Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024

Τα έσοδα των ξενοδοχείων από ψηφιακά κανάλια σημειώνουν ρεκόρ +68% στην Ευρώπη σε σύγκριση με το 2019

Στην τελευταία έρευνα της D-Edge σχετικά με τα ξενοδοχεία, μια  ανάλυση των τελευταίων πέντε ετών αποκαλύπτει μεγάλες αλλαγές στις online κρατήσεις, ιδίως μετά τις προκλήσεις που έθεσε η πανδημία COVID-19.

Η έρευνα, η οποία βασίζεται στα δεδομένα σχεδόν 5.000 ανεξάρτητων ξενοδοχείων και μικρών ξενοδοχειακών ομίλων σε όλη την Ευρώπη και την Ασία, παρέχει πληροφορίες για τους ξενοδόχους που επιθυμούν να περιηγηθούν στο εξελισσόμενο ψηφιακό τοπίο.

Η έκθεση υπογραμμίζει την ανάκαμψη των διεθνών ταξιδιών, με την Ευρώπη να πρωτοστατεί. Το 2023, τα διεθνή ταξίδια αντιστοιχούν στο 69% των εσόδων από online κρατήσεις στην Ευρώπη, σε σύγκριση με το 18% στην Ασία.


Η έρευνα αποκαλύπτει αύξηση των ψηφιακών εσόδων για τα ξενοδοχεία. Το 2023, ο δείκτης ψηφιακών εσόδων (DRI) για την Ευρώπη εκτινάχθηκε κατά 68% σε σύγκριση με το 2019, ενώ η Ασία σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση 52%. Οι αριθμοί αυτοί αντιπροσωπεύουν όχι μόνο ανάκαμψη από την πανδημία, αλλά και ένα σημαντικό άλμα σε σχέση με τα προ της πανδημίας επίπεδα.

Οι μέσες τιμές συναλλαγής έχουν επίσης σταθερή άνοδο, με τους επισκέπτες να πληρώνουν περισσότερα ανά κράτηση τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ασία. Στην Ευρώπη, οι επισκέπτες πλήρωσαν 37,7% περισσότερα το 2023 σε σύγκριση με το 2019, ενώ στην Ασία, η αύξηση ήταν 23%. 
 

Οι απευθείας κρατήσεις έχουν αυξηθεί, με την Ασία να ηγείται της τάσης. Στην Ασία, οι άμεσες κρατήσεις αντιστοιχούσαν στο 32% των εσόδων από το διαδίκτυο το 2023, ενώ στην Ευρώπη το ποσοστό ήταν 28,8%. Η Booking.com συνέχισε να κυριαρχεί στο χώρο της διαδικτυακής διανομής στην Ευρώπη, αποφέροντας το 43% των διαδικτυακών εσόδων των ξενοδοχείων.


Τα ποσοστά ακύρωσης, αν και έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2019, παραμένουν υψηλά. Το 2023, το 23% των κρατήσεων ακυρώθηκε στην Ευρώπη, ενώ στην Ασία, το ποσοστό ήταν σχεδόν το ένα τέταρτο. Αυτό καθιστά την πρόβλεψη και τη διαχείριση των εσόδων αρκετά δύσκολη για τους ξενοδόχους. Η έκθεση τονίζει επίσης ότι, ενώ ο ξενοδοχειακός κλάδος έχει επιδείξει αξιοθαύμαστη ανάκαμψη, οικονομικοί και γεωπολιτικοί παράγοντες, όπως ο πληθωρισμός, τα υψηλά επιτόκια και οι εμπορικές διαταραχές, εξακολουθούν να αποτελούν προκλήσεις για την ανάκαμψη του διεθνούς τουρισμού.


Προέλευση : money-tourism.gr
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διπλάσια η συχνότητα και το μέγεθος των δασικών πυρκαγιών τα τελευταία 20 χρόνια
ARS 2024: Αισιόδοξοι για την προοπτική της Ελλάδας οι επενδυτές στον κλάδο της φιλοξενίας
1η Ιουλίου λήγει η προθεσμία οριστικοποίησης των προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων
Αγίου Πνεύματος: Για ποιούς αποτελεί αργία και για ποιούς όχι
Οι μεταρυθμίσεις που προωθούνται απο την Κυβέρνηση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
Η Ελλάδα σάρωσε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, κατακτώντας την 2η θέση στα μετάλλια!
Πρωταγωνιστεί η Ελλάδα στις ελεύσεις τουριστών από Αυστραλία, Καναδά και ΗΠΑ και για το 2024
Ψηφιακά εργαλεία επιστρατεύει η Κυβέρνηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ
Γ. Βρούτσης: «Θα είμαστε πάντα κοντά στους μικρούς Πρωταθλητές της ζωής»
Περιορισμένη φέτος η έξοδος του Αγίου Πνεύματος. Κερδισμένοι οι outsiders προορισμοί
Υπο έλεγχο οι πυρκαγιές σε ολόκλητρη τη χώρα. Βελτιωμένη η εικόνα
Καμία ουσιαστική απάντηση από την κυβέρνηση σε ερώτηση του ΚΚΕ για τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης
Ελέγχους παρακολούθησης των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων διενήργησε το Υπουργείο Ναυτιλίας
Πλευρικά στοιχήματα στο Live Blackjack!
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Δε θα επιτρέψω σε κανέναν, μετά από τόσα χρόνια, να μου απαγορεύσει να μιλάω ελεύθερα για αυτά που αγωνίστηκα
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.