Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Στις ευθύνες της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των πλημμυρών αναφέρθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Αιμίλιος Ριάδης» στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Φάμελλος δεν θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη ΔΕΘ, ούτε θα συναντηθεί με τη διοίκησή της. Επίσης, δεν θα παραχωρήσει ομιλία, όπως παραδοσιακά γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου συμμετείχε σε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης όπου εκτόξευσε «πυρά» προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην συνέντευξη Τύπου ο κ. Φάμελλος ανέφερε πως οι πολίτες στις αυτοδιοικητικές θα πρέπει να ψηφίσουν με γνώμονα το καλύτερο για τον τόπο τους

Για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλέσει τους πολίτες στις αυτοδιοικητικές εκλογές να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική, ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί πρώτα από όλα τους πολίτες να ψηφίσουν το καλύτερο για τον τόπο τους.

Αυτό είπε είναι το βασικό κριτήριο με το οποίο πρέπει να πάνε οι πολίτες στην κάλπη και σε αυτό προφανώς η κυβερνητική πολιτική έχει πλήξει τις τοπικές κοινωνίες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εκλεγούν σε όλες τις βαθμίδες της τοπικής αυτοδιοίκησης πρόσωπα με προοδευτικό πρόσημο, ακόμα κι αν είναι σε πολλές διαφορετικές παρατάξεις». Ο κ. Φάμελλος παραδέχτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κενό στην αυτοδιοίκηση και υπογράμμισε ότι προτεραιότητα των προσεχών εκλογών είναι να ενισχυθούν οι τοπικές κοινωνίες.

Ο πρόσθετος φόρος θα πρέπει να αφορά τα υπερκέρδη όχι να επιβαρυνθεί ο πολίτης

Για την επιβολή πρόσθετου φόρου για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν είπε ότι «πρόσθετος φόρος ή εισφορά θα πρέπει να αφορά τα υπερκέρδη των λίγων στους τομείς της οικονομίας, στις αλυσίδες, στις τράπεζες στην ενέργεια. Δεν μπορεί όμως να επιβαρυνθεί ο πολίτης. Η όποια παρέμβαση να γίνει με κοινωνικά δίκαιο τρόπο». Υπογράμμισε ότι «είναι αδικία να πληρώσουμε υπέρογκο κόστος αποκατάστασης των φυσικών καταστροφών γιατί δεν πληρώσαμε ένα πολύ μικρότερο κόστος πρόληψης, αφού το κόστος πρόληψης είναι το ένα δέκατο του κόστους αποκατάστασης».

Χαρακτήρισε αποτυχημένο το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ευρώπη για την αναζήτηση πόρων για την αποκατάσταση των καταστροφών, γιατί όπως εξήγησε, «απλώς πήρε μια υπόσχεση ότι θα αξιοποιήσει πόρους που είχε αφήσει αναξιοποίητους μέχρι τώρα και ότι θα γίνει αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης» και τόνισε: «Πρέπει να διεκδικήσουμε ισχυρή χρηματοδότηση και να διεκδικήσουμε νέο χρηματοδοτικό εργαλείο που αφορά και την ΕΕ».

 Προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιβίωση και μετά οι προτάσεις ανόρθωσης της Θεσσαλίας

Οι προτάσεις για τη Θεσσαλία έρχονται βήμα – βήμα με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας. Καταθέσαμε προτάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας. Για την ανόρθωση της Θεσσαλίας θα καταθέσουμε πρόταση στη Βουλή. Π.χ. δεν μπορεί να μην υπάρχουν προκαταβολές αποζημιώσεων.

Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανθεκτικότητας. Να τελειώσει το σχέδιο προσαρμογής της κλιματικής κρίσης. Εμείς έχουμε πολλά από αυτά τα εργαλεία έτοιμα και ζητήσαμε να γίνει συζήτηση στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης αργεί να απαντήσει. Δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα. Εάν δεν θελήσει θα μεταθέσουμε εμείς τη συζήτηση στη Θεσσαλία και τα αποτελέσματα αυτών των επεξεργασιών θα είναι προσβάσιμα στους θεσμούς, στη δικαιοσύνη παντού. Αφού βέβαια ορθοποδήσουν οι άνθρωποι που τώρα δίνουν μάχη για την επιβίωση, και αυτό το θέτουμε ως προτεραιότητα.

Ούτε η επιχειρηματικότητα δεν θέλει ένα νομοσχέδιο σαν αυτό που κατεβάζει ο υπουργός Εργασίας

Σε ερώτηση της Ελένης Στεργίου από την εφημερίδα Τα Νέα, για τις βολές που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση και ειδικότερα τον Άδωνι Γεωργιάδη για αποτυχία του κόμματος να συμπλεύσει με την κοινωνία, ο κ. Φάμελλος είπε ότι αυτό που δεν πρέπει να αλλάξει είναι η αντίσταση στα μεγάλα συμφέροντα ενώ σχολίασε για το νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας ότι δεν το επιθυμεί ούτε η επιχειρηματικότητα.

