Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024

ΔΥΠΑ: Νέα εποχή στην εύρεση εργασίας με το «jobmatch» στο κινητό

Στη δυσκολία του να βρεθεί το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό στον τομέα του τουρισμού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο διοικητής και πρόεδρος της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, σε άρθρο του στο Fortune Greece. Αναζητώντας καινοτόμες λύσεις η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης βάζει στο «παιχνίδι» και την τεχνολογία και ετοιμάζει μία πρωτοβουλία που θα έχει στόχο να συμβάλει στην καλύτερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, μέσα στον επόμενο μήνα, θα βγει στον αέρα μία νέα καινοτόμα λειτουργία της ΔΥΠΑ η οποία θα ενισχύει το λεγόμενο job match ανάμεσα σε εργοδότη και εργαζόμενο. Πιο συγκεκριμένα θα δίνει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο, αφού κατεβάσει την εφαρμογή jobmatch από το App Store ή το playstore και ολοκληρώσει το προφιλ του, να διαμορφώσει με τη χρήση φίλτρων τις επιλογές του, όπως τι επαγγέλματα θέλει και μπορεί να κάνει, σε ποιο ωράριο, σε ποια περιοχή, αλλά και σε τί εύρος μισθού.
 

Ταυτόχρονα οι εργοδότες θα μπορούν να δημιουργήσουν το εύρους μισθού και της αξιολόγησης τους. Και όλα αυτά με απλά βήματα για άμεση συνέντευξη τόσο μέσω βιντεοκλήσης όσο και τηλεφωνικά σε λιγότερο από 4 λεπτά.
 

«Οι μεταβαλλόμενες ανάγκες στο εργασιακό τοπίο που έχει χρειαστεί να προσαρμοστεί σε πολλαπλές κρίσεις τα τελευταία χρόνια, μας «υποχρεώνουν» να επιταχύνουμε δράσεις ακόμα πιο στοχευμένες, ακόμα πιο αποτελεσματικές. Στη ΔΥΠΑ θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας και να αναπτύσσουμε νέα μέσα με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση για όλους και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας», σχολίασε ο κ. Πρωτοψάλτης


Δύσκολη εξίσωση η εύρεση προσωπικού στον Τουρισμό

Ο διοικητής της ΔΥΠΑ υποστηρίζει πως η προσέλκυση εξειδικευμένου προσωπικού στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο έχει εξελιχθεί σε μία πολύ δύσκολη εξίσωση, για δυνατούς λύτες«Τα αίτια του προβλήματος είναι πολλά και σύνθετα», σημειώνει.

Όπως εξηγεί, «τo λεγόμενο brain drain, καθώς πολλοί εν δυνάμει εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού έφυγαν από τη χώρα μας στα προηγούμενα χρόνια της κρίσης, η αναντιστοιχία δεξιοτήτων (skills mismatch), δηλαδή οι άνεργοι που δεν έχουν τις δεξιότητες που αναζητούν οι επιχειρήσεις, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί δεν ελκύονται ιδιαίτερα από την εποχική εργασία και την εργασία στον κλάδο του τουρισμού και εστιάζουν στην αναζήτηση μίας μόνιμης απασχόλησης σε άλλο κλάδο, είναι οι βασικοί παράγοντες που αποτελούν τροχοπέδη».

«Με δεδομένο ότι ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας, έναν από τους πιο θεμελιώδεις πυλώνες της ελληνικής οικονομίας με καθοριστική συμβολή στο εθνικό ΑΕΠ, η επιτάχυνση δράσεων που θα αμβλύνουν το πρόβλημα του ελλείμματος προσωπικού στις τουριστικές επιχειρήσεις, είναι μονόδρομος», κατέληξε ο Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Προέλευση :  www.proson.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διπλάσια η συχνότητα και το μέγεθος των δασικών πυρκαγιών τα τελευταία 20 χρόνια
ARS 2024: Αισιόδοξοι για την προοπτική της Ελλάδας οι επενδυτές στον κλάδο της φιλοξενίας
1η Ιουλίου λήγει η προθεσμία οριστικοποίησης των προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων
Αγίου Πνεύματος: Για ποιούς αποτελεί αργία και για ποιούς όχι
Οι μεταρυθμίσεις που προωθούνται απο την Κυβέρνηση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
Η Ελλάδα σάρωσε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, κατακτώντας την 2η θέση στα μετάλλια!
Πρωταγωνιστεί η Ελλάδα στις ελεύσεις τουριστών από Αυστραλία, Καναδά και ΗΠΑ και για το 2024
Ψηφιακά εργαλεία επιστρατεύει η Κυβέρνηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ
Γ. Βρούτσης: «Θα είμαστε πάντα κοντά στους μικρούς Πρωταθλητές της ζωής»
Περιορισμένη φέτος η έξοδος του Αγίου Πνεύματος. Κερδισμένοι οι outsiders προορισμοί
Υπο έλεγχο οι πυρκαγιές σε ολόκλητρη τη χώρα. Βελτιωμένη η εικόνα
Καμία ουσιαστική απάντηση από την κυβέρνηση σε ερώτηση του ΚΚΕ για τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης
Ελέγχους παρακολούθησης των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων διενήργησε το Υπουργείο Ναυτιλίας
Πλευρικά στοιχήματα στο Live Blackjack!
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Δε θα επιτρέψω σε κανέναν, μετά από τόσα χρόνια, να μου απαγορεύσει να μιλάω ελεύθερα για αυτά που αγωνίστηκα
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.