Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022

Ισχυρή ψηφιακή θωράκιση του συστήματος μεταφοράς με το κέντρο επιχειρησιακής ασφάλειας του ΑΔΜΗΕ

Ισχυρή ψηφιακή θωράκιση του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας παρέχει το υπερσύγχρονο Κέντρο Επιχειρησιακής Ασφάλειας του ΑΔΜΗΕ (Security Operations Center – SOC), που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες με επιτυχία τη λειτουργία του.

Η νέα, νευραλγικής σημασίας ψηφιακή υποδομή που σχεδίασε και υλοποίησε ο Διαχειριστής, ενισχύει περαιτέρω την ανθεκτικότητα και την κυβερνοάμυνα του ηλεκτρικού Συστήματος, καθώς έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί, να εντοπίζει και να διαχειρίζεται σε πραγματικό χρόνο, ακόμη και τα πιο σύνθετα περιστατικά κυβερνοαπειλών.   

Αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής όπως η Μηχανική Εκμάθηση και η Τεχνητή Νοημοσύνη, μία ειδική πλατφόρμα διαχείρισης συμβάντων ασφαλείας επεξεργάζεται προηγμένα αναλυτικά στοιχεία τυχόν ψηφιακών παραβιάσεων, επιτρέποντας την άμεση αξιολόγηση και λήψη αποφάσεων από τους αναλυτές του Κέντρου. 

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συστήματα κυβερνοασφάλειας, που περιορίζονται στην απλή συλλογή και ανάλυση συμβάντων, η πλατφόρμα του ΑΔΜΗΕ έχει σχεδιαστεί με μία ολιστική προσέγγιση που επιτρέπει στον Οργανισμό να συλλέγει και να συσχετίζει δεδομένα ασφαλείας από το σύνολο της υποδομής του (χρήστες, τερματικές συσκευές, υπηρεσίες νέφους, δίκτυα, συστήματα βιομηχανικού ελέγχου). 

Το  λειτουργικό μοντέλο του Κέντρου Επιχειρησιακής Ασφάλειας του ΑΔΜΗΕ βασίζεται στην «αρχιτεκτονική μηδενικής εμπιστοσύνης», που εξασφαλίζει μέγιστη αποτελεσματικότητα στην αποτροπή ενδεχόμενων παραβιάσεων ασφαλείας σε όλες τις υποδομές, ενώ το Κέντρο θα τροφοδοτείται επίσης με δεδομένα από διεθνείς πηγές ευφυούς ανάλυσης απειλών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε σχετικά: «Με τη λειτουργία του νέου Κέντρου Επιχειρησιακής Ασφάλειας, ο ΑΔΜΗΕ ολοκληρώνει ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο για την ψηφιακή θωράκιση του Συστήματος Μεταφοράς, στο πλαίσιο της Ενιαίας Στρατηγικής Κυβερνοασφάλειας που εφαρμόζουμε με συνέπεια τα τελευταία χρόνια. Με δεδομένη την έξαρση των κυβερνοεπιθέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, η νέα πλατφόρμα του Διαχειριστή θέτει στην υπηρεσία των ηλεκτρικών υποδομών του Συστήματος τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία που καθιστούν δυνατή την αποτροπή ακόμη και των πιο σύνθετων παραβιάσεων ψηφιακής ασφάλειας».


 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Η SELECTED HIDEAWAYS ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ XENIA 26-28/11
Με φόντο τη Σαντορίνη η ομιλία του CEO της AEGEAN Δημήτρη Γερογιάννη στο 12ο Συνέδριο Selectour στην Αθήνα
Σαν σήμερα. Η 26η Νοεμβρίου στο χρόνο
"ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ" η 25η/11 και η ΓΣΕΕ μας ενημερώνει για το ισχύον πλαίσιο στην εργασία
Το τμήμα Ναυτιλιακών σπουδών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά επισκέφθηκε το Ε/Γ - Ο/Γ Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ.
Έρευνα Pricefox.gr: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα vs Βενζινοκίνητα - Ποιο είναι πιο οικονομικό
MTC GROUP : Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΣΕ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΥΣ «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ» ΤΟΥ 2022
Δεν μπορούν να υπάρξουν ΑΠΕ χωρίς δίκτυα - Χρειαζόμαστε τώρα περισσότερα έργα μεταφοράς
Όλοι μαζί κάνουμε κι εφέτος πραγματικότητα τις ευχές χιλιάδων παιδιών μέσα από τα Ευχοστολίδια
Έκθεση και προτάσεις της MTC Group για το μέλλον του τουριστικού τομέα και τη θέση των νησιών
Προτεραιότητα της ΔΥΠΑ η ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας - Ποια προγράμματα είναι σε εξέλιξη
Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού η 20η Νοεμβρίου
Οδηγός από το Pricefox: Μάθε πώς να ελέγχεις και να συντηρείς τα λάστιχα του αυτοκινήτου σου
Ευρύτατος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την κάλυψη χιλιάδων θέσεων προετοιμάζεται για τον Μάρτιο
Μετά το Υπ. Εργασίας αποσύρεται και από το Υπ. Οικονομικών η όποια ενίσχυση είχε διατεθεί στην «Κιβωτό του Κόσμου»
Volcano TV
Hondos_KE
ΔΕΥΑΘ 29/6
© 2022 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.