Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023

Το ένα τρίτο των gamers έχουν προκαλέσει ζημιές στο σπίτι παίζοντας Call Of Duty, αποκαλύπτει νέα μελέτη

Όταν πορωνόμαστε με κάποιο παιχνίδι, μερικές φορές χάνουμε την επίγνωση του φυσικού μας περιβάλλοντος. Αλλά, ποια παιχνίδια είναι πιθανό να προκαλέσουν τις περισσότερες καταστροφές στο σπίτι; Για να το ανακαλύψουμε αυτό, οι ειδικοί στην Compare The Market πραγματοποίησε μια δημοσκόπηση σε 1.000 ερωτηθέντες για να αποκαλύψει τα παιχνίδια που προκάλεσαν τις περισσότερες τυχαίες ζημιές στα σπίτια και τα υπάρχοντά τους.
 
Τα τρία κορυφαία παιχνίδια αποκαλύφθηκαν ως εξής:
  1. Call of Duty - 33,90%
  2. Fortnite - 29,80%
  3. Παιχνίδια με μπάλα σε εσωτερικούς χώρους - 25,60%

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι ο μέσος παίκτης ξοδεύει 436.77 ευρώ για να επισκευάσει το σπίτι και τα περιεχόμενά του μετά από παιχνίδια και τις πιο συνηθισμένες ζημιές που προκλήθηκαν στο σπίτι.

Παίζοντας το αγαπημένο μας παιχνίδι μπορεί να είναι απίστευτα καθηλωτικό, τόσο πολύ που μπορεί να χάσουμε την επίγνωση του φυσικού μας περιβάλλοντος. Έτσι, με 3,2 δισεκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως¹, ποια ακριβώς παιχνίδια μας θέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο πρόκλησης τυχαίων ζημιών στο σπίτι;
 
Για να μάθει ακριβώς αυτό, το Compare The Market πραγματοποίησε δημοσκόπηση σε 1.000 ερωτηθέντες σχετικά με τα παιχνίδια που έχουν προκαλέσει τις περισσότερες τυχαίες ζημιές στα σπίτια και τα υπάρχοντά τους, το είδος της ζημιάς και το μέσο κόστος αποκατάστασης των ζημιών αυτών².
Ποια είναι λοιπόν τα παιχνίδια στα οποία πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν παίζετε στο σπίτι;
 
Σύμφωνα με τη μελέτη, τα 10 κορυφαία αποκαλύφθηκαν ως εξής:
1.          Call of Duty- 33,90%
2.         Fortnite- 29,80%
3.         Παιχνίδια με μπάλα σε κλειστό χώρο - 25,60%
4.         Minecraft - 25,30%
5.         Παιχνίδια με μπάλα σε εξωτερικούς χώρους - 24,50%
6.         Κρυφτό - 23,60%
7.          Grand Theft Auto (οποιαδήποτε έκδοση) / Super Mario Kart - 22,70%
8.         Μαξιλαροπόλεμος - 22,10%
9.         Παιχνίδια VR - 21,00%
10.       Μονόπολη / παιχνίδια που παίζονται στο Nintendo Wii - 20,4%
 
Το Call of Duty καταλαμβάνει την πρώτη θέση ως το πιο καταστροφικό παιχνίδι με το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (33,90%) να αναφέρει τυχαίες ζημιές στο σπίτι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ως βιντεοπαιχνίδι first-person, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς μπορεί να είναι πολύ εύκολο να χάσετε την επίγνωση του φυσικού περιβάλλοντος, ρίχνοντας κατά λάθος ένα ποτήρι νερό ή χάνοντας τη λαβή του χειριστηρίου σας.
Τα βιντεοπαιχνίδια αποτέλεσαν μεγάλο μέρος της πρώτης δεκάδας με τους ερωτηθέντες να αναφέρουν ότι προκάλεσαν τυχαίες ζημιές στο σπίτι λόγω του Fortnite (29,80%), του Minecraft (25,30%), του Grand Theft Auto (22,70%) και του Super Mario Kart (22,70%). Επιπλέον, ένας στους πέντε (21,00%) ανέφερε ότι προκάλεσε τυχαίες ζημιές λόγω παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας, τονίζοντας τη σημασία της επιλογής κατάλληλου χώρου στο σπίτι πριν φορέσει ένα σετ κεφαλής VR.
Ωστόσο, τα φυσικά παιχνίδια μπορούν επίσης να προκαλέσουν εξίσου μεγάλη ζημιά στο σπίτι. Τα παιχνίδια με μπάλα σε εσωτερικούς χώρους κατέλαβαν τη δεύτερη θέση συνολικά (25,60%), ενώ τα παιχνίδια με μπάλα σε εξωτερικούς χώρους (24,50%) την πέμπτη θέση. Παρά το γεγονός ότι δεν απαιτούν αντικείμενα που πετούν στον αέρα, το κρυφτό (23,60%) κατατάσσεται επίσης στην πρώτη δεκάδα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να σκεφτείτε πριν προβείτε σε ξαφνικές ενέργειες κατά την εκτέλεση παιχνιδιών στο σπίτι.
 
