Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Ξ.Ε.Ε. : Το ελληνικό ξενοδοχείο πρωταγωνιστής της Ελλάδας της αισιοδοξίας και της εξωστρέφειας

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του METROPOLITAN EXPO,  το 7ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας του ΞΕΕ,  υπό τον τίτλο:  «Ελληνικά Ξενοδοχεία: Η Επόμενη Μέρα»,  το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024. 

Κεντρικό μήνυμα που αναδείχθηκε μέσα από τις εργασίες του Φόρουμ είναι πως το ελληνικό ξενοδοχείο με την προσαρμοστικότητά του στις παγκόσμιες τάσεις και με τις επιτυχίες που καταφέρνει,  μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής στη μετάβαση προς μια Ελλάδα της αισιοδοξίας, της εξωστρέφειας και της αυτοπεποίθησης. 

Η έβδομη διοργάνωση του Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας επιβεβαίωσε την καθιέρωσή του ως κορυφαία πλατφόρμα διαλόγου, πληροφόρησης και τεχνογνωσίας στην Ελλάδα για τη Φιλοξενία. 

Οι εργασίες περιλάμβαναν δυο θεματικά πάνελ. Το πρώτο,  με τον τίτλο «Ευκαιρίες και Κίνδυνοι στην εποχή των Branding, Management και Franchise», χαρτογράφησε τη νέα απαιτητική πραγματικότητα που διαμορφώνεται στον ξενοδοχειακό κλάδο, μέσα από το έντονο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον και τις τοποθετήσεις μεγάλων brands και αλυσίδων στην Ελλάδα.

Το δεύτερο πάνελ, με τον τίτλο «Αλλαγή Γενιάς και Διαχείριση Περιουσίας» ανέλυσε τις προκλήσεις που αναδύονται καθώς ο ελληνικός τουρισμός φτάνει στην ωριμότητά του. Οι πρωτοπόροι ξενοδόχοι των προηγούμενων δεκαετιών που έβαλαν τα θεμέλια του ελληνικού τουρισμού αποχωρούν και η σκυτάλη της διαχείρισης των επιχειρήσεων περνάει σε δεύτερες ή τρίτες γενιές.
Επίσης,  φιλοξενήθηκε EXECUTIVE INTERVIEW του κ. Θάνου Παπασάββα, CFA Ιδρυτή & Επικεφαλής Επενδύσεων, ABP Invest, ο οποίος αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές εξελίξεις και πως αυτές επηρεάζουν τον τουρισμό. 

Πλατινένιος Χορηγός της διοργάνωσης η HORECA. 
Χρυσός Χορηγός η Τράπεζα Πειραιώς. 
Χορηγός φιλοξενίας η AFEA. 

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 7ου Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) κ. Αλέξανδρος Βασιλικός έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

Το ελληνικό ξενοδοχείο, με την αποδεδειγμένη προσφορά του, μπορεί να γίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη μετάβαση προς μια Ελλάδα της αυτοπεποίθησης και της εξωστρέφειας. Γι’ αυτό έχουν καθοριστική σημασία η έγκυρη πληροφόρηση και η εξειδικευμένη γνώση που οδηγούν στην  έγκαιρη και αποτελεσματική προσαρμογή στις απαιτήσεις και τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς.  
Η γνώση είναι δύναμη μέσα σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον. Το να ξέρεις που να κοιτάς είναι προϋπόθεση για να πάρεις και τις σωστές επιχειρηματικές αποφάσεις. 
Αυτή είναι η θεμελιώδης αποστολή του ΞΕΕ, αυτή είναι τα τελευταία επτά χρόνια και  η μεγάλη προστιθέμενη αξία του Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας για κάθε μέλος μας, για κάθε Έλληνα ξενοδόχο.  

 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤτΕ: 32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023
Πρώτοι οι Γερμανοί, δεύτεροι οι Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2023
Τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας του ΙΤΕΠ για το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο
Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στη Σαντορίνη
Καθοριστικός παράγοντας το κόστος των διακοπών για τους Βρετανούς. Περισσότεροι θα κάνουν διακοπές εκτός αιχμής
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη δημόσια περιουσία και την πρόσβαση στις παραλίες
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2024 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Σε θετικό momentum τα ξενοδοχεία - Τα 4 αγκάθια που φρενάρουν την αγορά
Στις Βρυξέλλες η Όλγα Κεφαλογιάννη για την Άτυπη Σύνοδο των υπουργών Τουρισμού
Η Αθήνα είναι μια από τις καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για τους λάτρεις του πρωινού
Σε άμεση ισχύ τα απογευματινά χειρουργεία στις κλινικές του ΕΣΥ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 32 ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΜΗΕ
Όλγα Κεφαλογιάννη: Στόχος να γίνουμε Top of Mind προορισμός
Γ. Βρούτσης και Δ. Παπαστεργίου παρέδωσαν στους προέδρους των Super League και Basket League την ΚΥΑ καθορισμού της διαδικασίας ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων για την είσοδο στα γήπεδα
Πλησιάζει η προθεσμία των αιτήσεων για την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.