Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

Capital: Μεγάλη πτώση στην αεροπορική επιβατική κίνηση για Μύκονο και Σαντορίνη

Σε ανάρτησή της η σελίδα capital.gr  αναφέρει τα εξής :

Με διψήφιο ποσοστό πτώσης ξεκίνησε η σεζόν για τη διεθνή επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της Μυκόνου και της Σαντορίνης. Αν και είναι ακόμη νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο οι δύο προορισμοί των Κυκλάδων, οι οποίοι συγκαταλέγονται στα βαριά χαρτιά του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, συνεχίζουν να εμφανίζουν αδύναμες επιδόσεις, συνεχίζοντας την πτωτική περσινή τροχιά. 
 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η Fraport, στη διαχείριση της οποίας βρίσκονται οι εν λόγω αερολιμένες, ο αριθμός των ξένων επιβατών που διακινήθηκε στο αεροδρόμιο της Μυκόνου τον Μάρτιο έφθασε τους 338 από 864 τον αντίστοιχο μήνα του 2022, καταγράφοντας μείωση 60,9%. Στο τρίμηνο, οι επιβάτες από το εξωτερικό διαμορφώθηκαν σε 350 από 929, μειωμένοι κατά 62,3% σε σύγκριση με τους πρώτους μήνες του 2023. 
 

Μπορεί τα νούμερα να είναι μικρά καθώς διανύουμε τις πρώτες μέρες της θερινής σεζόν, ωστόσο δίνουν μια πρώτη γεύση, η οποία ενδέχεται να αλλάξει όσο προχωρούμε στο καλοκαίρι. Σε ό,τι αφορά το αεροδρόμιο της Σαντορίνης, στο δίκτυο εξωτερικού οι διακινηθέντες επιβάτες τον φετινό Μάρτιο άγγιξαν τους 2.298 έναντι 4.279 πέρυσι με την πτώση να αγγίζει το 46,3%. 
 

Πτωτικά κινήθηκε και η διεθνής επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, σε αρκετά μικρότερο ποσοστό ωστόσο, καθώς έφθασε τους 10.203 από 10.558 τον περσινό Μάρτιο, σημειώνοντας μείωση 3,4%. Αρνητικό ήταν το πρόσημο των ξένων επιβατών και για το αεροδρόμιο των Χανίων με τον Μάρτιο να κλείνει με 9.723 έναντι 13.187 τον αντίστοιχο μήνα του 2023, υποχωρώντας κατά 26,3%. Αυτό αποτυπώθηκε και στο τρίμηνο όπου οι διακινηθέντες επιβάτες στο δίκτυο εξωτερικού διαμορφώθηκαν σε 15.266 από 18.308 στο περσινό τρίμηνο, μειωμένοι κατά 16,6%. 
 

Ισχυρές επιδόσεις για Ρόδο και Ελ. Βενιζέλος 

Στον αντίποδα, το αεροδρόμιο της Ρόδου συνέχισε σε θετικό μονοπάτι καθώς τον Μάρτιο διακινήθηκαν 22.720 ξένοι επιβάτες έναντι 15.454 το 2023, καταγράφοντας άνοδο 47,0% την ίδια στιγμή που ο αντίστοιχος αριθμός στο τρίμηνο άγγιξε τους 27.986 έναντι 15.496 το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αυξημένος κατά 80,6%. 
 

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών, ήδη από τους πρώτους μήνες του έτους έχουν καταγραφεί ισχυρά μεγέθη τόσο σε επίπεδο επιβατικής κίνησης όσο και σε αριθμό πτήσεων. Ειδικότερα, κατά τους τρεις πρώτους μήνες, ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών έφθασε τους 5,215 εκατ., αυξημένος κατά 16,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023, όπου διακινήθηκαν 4,476 εκατ. επιβάτες. Στο δίκτυο εξωτερικού, κατά το φετινό τρίμηνο  διακινήθηκαν 3,64 εκατ. επιβάτες έναντι 3,050 εκατ. πέρυσι, σημειώνοντας άνοδο 19,4% ενώ για τον μήνα Μάρτιο ο συγκεκριμένος αριθμός ανήλθε σε 1,412εκατ. από 1,143 εκατ. αυξημένος κατά 23,5%. Αυτή η εντυπωσιακή αύξηση κατά την παραδοσιακά αδύναμη χειμερινή περίοδο, δείχνει ότι η Αθήνα σταδιακά κερδίζει το στοίχημα του τουρισμού 12 μήνες τον χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Φθίνει η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων. Ανησυχητική η εικόνα της κατανάλωσης
Aegean: Τρεις νέοι προορισμοί- Αύξηση 12% της κίνησης τον Απρίλιο- Έκπτωση 60% στα παιδικά εισιτήρια
Η Αθήνα στις φθηνότερες πόλεις για τα city breaks των Βρετανών, σύμφωνα με έρευνα του Post Office Travel Money
Μονόδρομος ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η χρήση τεχνολογιών ευφυούς γεωργίας και στη χώρα μας
Ποιές οι καλύτερες πόλεις για να ζήσετε μια ήσυχη ζωή. Ποιά η θέση Αθήνας και Θεσσαλονίκης
Χρονιά ολοκληρωτικής επαναφοράς του παγκόσμιου τουρισμού και των αερομεταφορών στα προ πανδημίας επίπεδα θα είναι το 2024
Ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή JOBmatch της ΔΥΠΑ για την άμεση διασύνδεση επιχειρήσεων τουρισμού και εστίασης με εργαζόμενους
Ξεκίνησε η νέα ενημερωτική καμπάνια «γνώρισε τον ΑΔΜΗΕ»
Το υπουργείου Τουρισμού εργάζεται συστηματικά για την περαιτέρω ανάπτυξη του οινοτουρισμού στην Ελλάδα
Στο επίκεντρο των Παράλληλων Δράσεων του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024 η πρόσβαση όλων των πολιτών στην άθληση
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Στόχος του ΠΑΣΟΚ να γίνει ξανά ο αντίπαλος πόλος της ΝΔ
Με δύο επιχειρηματικά σχήματα συνεχίζεται ο διαγωνισμός για τη διάθεση του 20% της Αριάδνη Interconnection
Εκδήλωση απο το Υπ. Ναυτιλίας στο πλαίσιο της Εθνικής Ημέρας Πρόληψης Θαλασσίων ατυχημάτων
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα MotivAction για δεύτερη φορά στην Ελλάδα
Θετική εξέλιξη για το Great Sea Interconnector η θέση της μεθοδολογίας εσόδου σε δημόσια διαβούλευση από τη ΡΑΑΕΥ
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.