Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Πως να φτιάξετε ένα κουτί πρώτων βοηθειών!

Στην σημερινή εποχή, πολλοί σύλλογοι, σωματεία και σχολεία διοργανώνουν ημερίδες και σεμινάρια με θέμα τις πρώτες βοήθειες. Ο κύριος στόχος είναι να γνωρίσουμε όλοι το πως πρέπει να αντιδράσουμε σε μια έκτακτη κατάσταση, σε ένα ατύχημα ή μικροτραυματισμό που θα πάθει κάποιος συνάνθρωπός μας ώστε να του παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να παρέμβουν οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό. Για να παρέχετε την απαραίτητη φροντίδα στον συνάνθρωπό σας, θα πρέπει να φτιάξετε και ένα κουτί πρώτων βοηθειών και να γνωρίζετε καλά τη χρήση του περιεχομένου. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, συγκεντρώσαμε κάποια tips ώστε να φτιάξετε το δικό σας κουτί πρώτων βοηθειών.

Παρακάτω, θα βρείτε τα φάρμακα που θα χρειαστείτε για το κουτί πρώτων βοηθειών, καθώς και κάποιες πληροφορίες για το καθένα απ’ αυτά.

⦁    Ένα ζευγάρι ελαστικά γάντια μιας χρήσης: Τα γάντια μιας χρήσης βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη, οπότε επιλέξτε να βάλετε μέσα ένα ζευγάρι που θα εφαρμόζει κατάλληλα σε εσάς. Θα τα χρειαστείτε για την επούλωση μιας πληγής και για να μην έρθετε σε επαφή με ένα ανοιχτό τραύμα σε περίπτωση που δεν μπορείτε να απολυμάνετε τα χέρια σας.
⦁    Ένα μικρό ψαλίδι και μια λαβίδα: To ψαλιδάκι είναι απαραίτητο για να μπορείτε να κόψετε μια γάζα και το  επίθεμα που θα τοποθετήσετε στις πληγές. Επιπλέον, η πλαστική λαβίδα θα σας επιτρέψει να κάνετε χρήση όλων των υλικών χωρίς να χρειαστεί να τα αγγίξετε.
⦁    Βαμβάκι, γάζες, επιδέσμους και λευκοπλάστ: Για την αντιμετώπιση και την φροντίδα μιας πληγής, θα χρειαστεί να προσθέσετε στο κουτί μια επαρκή ποσότητα από βαμβάκι, αποστειρωμένες γάζες, τραυμαπλάστ, λευκοπλάστ, επιθέματα για την επούλωση πληγών και έναν επίδεσμο μεσαίου μεγέθους.
⦁    Αντισηπτικό διάλυμα: Στα φαρμακεία, μπορείτε να βρείτε μικρά μπουκαλάκια με αντισηπτικά τραύματος και βάμμα ιωδίου για να εφαρμόσετε σε μια πληγή. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε δύο αποστειρωμένα μπουκαλάκια και να προσθέσετε λίγο από το κάθε προϊόν που έχετε στο σπίτι σας, ώστε να μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο κουτί πρώτων βοηθειών.
⦁    Θερμόμετρο: Το ψηφιακό θερμόμετρο είναι απαραίτητο για το κουτί σας καθώς σε μια αδιαθεσία θα μπορείτε να μετρήσετε τη θερμοκρασία και να σας δώσει αρκετές πληροφορίες για το σύμπτωμα που αντιμετωπίζει κάποιος συνάνθρωπός σας.
⦁    Ισοθερμική κουβέρτα αλουμινίου: Σε μια επείγουσα κατάσταση στο βουνό ή στην εξοχή, η κουβέρτα αλουμινίου θα διατηρήσει στην κατάλληλη θερμοκρασία στο σώμα σας και θα αντιμετωπίσει την υποθερμία. Επειδή πρόκειται για προϊόν μιας χρήσης, μην ξεχάσετε να την αντικαταστήσετε σε περίπτωση που τη χρησιμοποιήσετε.
⦁    Παυσίπονα και αντιισταμινικά: Για την αντιμετώπιση μιας επείγουσας κατάστασης, τα παυσίπονα χάπια θα μειώσουν τον πόνο ή τον πυρετό. Ομοίως, τα αντιισταμινικά χάπια είναι απαραίτητα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων μιας αλλεργίας ακόμη και την αποφυγή ενός αλλεργικού σοκ. Προσθέστε μια ταμπλέτα με χάπια από παυσίπονα και αντιισταμινικά και να ελέγχετε συχνά τις ημερομηνίες.