«Εμείς», συνέχισε «πρέπει να αλλάξουμε αλλά δεν θα αλλάξουμε την αντίθεσή μας σε αυτό το σύστημα εξουσίας που εκπροσωπεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εμείς θέλουμε η εξουσία να ανήκει στον λαό και να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της κοινωνίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι παρών

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι παρών, κρατά απόλυτη ουδετερότητα για την ηγεσία αλλά θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία την επόμενη ημέρα. Ως ενεργοί πολίτες θα είμαστε πάντα παρόντες. Συμμετέχουμε στην πολιτική με έναν σκοπό. Συμμετέχουμε για να αλλάζουμε τα πράγματα προς το καλύτερο. Και αυτό κάνει ο κ. Τσίπρας. Από ποιο μετερίζι θα το κάνει αυτό θα δούμε αλλά είναι παρών.

Πολλές φορές έχει ο ΣΥΡΙΖΑ επισημάνει τα προβλήματα στην απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά αναγνωρίζει την σημασία του θεσμού και για αυτό ζητάμε γρήγορες αποφάσεις και διαφάνεια.

Για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική επιτροπή

Στο ερώτημα ποια θα είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα αίτια και τις ευθύνες αναφορικά με τη Θεσσαλία, απάντησε ότι «συμφωνούμε σε οποιοδήποτε εργαλείο βοηθά για να γίνεται η πατρίδα μας πιο ισχυρή».

Τόνισε ότι βεβαίως πρέπει να γίνει μια τέτοια συζήτηση που ζητά το ΠΑΣΟΚ, για να προσθέσει ότι, όπως είπε και την Πέμπτη στη Βουλή, «εμείς τις ευθύνες τις γνωρίζουμε και για το μέγεθος των επιπτώσεων στη Θεσσαλία» που, όπως προσέθεσε, οφείλεται σε αδυναμίες του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού κ.ά. «και έχει κολλοσιαίες ευθύνες ο κ. Μητσοτάκης, οι υπουργοί του και η Περιφέρεια Θεσσαλίας». «Εμείς γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και θέλουμε αυτή η συζήτηση να γίνει στη Βουλή», συνέχισε.

 Ζητήσαμε την παραίτηση Αγοραστού γιατί έχει πολιτική ευθύνη

Ο κ. Φάμελλος έδειξε τον χάρτη πλημμύρας από το σχέδιο που είχε καταρτιστεί το 2018, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπήρχε γνώση για τον κίνδυνο. «Δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ τα έργα. Πρέπει να υπάρχει επιστημονικός σχεδιασμός», ανέφερε και διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση Αγοραστού γιατί έχει πολιτική ευθύνη για την καταστροφή.

Ωστόσο επεσήμανε ότι η Κουμουνδούρου παρακολουθεί και τις δικαστικές εξελίξεις και τις καταγγελίες που προκύπτουν.

https://www.in.gr/2023/09/15/politics/epikairotita/live-synenteyksi-typou-tou-sokrati-famellou/
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Περιορισμένη φέτος η έξοδος του Αγίου Πνεύματος. Κερδισμένοι οι outsiders προορισμοί
Υπο έλεγχο οι πυρκαγιές σε ολόκλητρη τη χώρα. Βελτιωμένη η εικόνα
Καμία ουσιαστική απάντηση από την κυβέρνηση σε ερώτηση του ΚΚΕ για τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης
Ελέγχους παρακολούθησης των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων διενήργησε το Υπουργείο Ναυτιλίας
Πλευρικά στοιχήματα στο Live Blackjack!
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Δε θα επιτρέψω σε κανέναν, μετά από τόσα χρόνια, να μου απαγορεύσει να μιλάω ελεύθερα για αυτά που αγωνίστηκα
Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού από τις μεγαλύτερες βάσεις της AEGEAN για το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος
«Καίνε» οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήριαç Στις ακριβότερες διαδρομές από νησί σε νησί η Ελλάδα
Απο1η Ιουλίου η 6η μέρα εργασίας. Ποιες επιχειρήσεις αφορά, πως αμείβονται οι εργαζόμενοι
Επίκαιρη ερώτηση για την αισχροκέρδεια των τραπεζών
Η χρηστή Διακυβέρνηση των αθλητικών Ομοσπονδιών στο επίκεντρο της Ημερίδας που διοργάνωσε το Υπουργείο Αθλητισμού
Η Ελλάδα έχει ρόλο, υπάρχει η τεχνογνωσία ώστε να γίνουμε ένα διεθνές AI hub, αρκεί να υπάρξει ομοιογένεια δεδομένων
Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον Προσκυνηματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό υπέγραψαν Υπ. Τουρισμού και εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Συνεργασία Υπουργείου Αθλητισμού και Εκκλησίας στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους
«Υπάρχουν άνθρωποι που ξοδεύουν πολλά χρήματα για τη Σαντορίνη και δεν θέλουν το νησί να ‘βουλιάζει’», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.