάντα κοντά στους μικρούς Πρωταθλητές της ζωής»
Περιορισμένη φέτος η έξοδος του Αγίου Πνεύματος. Κερδισμένοι οι outsiders προορισμοί
Υπο έλεγχο οι πυρκαγιές σε ολόκλητρη τη χώρα. Βελτιωμένη η εικόνα
Καμία ουσιαστική απάντηση από την κυβέρνηση σε ερώτηση του ΚΚΕ για τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης
Ελέγχους παρακολούθησης των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων διενήργησε το Υπουργείο Ναυτιλίας
Πλευρικά στοιχήματα στο Live Blackjack!
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Δε θα επιτρέψω σε κανέναν, μετά από τόσα χρόνια, να μου απαγορεύσει να μιλάω ελεύθερα για αυτά που αγωνίστηκα
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.