Αυτά είναι κάποια από τα βασικά είδη που πρέπει να περιέχει ένα κουτί πρώτων βοηθειών. Για την εξόρμηση στη φύση, την εκδρομή με το αυτοκίνητο, ένα ταξίδι σε μια μακρινή χώρα, αυτό το τσαντάκι θα περιέχει όλα τα απαραίτητα είδη για να αντιμετωπίσετε έναν πυρετό ή έναν μικροτραυματισμό. Ακόμη, μπορείτε να προσθέσετε τη φαρμακευτική αγωγή που παίρνετε την τρέχουσα περίοδο, μια ένεση αδρεναλίνης, αυτοκόλλητα ράμματα, μια αναπλαστική κρέμα για ράμματα και οτιδήποτε θεωρείτε πως είναι απαραίτητο ώστε να είστε καλυμμένοι στο ταξίδι σας.

Για να είναι συγκεντρωμένα όλα τα είδη και τα φάρμακα που θα χρειαστείτε, αγοράστε ένα μεταλλικό κουτί ή ένα κόκκινο τσαντάκι. Στο διαδίκτυο και σε αρκετά καταστήματα, θα βρείτε τσαντάκια σε διάφορα μεγέθη όπου πάνω αναγράφεται το ‘’First Aid’’ ώστε να το ξεχωρίζετε από το προσωπικό σας νεσεσέρ. Ακόμη, θα βρείτε μεταλλικά στεγανά κουτιά με χωρίσματα, ώστε να αποθηκεύσετε όλα τα φάρμακα και τις αλοιφές που θα χρειαστείτε.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Σε σταθερά ανερχόμενη δύναμη σε διεθνές επίπεδο εξελίσονται οι ελληνικές επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας
85% των εταιρειών στην Ελλάδα δεν προσφέρει προνόμια στους εργαζομένους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες
Παραδόθηκε στον αν. Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση η Μελέτη για την Ανάπτυξη του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΔΜΗΕ: ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ Ν. ΜΠΟΥΛΑΞΗ ΣΤΟ 7ο INVESTGR FORUM
Εκτόξευση στις τιμές ρεύματος του Ιουλίου: τι προτείνουν οι ειδικοί του Pricefox
Discovergreece.com: Με συνοδοιπόρο την Pythia το κοινό σχεδιάζει το ταξίδι του στην Ελλάδα
Πώς κάνουν διακοπές οι Έλληνες κάθε γενιάς. Πως οι Gen Z, Millennials και Baby Boomers;
Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix – ΕΟΤ: “Streaming” σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν
Ολιστική βιωσιμότητα στο διεθνές συνέδριο «Sustainable Solutions at Times of Transition», στη Νίσυρο
Άρση ασυλίας για τέσσερις βουλευτές
Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει επείγουσα δράση για να επιτύχει τους στόχους της πράσινης αυτοκίνησης
Υπεγράφη η σύμβαση της κατασκευής του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης στην κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League
Οδ. Κωνσταντινόπουλος: ως πασοκ έχουμε εδώ και δύο χρόνια συγκεκριμένη πρόταση για το ρεύμα
ETC: Η Ελλάδα στην 6άδα των χωρών με τη μεγαλύτερη αύξηση των αφίξεων στην Ευρώπη
Hondos_KE
apolimantiki
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.