Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Όλγα Κεφαλογιάννη: Στόχος να γίνουμε Top of Mind προορισμός

Την στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού στο μέτωπο της διεύρυνσης του τουριστικού εισοδήματος προς όφελος όλης της κοινωνίας που θα προέλθει από το άνοιγμα νέων αγορών και την ενδυνάμωση των υφιστάμενων, αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Μιλώντας στο το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κα Κεφαλογιάννη ανέπτυξε τους στόχους του υπουργείου για την προσέλκυση νέων τουριστών και κατ’ επέκταση των τουριστικών εσόδων για τα επόμενα χρόνια.

Με δεδομένες τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή αλλά και την υφιστάμενη κατάσταση στις ευρωπαϊκές χώρες  για τον ελληνικό τουρισμό το υπουργείο Τουρισμού προχωράει ένα βήμα παρακάτω και ποντάρει στην αγορά των ΗΠΑ σε πρώτο πλάνο, εξηγεί η κυρία Κεφαλογιάννη. Την ίδια στιγμή το αρμόδιο υπουργείο δίνει έμφαση και σε νέες αναδυόμενες αγορές, όπως είναι αυτή της Ινδίας, της Κίνας, ενώ ειδική μέριμνα θα υπάρξει και για τις αγορές-χώρες των Βαλκανίων, που με την παρουσία τους δίνουν ώθηση στον οδικό τουρισμό.  Ειδική αναφορά κάνει η κυρία Κεφαλογιάννη για την αγορά της Τουρκίας, που όπως εξηγεί, με το νέο καθεστώς που θα ισχύσει από εφέτος στην Visa των Τούρκων επισκεπτών, οι επισκέψεις από την Τουρκία προς την Ελλάδα θα εκτιναχθούν τη νέα τουριστική σαιζόν.

Επενδύουμε στρατηγικά στις ΗΠΑ

Εστιάζοντας στην αγορά των ΗΠΑ, το υπουργείο Τουρισμού, όπως τονίζει η Όλγα Κεφαλογιάννη, στοχεύει στο να γίνει η Ελλάδα Top of Mind προορισμός για τους Αμερικανούς. “Τα τελευταία χρόνια” τα σκήπτρα στην αγορά των ΗΠΑ τα έχει η Ιταλία, αλλά και η Ελλάδα μπορεί κάλλιστα να πρωταγωνιστήσει και σύντομα να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, όπως εκτιμάται. Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται το υπουργείο Τουρισμού και για το λόγο αυτό η Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφτηκε πρόσφατα τη Νέα Υόρκη. Η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα εξής: Ξεκινάμε από την Αμερική, που ήδη ο ΕΟΤ έχει κάνει καλές συνεργασίες και υπάρχει σημαντική αύξηση των αφίξεων. Ωστόσο εκτιμάται ότι μπορεί να υπάρξει περαιτέρω μεγέθυνση ακόμα αλλά και μεγαλύτερη διείσδυση στην αμερικανική αγορά. Στόχευση πλέον είναι και η δυτική ακτή, αφού ήδη η ανατολική ακτή τροφοδοτεί με επισκέπτες την Ελλάδα.

Μάλιστα σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στο μέτωπο της αεροπορικής σύνδεσης από αεροδρόμιο της δυτικής ακτής προς το Ελευθέριος Βενιζέλος. Εφέτος η αεροπορική σύνδεση από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα θα περιλαμβάνει 11 απευθείας καθημερινές πτήσεις, ενώ δυο ακόμα νέα δρομολόγια θα προστεθούν από Σικάγο και Νέα Υόρκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από 10 χρόνια μια εταιρία πέταγε προς την Ελλάδα.

Για να αναρριχηθεί η Ελλάδα στην κορυφή των επιλογών για τους Αμερικάνους το υπουργείο Τουρισμού, υπογράμμισε η κυρία Κεφαλογιάννη, εξετάζει μεταξύ άλλων την διεύρυνση της συνεργασίας, με την πλατφόρμα παγκόσμιας απήχησης, TripAdvisor, εστιάζοντας σε προωθητικές ενέργειες που θα συμβάλουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας και θα στοχεύουν σε ταξιδιώτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου. Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Μatt Goldberg, CEO της ταξιδιωτικής πλατφόρμας. Μάλιστα η παρούσα συνεργασία θα είναι η πρώτη της TripAdvisor με χώρα από την Ευρώπη. Πάντως τα μηνύματα για την Ελλάδα από τις ΗΠΑ είναι πολύ ενθαρρυντικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον εφετινό Ιανουάριο 10 εκατομμύρια διαδικτυακοί επισκέπτες του TripAdvisor έψαξαν την Ελλάδα, όταν για όλο το καλοκαίρι οι διαδικτυακοί επισκέπτες που αναζήτησαν Ελλάδα ανήλθαν σε 25 εκατομμύρια.

“Η Ελλάδα δεν έχει προβάλλει ακόμα αυτά που μπορεί στις ΗΠΑ”, σημειώνει η κυρία Κεφαλογιάνη. Η Ελλάδα έχει συνδεθεί πιο πολύ με τα νησιά και το καλοκαίρι, ενώ υπάρχουν περιθώρια για ενδυνάμωση προβολής του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και των προϊόντων που συνδέονται με την γαστρονομία και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που αναδεικνύουν την Ελλάδα ως 12μηνο προορισμό, επεσήμανε η κυρία υπουργός.

