Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Η προάσπιση της αθλητικής ακεραιότητας, ύψιστη προτεραιότητα της πολιτικής του Υπουργείου Αθλητισμού

Στο συνέδριο του Economist για την αθλητική ακεραιότητα, το οποίο άνοιξε με χαιρετισμό του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, συμμετείχαν διαδικτυακά ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς με την ιδιότητά του και ως πρόεδρος της Follow Up Committee της Σύμβασης Macolin. 
 
Στην τοποθέτησή του ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι η προάσπιση της αθλητικής ακεραιότητας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της πολιτικής του Υπουργείου Αθλητισμού και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί τα τελευταία χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε 
 
> Στην κύρωση της Σύμβασης Macolin του Συμβουλίου της Ευρώπης ενάντια στη χειραγώγηση αγώνων και τη δημιουργία της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ), χάρη στην οποία η Ελλάδα έγινε παράδειγμα καλής πρακτικής από διεθνείς Οργανισμούς. 
 
> Στην αντιμετώπιση του ντόπινγκ, όπου έγιναν άλματα προόδου, με την εναρμόνιση της χώρας μας με τα διεθνή πρότυπα μετά και τις επιτυχημένες αξιολογήσεις της Επιτροπής Αντιντόπινγκ του Συμβουλίου της Ευρώπης και με θεσμική εκπροσώπησή μας στο Συμβούλιο του WADA. 
 
> Στα θέματα χρηστής διακυβέρνησης και τη δημιουργία του προγράμματος «ΧΙΛΩΝ» για την αξιολόγηση των αθλητικών ομοσπονδιών η οποία συνδέεται με την τακτική ετήσια επιχορήγηση. Με αντικειμενικά κριτήρια, διαφανή και αδιάβλητο τρόπο, γίνεται και η κατανομή των πόρων από την φορολογία των κερδών του στοιχήματος σε σωματεία και αθλητικές ομοσπονδίες. 
 
> Στις δύο εμβληματικές μεγάλες και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας που διοργανώνονται με πλήρη διαφάνεια και εξορθολογισμό των όποιων δαπανών, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στις περιοχές όπου διέρχονται.
 
> Στο κίνημα «Μe too» το οποίο ξεκίνησε στην Ελλάδα από την συγκλονιστική όσο και γενναία ομολογία της Ολυμπιονίκη μας Σοφία Μπεκατώρου σε εκδήλωση του προγράμματος “Start to talk”, συνεργασίας του Υπουργείου Αθλητισμού, με το Συμβούλιο της Ευρώπης
 
> Στη συνεργασία του Υπουργείου Αθλητισμού με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και την εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου Ενίσχυσης Ακεραιότητας και Καταπολέμησης της Διαφθοράς το οποίο στηρίζεται σε 5 πυλώνες και συγκεκριμένα 
* Χρηστή Διακυβέρνηση
* Καταπολέμηση του Ντόπινγκ
* Καταπολέμηση της χειραγώγησης των αγώνων, Καταπολέμηση του εκφοβισμού και της παρενόχλησης και 
* Καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους
 
> Στην κύρωση της διεθνούς Σύμβασης Saint Denis, από την οποία απορρέουν αρκετές διατάξεις της ασφάλειας των πολιτών στον πρόσφατα ψηφισμένο Νόμο 5085/2024 για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας. 
 
> Στην ψηφιακή πλατφόρμα e-Kouros, που αφορά στην πλήρη καταγραφή των στοιχείων του αθλητισμού και θα παρουσιαστεί στις 21 Φεβρουαρίου
 
«Στην προάσπιση των Αρχών και των Αξιών του Αθλητισμού, και στη διατήρηση της αθλητικής ακεραιότητας είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι, απέναντι σε κάθε παραβατικότητα. Το οφείλουμε στις νέες γενιές αλλά και στην μεγάλη ιστορία μας που χάρισε στην παγκόσμια κοινότητα το Ολυμπιακό Ιδεώδες», κατέληξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. 
 
Στο πάνελ με θέμα «Η χειραγώγηση στον αθλητισμό» συμμετείχε ο γγΑ και πρόεδρος της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. Γιώργος Μαυρωτάς, μαζί με τον Φρίντριχ Μάρτενς επικεφαλής της Μονάδας Πρόληψης της Χειραγώγησης στον αθλητισμό της ΔΟΕ και τον Μπέντζαμιν Σίντλερ ανώτερο νομικό διευθυντή της FIBA. Ο κ. Μαυρωτάς ανέπτυξε τον ρόλο, τη λειτουργία και το πλέγμα συνεργασιών της Εθνικής Πλατφόρμας με τις αρμόδιες εθνικής αρχές ενώ παρουσίασε τόσο τον μηχανισμό υποδοχής, αξιολόγησης και ελέγχου αναφορών, όσο και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στον τομέα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης. 
 
Παράλληλα και ως πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης  Macolin, του Συμβουλίου της Ευρώπης ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε στο έργο της Επιτροπής  στον τομέα της αντιμετώπισης της χειραγώγησης, με το συντονισμό των Εθνικών Πλατφορμών και την ανταλλαγή πληροφορίας και βέλτιστων πρακτικών, όσο και στην ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης και ισχυροποίησης του ευρωπαϊκού δικτύου για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης και των στημένων αγώνων.
Σε δήλωσή του ο κ. Μαυρωτάς ανέφερε: «Η αθλητική ακεραιότητα ανεβαίνει όλο και ψηλότερα στο διεθνή αθλητικό διάλογο και η αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων είναι θεμελιώδες στοιχείο για τη διατήρηση της αξιοπιστίας του».
 
Εδώ ολόκληρη η ομιλία του κ. Βρούτση
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Περιορισμένη φέτος η έξοδος του Αγίου Πνεύματος. Κερδισμένοι οι outsiders προορισμοί
Υπο έλεγχο οι πυρκαγιές σε ολόκλητρη τη χώρα. Βελτιωμένη η εικόνα
Καμία ουσιαστική απάντηση από την κυβέρνηση σε ερώτηση του ΚΚΕ για τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης
Ελέγχους παρακολούθησης των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων διενήργησε το Υπουργείο Ναυτιλίας
Πλευρικά στοιχήματα στο Live Blackjack!
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Δε θα επιτρέψω σε κανέναν, μετά από τόσα χρόνια, να μου απαγορεύσει να μιλάω ελεύθερα για αυτά που αγωνίστηκα
Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού από τις μεγαλύτερες βάσεις της AEGEAN για το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος
«Καίνε» οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήριαç Στις ακριβότερες διαδρομές από νησί σε νησί η Ελλάδα
Απο1η Ιουλίου η 6η μέρα εργασίας. Ποιες επιχειρήσεις αφορά, πως αμείβονται οι εργαζόμενοι
Επίκαιρη ερώτηση για την αισχροκέρδεια των τραπεζών
Η χρηστή Διακυβέρνηση των αθλητικών Ομοσπονδιών στο επίκεντρο της Ημερίδας που διοργάνωσε το Υπουργείο Αθλητισμού
Η Ελλάδα έχει ρόλο, υπάρχει η τεχνογνωσία ώστε να γίνουμε ένα διεθνές AI hub, αρκεί να υπάρξει ομοιογένεια δεδομένων
Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον Προσκυνηματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό υπέγραψαν Υπ. Τουρισμού και εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Συνεργασία Υπουργείου Αθλητισμού και Εκκλησίας στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους
«Υπάρχουν άνθρωποι που ξοδεύουν πολλά χρήματα για τη Σαντορίνη και δεν θέλουν το νησί να ‘βουλιάζει’», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.