Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «IPTO TALENT» ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος «IPTO Talent» που προκήρυξε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) για την προσέλκυση νέων επιστημόνων με μηδενική έως ελάχιστη εργασιακή εμπειρία.

Πάνω από 580 αιτήσεις συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα (17 Οκτωβρίου έως 8 Νοεμβρίου), αριθμός εξαπλάσιος σε σχέση με τον προηγούμενο κύκλο του IPTO Talent.

Όπως προκύπτει από την πρώτη επεξεργασία των αιτήσεων, το ενδιαφέρον συμμετοχής στο «IPTO Talent» ήταν ισχυρό τόσο από άντρες, όσο και από γυναίκες, με τα ποσοστά των υποψηφίων να ανέρχονται σε 55% και 45% αντίστοιχα.

Η ισχυρή συμμετοχή στον δεύτερο κύκλο του «IPTO Talent» αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον του νέου επιστημονικού προσωπικού της χώρας για τα έργα που εκτελεί ο ΑΔΜΗΕ, με στόχο την ενεργειακή μετάβαση της χώρας και της ευρύτερης περιοχής. Με πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 5,7 δισ. ευρώ σε ορίζοντα δεκαετίας, ο Διαχειριστής πρόκειται να συνεχίσει το πρόγραμμα προσέλκυσης ανθρωπίνου δυναμικού που αποτελεί την κινητήρια δύναμή του, για την υλοποίηση των μεγάλων αυτών έργων.

Με στόχο τη διασφάλιση της διαφάνειας και του αδιάβλητου της διαδικασίας, ανεξάρτητος εξειδικευμένος σύμβουλος έχει ξεκινήσει ήδη την αξιολόγηση των βιογραφικών σημειωμάτων μέσω της διενέργειας online δοκιμασιών και τη διεξαγωγή ατομικών συνεντεύξεων για την επιλογή των καταλληλότερων υποψηφίων.  Οι υποψήφιες/οι που θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση, θα αξιολογηθούν από αρμόδια στελέχη των Γενικών Διευθύνσεων του ΑΔΜΗΕ. 

Οι 20 επικρατέστερες/οι θα ενταχθούν στο ανθρώπινο δυναμικό του Διαχειριστή με έμμισθη σχέση πλήρους απασχόλησης διάρκειας ενός έτους, και θα εργαστούν σε διάφορα projects που υλοποιεί η εταιρεία στην Αττική, αποκομίζοντας σημαντική γνώση και εμπειρία. Τα έργα ενδεικτικά αφορούν στην ανάπτυξη εφαρμογών & πληροφοριακών συστημάτων, στην ανάλυση δεδομένων, στη μελέτη, τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενεργειακών υποδομών, σε ρυθμιστικά θέματα αγοράς ενέργειας, σε οικονομικές αναλύσεις, και στην προστασία δεδομένων επιχειρηματικού απορρήτου και GDPR. Οι 20 επιτυχόντες/ούσες θα λάβουν εκπαίδευση και καθοδήγηση από έμπειρα στελέχη του ΑΔΜΗΕ, και στη συνέχεια θα  ενταχθούν στις ομάδες που θα αναλάβουν την υλοποίηση των αντίστοιχων νέων έργων.
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤτΕ: 32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023
Πρώτοι οι Γερμανοί, δεύτεροι οι Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2023
Τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας του ΙΤΕΠ για το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο
Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στη Σαντορίνη
Καθοριστικός παράγοντας το κόστος των διακοπών για τους Βρετανούς. Περισσότεροι θα κάνουν διακοπές εκτός αιχμής
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη δημόσια περιουσία και την πρόσβαση στις παραλίες
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2024 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Σε θετικό momentum τα ξενοδοχεία - Τα 4 αγκάθια που φρενάρουν την αγορά
Στις Βρυξέλλες η Όλγα Κεφαλογιάννη για την Άτυπη Σύνοδο των υπουργών Τουρισμού
Η Αθήνα είναι μια από τις καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για τους λάτρεις του πρωινού
Σε άμεση ισχύ τα απογευματινά χειρουργεία στις κλινικές του ΕΣΥ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 32 ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΜΗΕ
Όλγα Κεφαλογιάννη: Στόχος να γίνουμε Top of Mind προορισμός
Γ. Βρούτσης και Δ. Παπαστεργίου παρέδωσαν στους προέδρους των Super League και Basket League την ΚΥΑ καθορισμού της διαδικασίας ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων για την είσοδο στα γήπεδα
Πλησιάζει η προθεσμία των αιτήσεων για την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.