Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Ξ.Ε.Ε. : Το ελληνικό ξενοδοχείο πρωταγωνιστής της Ελλάδας της αισιοδοξίας και της εξωστρέφειας

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του METROPOLITAN EXPO,  το 7ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας του ΞΕΕ,  υπό τον τίτλο:  «Ελληνικά Ξενοδοχεία: Η Επόμενη Μέρα»,  το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024. 

Κεντρικό μήνυμα που αναδείχθηκε μέσα από τις εργασίες του Φόρουμ είναι πως το ελληνικό ξενοδοχείο με την προσαρμοστικότητά του στις παγκόσμιες τάσεις και με τις επιτυχίες που καταφέρνει,  μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής στη μετάβαση προς μια Ελλάδα της αισιοδοξίας, της εξωστρέφειας και της αυτοπεποίθησης. 

Η έβδομη διοργάνωση του Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας επιβεβαίωσε την καθιέρωσή του ως κορυφαία πλατφόρμα διαλόγου, πληροφόρησης και τεχνογνωσίας στην Ελλάδα για τη Φιλοξενία. 

Οι εργασίες περιλάμβαναν δυο θεματικά πάνελ. Το πρώτο,  με τον τίτλο «Ευκαιρίες και Κίνδυνοι στην εποχή των Branding, Management και Franchise», χαρτογράφησε τη νέα απαιτητική πραγματικότητα που διαμορφώνεται στον ξενοδοχειακό κλάδο, μέσα από το έντονο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον και τις τοποθετήσεις μεγάλων brands και αλυσίδων στην Ελλάδα.

Το δεύτερο πάνελ, με τον τίτλο «Αλλαγή Γενιάς και Διαχείριση Περιουσίας» ανέλυσε τις προκλήσεις που αναδύονται καθώς ο ελληνικός τουρισμός φτάνει στην ωριμότητά του. Οι πρωτοπόροι ξενοδόχοι των προηγούμενων δεκαετιών που έβαλαν τα θεμέλια του ελληνικού τουρισμού αποχωρούν και η σκυτάλη της διαχείρισης των επιχειρήσεων περνάει σε δεύτερες ή τρίτες γενιές.
Επίσης,  φιλοξενήθηκε EXECUTIVE INTERVIEW του κ. Θάνου Παπασάββα, CFA Ιδρυτή & Επικεφαλής Επενδύσεων, ABP Invest, ο οποίος αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές εξελίξεις και πως αυτές επηρεάζουν τον τουρισμό. 

Πλατινένιος Χορηγός της διοργάνωσης η HORECA. 
Χρυσός Χορηγός η Τράπεζα Πειραιώς. 
Χορηγός φιλοξενίας η AFEA. 

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 7ου Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) κ. Αλέξανδρος Βασιλικός έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

Το ελληνικό ξενοδοχείο, με την αποδεδειγμένη προσφορά του, μπορεί να γίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη μετάβαση προς μια Ελλάδα της αυτοπεποίθησης και της εξωστρέφειας. Γι’ αυτό έχουν καθοριστική σημασία η έγκυρη πληροφόρηση και η εξειδικευμένη γνώση που οδηγούν στην  έγκαιρη και αποτελεσματική προσαρμογή στις απαιτήσεις και τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς.  
Η γνώση είναι δύναμη μέσα σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον. Το να ξέρεις που να κοιτάς είναι προϋπόθεση για να πάρεις και τις σωστές επιχειρηματικές αποφάσεις. 
Αυτή είναι η θεμελιώδης αποστολή του ΞΕΕ, αυτή είναι τα τελευταία επτά χρόνια και  η μεγάλη προστιθέμενη αξία του Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας για κάθε μέλος μας, για κάθε Έλληνα ξενοδόχο.  

 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Περιορισμένη φέτος η έξοδος του Αγίου Πνεύματος. Κερδισμένοι οι outsiders προορισμοί
Υπο έλεγχο οι πυρκαγιές σε ολόκλητρη τη χώρα. Βελτιωμένη η εικόνα
Καμία ουσιαστική απάντηση από την κυβέρνηση σε ερώτηση του ΚΚΕ για τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης
Ελέγχους παρακολούθησης των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων διενήργησε το Υπουργείο Ναυτιλίας
Πλευρικά στοιχήματα στο Live Blackjack!
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Δε θα επιτρέψω σε κανέναν, μετά από τόσα χρόνια, να μου απαγορεύσει να μιλάω ελεύθερα για αυτά που αγωνίστηκα
Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού από τις μεγαλύτερες βάσεις της AEGEAN για το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος
«Καίνε» οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήριαç Στις ακριβότερες διαδρομές από νησί σε νησί η Ελλάδα
Απο1η Ιουλίου η 6η μέρα εργασίας. Ποιες επιχειρήσεις αφορά, πως αμείβονται οι εργαζόμενοι
Επίκαιρη ερώτηση για την αισχροκέρδεια των τραπεζών
Η χρηστή Διακυβέρνηση των αθλητικών Ομοσπονδιών στο επίκεντρο της Ημερίδας που διοργάνωσε το Υπουργείο Αθλητισμού
Η Ελλάδα έχει ρόλο, υπάρχει η τεχνογνωσία ώστε να γίνουμε ένα διεθνές AI hub, αρκεί να υπάρξει ομοιογένεια δεδομένων
Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον Προσκυνηματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό υπέγραψαν Υπ. Τουρισμού και εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Συνεργασία Υπουργείου Αθλητισμού και Εκκλησίας στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους
«Υπάρχουν άνθρωποι που ξοδεύουν πολλά χρήματα για τη Σαντορίνη και δεν θέλουν το νησί να ‘βουλιάζει’», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.