Όσον αφορά τις ζημιές, ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει περίπου 436.77 ευρώ για την επισκευή του σπιτιού του μετά από τυχαίες ζημιές που οφείλονται σε παιχνίδια, ενώ σχεδόν το ένα τρίτο (32,1%) ξοδεύει πάνω από 200 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών. Οι πιο συνηθισμένες ζημιές αποκαλύφθηκαν ως ζημιές σε φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές (31,9%), ακούσιες τρύπες σε τοίχους, οροφές και σανίδες δαπέδου (31,10%) και σπασμένα βάζα, καθρέφτες και διακοσμητικά (26,90%).
 
Σχολιάζοντας την έρευνα ο Adrian Taylor, Γενικός Διευθυντής Γενικών Ασφαλίσεων της Compare the Market, δήλωσε: "Όταν παίζετε παιχνίδια στο σπίτι μπορεί να είναι απίστευτα εύκολο να βυθιστείτε υπερβολικά και να χάσετε την επίγνωση του πραγματικού φυσικού σας περιβάλλοντος. Η έρευνά μας τόνισε ότι ανεξάρτητα από το αν το παιχνίδι είναι φυσικό ή εικονικό, οι παίκτες πρέπει πάντα να δίνουν προσοχή και να λαμβάνουν προφυλάξεις πριν παίξουν παιχνίδια - από το να μετακινούν τυχόν διακοσμητικά αντικείμενα μακριά ή να προσθέτουν προστατευτικούς ιμάντες στα χειριστήρια παιχνιδιών σας".
 
"Ωστόσο, ατυχήματα δυστυχώς συμβαίνουν, γι' αυτό συνιστάται πάντα να έχετε ασφάλεια σπιτιού και περιεχομένου σε περίπτωση που συμβεί το χειρότερο. Από κατεστραμμένες κονσόλες μέχρι δομικές ζημιές, η ασφάλιση του σπιτιού και του περιεχομένου σας μπορεί να αποτρέψει τυχόν μεγάλες και απροσδόκητες πληρωμές".
 
Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα, επισκεφθείτε τη σελίδα: https://www.comparethemarket.com.au/home-contents-insurance/features/most-destructive-games/

Σχόλια


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τετραήμερη πανελλαδική απεργία στα ταξί από σήμερα 4/12
Δώρο Χριστουγέννων: Από σήμερα η καταβολή για τους άνεργους – Στις 21 Δεκεμβρίου στους συνταξιούχους
Νέα έκτακτη χρηματοδότηση 26,9 εκατ. ευρώ προς τους ΟΤΑ για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσίασε τους βασικούς πυλώνες που οδηγούν στη νέα εποχή της αγροδιατροφής
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι από σήμερα. Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο
Συγκίνηση, επιχειρηματικότητα, νεανική ορμή και άρωμα γυναίκας στην ετήσια απονομή των βραβείων του «Αγρότη της Χρονιάς» για το 2023
Ποιές είναι 22 αλλαγές στην φορολογία από 1η Ιανουαρίου
Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους
Εκλογή της Ελλάδας στην 1η θέση του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού για δεύτερη συνεχόμενη φορά
Η AEGEAN στηρίζει την προσπάθεια κορυφαίων αθλητών των Παραολυμπιακών Αγώνων μοιράζοντας το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία
Έρευνα για την Καινοτομία στις ελληνικές επιχειρήσεις
ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «IPTO TALENT» ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ
Στα 40 τα πορίσματα που ολοκλήρωσε η ΕΠΑΘΛΑ περί πιθανής χειραγώγησης αγώνων και 9 εκείνα που ερευνόνται περαιτέρω
Χριστούγεννα 2023: Φθηνοί προορισμοί της τελευταίας στιγμής απο την Pricefox
Ποιες είναι οι νέες εκδόσεις ψεύτικου γκαζόν για γήπεδα 5Χ5 και ποια η διαφορά με το φυσικό
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2023 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.