Φέτος αναμένονται 1 εκατ. Τούρκοι στην Ελλάδα

Παραμένοντας στο μέτωπο της ενδυνάμωσης των υφιστάμενων αγορών, η κυρία Κεφαλογιάννη κάνει ειδική αναφορά στην Τουρκία, υπογραμμίζοντας ότι εφέτος θα δοθεί ειδική έμφαση, αφού οι εκτιμήσεις των τουριστικών πρακτόρων της Τουρκίας κάνουν λόγο για αφίξεις 1 εκατομμυρίου Τούρκων προς την Ελλάδα, όταν το 2019 είχαν φτάσει τις 800.000. Η παρούσα άνθιση των τουριστικών ροών, όπως αυτή εκτιμάται, οφείλεται στο νέο καθεστώς της έκδοσης Visa στους Τούρκους πολίτες, οι οποίοι πλέον θα μπορούν να επισκεφτούν διαδοχικά έως και 10 νησιά στην Ελλάδα. Με δεδομένο το παραπάνω, η κυρία Κεφαλογιάννη πρόσθεσε ότι θα υπάρξει ειδική καμπάνια που θα καλεί τους Τούρκους να επισκεφτούν την Ελλάδα.

Ινδία και Κίνα: Από τον Απρίλιο ξεκινάει απευθείας σύνδεση από Σαγκάη για Ελ. Βενιζέλος

Σε ό,τι αφορά τις αναδυόμενες αγορές, όπως είναι η Ινδία και η Κίνα, το υπουργείο Τουρισμού στοχεύει στο άνοιγμα των εν λόγω αγορών, αφού η πανδημία πάγωσε όποιες ενέργειες είχαν επιχειρηθεί στο παρελθόν. Ειδικά για την Κίνα, τόνισε η κυρία Κεφαλογιάννη, εφέτος τον Απρίλιο θα υπάρξει απευθείας πτήση που θα συνδέει την Σαγκάη με την Αθήνα, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος για την κινεζική αγορά. Μάλιστα το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα ελληνοκινεζικό φόρουμ, που με τη σειρά του θα συμβάλλει στην ενίσχυση της συνεργασίας των δυο χωρών και στο μέτωπο του τουρισμού. Για την αγορά της Ινδίας η πρόθεση του υπουργείου είναι να καταβληθούν προσπάθειες για απευθείας αεροπορική σύνδεση από την υποσχόμενη αγορά, ως ένα πρώτο βήμα.

Σερβία: Παρουσία της υπουργού τα εγκαίνια τουριστικής έκθεσης

Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του οδικού τουρισμού, που τροφοδοτεί με επισκέπτες την Βόρεια Ελλάδα η κυρία Κεφαλογιάννη θα βρεθεί στις 21 Φεβρουαρίου στην Σερβία, όπου θα εγκαινιάσει μαζί με τον πρόεδρο της Σερβίας την τουριστική έκθεση, όπου η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα. Παραμένοντας στο σκέλος της ενίσχυσης του οδικού τουρισμού, η κυρία Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις στις πύλες εισόδου της χώρας ώστε να μειωθούν οι καθυστερήσεις των εισερχομένων επισκεπτών προς όφελος του οδικού τουρισμού. Μάλιστα αναμένεται κεντρικός σχεδιασμός από την κυβέρνηση, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα υπάρξουν και παρεμβάσεις καλλωπισμού σε αυτές.

Με φόντο την έναρξη της νέας τουριστικής σαιζόν η Όλγα Κεφαλογιάννη επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το υπουργείο Τουρισμού (μέσω των περιφερειακών υπηρεσιών τουρισμού) , μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες θα ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους σε καταλύματα και χώρους εργασίας. “Νομιμότητα σε όλα τα επίπεδα” είναι το μήνυμα που στέλνει η κυρία υπουργός στους εμπλεκόμενους του κλάδου.

Προέλευση : https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/o-kefalogianni-stoxos-na-ginoume-top-of-mind-proorismos-gia-tous-amerikanous-pote-anoigei-i-platforma-gia-to-tourismos-gia-olous/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Real Estate: Τα νέα δεδομένα, το 1 δισ. ευρώ του προγράμματος «Το σπίτι μου» και οι προτάσεις αντιμετώπισης του στεγαστικού προβλήματος
15.000 φίλαθλοι έχουν ταυτοποιήσει το εισιτήριό τους μέσω του Gov.gr Wallet
Οι καλύτερες πόλεις για περπάτημα σε όλο τον κόσμο. H θέση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης
Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros, με 7 ριζικές αλλαγές/καινοτομίες και μείωση του γραφειοκρατικού βάρους
ΙΝΣΕΤΕ: Σε ιστορικά υψηλά, στο 13% του ΑΕΠ η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία το 2023
ΑΔΜΗΕ: Διεθνές κάλεσμα επενδυτών για τον Great Sea Interconnector
Χρηματοοικονομική σταθερότητα και ευημερία - Το κλειδί βρίσκεται στην εκπαίδευση και την ασφάλιση
Τις επόμενες μέρες ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις, αυτοματοποιημένη η υποβολή για μισθωτούς και συνταξιούχους
Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ
Κωνσταντινόπουλος: Μέχρι τις 9 Ιουνίου θα δώσουμε τη μάχη για να είμαστε δεύτερο κόμμα ώστε να χτυπήσουμε στα ίσα τη ΝΔ
Πώς θα μειωθούν οι προμήθειες στις ψηφιακές συναλλαγές
Η Ρόδος και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο επίκεντρο του διαλόγου για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης
Τεχνητή νοημοσύνη στο Δημόσιο: Οι 6.000 ερωτήσεις ημερησίως στον Ψηφιακό Βοηθό και οι μεταβιβάσεις ακινήτων που θα γίνονται σύντομα, αυθημερόν
Πληθωρισμός 3% - Κέρδη Τραπεζών από Προμήθειες 30% αλλά η Κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδας σφυρίζουν αδιάφορα
Επίκαιρες ερωτήσεις με θέμα τις ελλείψεις στο εκπαιδευτικό σύστημα
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.