Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Αναστημόμετρα και πιεσόμετρα : Δύο χρήσιμα ιατρικά όργανα για την προληπτική παρακολούθηση και έγκαιρη ανίχνευση παθήσεων

Στον τομέα  της υγειονομικής περίθαλψης, μια τάση που ξεχωρίζει έντονα τα τελευταία χρόνια είναι το αυξανόμενο ενδιαφέρον των ατόμων να τσεκάρουν με υπευθυνότητα  τον έλεγχο της υγείας τους. Αυτό έχει οδηγήσει πολλές εταιρίες να αναπτύξουν τεχνολογικά βασικές ιατρικές συσκευές προκειμένου να μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν και στο σπίτι χωρίς την βοήθεια νοσηλευτή ή ιατρού. Το αναστημόμετρο και το πιεσόμετρο είναι  δύο από αυτά τα όργανα που τα χρησιμοποιούν πλέον καθημερινά παιδιά και ενήλικες. Παρακάτω θα εμβαθύνουμε και θα δούμε τα πολλαπλά οφέλη που παρέχουν τα όργανα αυτά για την υγεία των μελών μιας οικογένειας.

Πριν δούμε τα οφέλη, είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε τι κάνουν αυτές οι συσκευές:

Τα αναστημόμετρα είναι συσκευές που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση του ύψους ενός ατόμου ενήλικα ή παιδιού. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τον έλεγχο της ομαλής ανάπτυξης των παιδιών, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Τα πιεσόμετρα είναι σχεδιασμένα ώστε να μετράνε τη δύναμη του αίματος στα τοιχώματα των αρτηριών. Δίνουν μετρήσεις τόσο για συστολική (ανώτερος αριθμός) όσο και για διαστολική  πίεση (κατώτερος αριθμός).

Πιθανώς το πιο σημαντικό πλεονέκτημα αυτών των οργάνων είναι ότι επιτρέπουν την προληπτική παρακολούθηση της υγείας. Η τακτική παρακολούθηση του ύψους και της αρτηριακής πίεσης μπορεί να αποκαλύψει την ύπαρξη κάποιας ανωμαλίας που μπορεί να υποδηλώνει κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας.

Για παράδειγμα, ενώ είναι φυσικό για τα παιδιά να έχουν απότομη ανάπτυξη, οποιαδήποτε σημαντική απόκλιση από τα αναμενόμενα πρότυπα μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα στην διατροφή ή άλλα προβλήματα υγείας. Ομοίως, οι σταθερές μετρήσεις υψηλής ή χαμηλής αρτηριακής πίεσης μπορεί να είναι πρώιμο σημάδι καρδιαγγειακών παθήσεων, ορμονικών ανισορροπιών, νεφρικών παθήσεων και πολλά άλλα.

Η ενσωμάτωση αυτών των οργάνων στην καθημερινή ρουτίνα μιας οικογένειας σημαίνει ότι η υγειονομική περίθαλψη γίνεται πιο εξατομικευμένη και βολική. Όλα τα μέλη των οικογενειών μπορούν να καταγράφουν μετρήσεις την ίδια ώρα καθημερινά και να αντιδρούν γρήγορα σε τυχόν σημαντικές αποκλίσεις που θα βρουν συγκρίνοντας τα αποτελέσματα. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να συμβουλεύονται πάντα τον οικογενειακό τους ιατρό.

Με τους ελέγχους αυτούς μπορούν να έχουν ένα εξατομικευμένο ημερολόγιο υγείας, λαμβάνοντας υπόψη τη διατροφή, την άσκηση και άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής τους.


Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση

Κάτι το οποίο επιτυγχάνεται με την χρήση αυτών των συσκευών είναι ότι οι οικογένειες έχουν αρχίσει και ενημερώνονται περισσότερο σε θέματα υγείας. Από την άλλη, με το σωστό παράδειγμα τα παιδιά μεγαλώνουν κατανοώντας τη σημασία και το όφελος των τακτικών ελέγχων υγείας. Μαθαίνουν να συζητάνε, να μοιράζονται απορίες με τους γονείς και με τους ηλικιωμένους της οικογένειας και εξοικειώνονται περισσότερο στα θέματα υγείας. Αυτή η κουλτούρα ευαισθητοποίησης για την υγεία μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες επιλογές στον τρόπο ζωής που θα επιλέξουν αργότερα να κάνουν.

Αποτελεσματική διαχείριση χρόνιων καταστάσεων

Για όσους έχουν ήδη διαγνωστεί με ορισμένες παθήσεις, όπως η υπέρταση, αυτά τα εργαλεία είναι απαραίτητα. Η τακτική παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης βοηθά στην:

⦁    Πιο αποτελεσματική προσαρμογή της θεραπείας με την αλλαγή των φαρμάκων.
⦁    Αναγνώριση παραγόντων που μπορεί να οδηγήσουν σε  αρτηριακή πίεση.
⦁    Διευκόλυνση των γιατρών που μπορούν να λαμβάνουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και να τα μοιραστούν με άλλους επαγγελματίες υγείας προκειμένου να κάνουν μια σωστή διάγνωση.
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Περιορισμένη φέτος η έξοδος του Αγίου Πνεύματος. Κερδισμένοι οι outsiders προορισμοί
Υπο έλεγχο οι πυρκαγιές σε ολόκλητρη τη χώρα. Βελτιωμένη η εικόνα
Καμία ουσιαστική απάντηση από την κυβέρνηση σε ερώτηση του ΚΚΕ για τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης
Ελέγχους παρακολούθησης των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων διενήργησε το Υπουργείο Ναυτιλίας
Πλευρικά στοιχήματα στο Live Blackjack!
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Δε θα επιτρέψω σε κανέναν, μετά από τόσα χρόνια, να μου απαγορεύσει να μιλάω ελεύθερα για αυτά που αγωνίστηκα
Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού από τις μεγαλύτερες βάσεις της AEGEAN για το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος
«Καίνε» οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήριαç Στις ακριβότερες διαδρομές από νησί σε νησί η Ελλάδα
Απο1η Ιουλίου η 6η μέρα εργασίας. Ποιες επιχειρήσεις αφορά, πως αμείβονται οι εργαζόμενοι
Επίκαιρη ερώτηση για την αισχροκέρδεια των τραπεζών
Η χρηστή Διακυβέρνηση των αθλητικών Ομοσπονδιών στο επίκεντρο της Ημερίδας που διοργάνωσε το Υπουργείο Αθλητισμού
Η Ελλάδα έχει ρόλο, υπάρχει η τεχνογνωσία ώστε να γίνουμε ένα διεθνές AI hub, αρκεί να υπάρξει ομοιογένεια δεδομένων
Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον Προσκυνηματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό υπέγραψαν Υπ. Τουρισμού και εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Συνεργασία Υπουργείου Αθλητισμού και Εκκλησίας στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους
«Υπάρχουν άνθρωποι που ξοδεύουν πολλά χρήματα για τη Σαντορίνη και δεν θέλουν το νησί να ‘βουλιάζει’», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.