Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022

Ανοίγει το απόγευμα η πλατφόρμα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια Pfizer

Με ανακοίνωσή του το υπουργεία Υγείας ενημερώνει ότι έχουν παραληφθεί στη χώρα μας τα επικαιροποιημένα εμβόλια Pfizer BA 4/5.

Η πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους της αναμνηστικής δόσης θα ανοίξει τις απογευματινές ώρες σήμερα 27/09/2022 και οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 03/10/2022.

Οι συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τη χορήγησή έχουν αναρτηθεί στο https://emvolio.gov.gr/sites/default/files/systasi_eee_gia_ti_horigisi_anamnistikis_dosis_me_ta_epikairopoiimena_didynama_emvolia_enanti_toy_koronoioy.pdf

 

Όπως εξήγησε ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης στη σελίδα TheTOC  μπορούμε να επιλέξουμε ποιό εμβόλιο είναι αποτελεσματικότερο να κάνουμε ανάλογα με το πότε νοσήσαμε, αλλά και πόσο κρατά η ανοσία.

Όπως αναφέρει, θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει μία έξαρση της πανδημίας μέσα στον χειμώνα και πιθανότατα θα συνδεθεί με την έλευση ενός υποστελέχους της Όμικρον.

Σύντομα θα παραλάβουμε τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την Όμικρον 4 και 5.
 

Σε ερώτηση για το ποιο εμβόλιο να κάνουμε τελικά, ποιοι να το κάνουν και για πόσο διάστημα μπορεί να κρατήσει η ανοσία; ο καθηγητής απάντησε πως "Οι οδηγίες για το ποιοι να κάνουν την επικαιροποιημένη δόση δίνονται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Σε γενικές γραμμές και με απλά λόγια, θα πρέπει να την κάνουν οι άνω των 60 και όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, αρκεί βέβαια να έχουν κάνει το βασικό σχήμα εμβολιασμού.

Όσοι νόσησαν μέσα στο καλοκαίρι, λογικά έχουν εκτεθεί σε στελέχη O4 ή Ο5, οπότε η καλύτερη θεωρητικά λύση για αυτούς θα ήταν να κάνουν το επικαιροποιημένο της Ο1 που ήδη κυκλοφορεί για να έχουν πιο διευρυμένη ανοσολογική απάντηση. Τα εμβόλια των Ο4 και Ο5 είναι τα βέλτιστα για όσους νόσησαν πριν το καλοκαίρι.

Γενικά οι οδηγίες λένε ότι την επικαιροποιημένη δόση την κάνουμε 3 μήνες μετά από προηγούμενη νόσηση ή εμβολιασμό. Η αποστειρωτική ανοσία κρατά για μικρό χρονικό διάστημα (γύρω στους 2-3 μήνες) αλλά η ανοσία από σοβαρή νόσο διατηρείται για περισσότερο από 6 μήνες.

Ερ: Πόσο πιθανό είναι ένα νέο κύμα πανδημίας τους επόμενους μήνες ή μια νέα μετάλλαξη;

Απ: Θεωρούμε βέβαιο ότι θα υπάρξει μία έξαρση της πανδημίας μέσα στον χειμώνα και πιθανότατα θα συνδεθεί με την έλευση ενός υποστελέχους της Όμικρον.

Το ερώτημα είναι η χρονική στιγμή της έξαρσης. Λογικά θα δούμε μία πρώτη αύξηση της μεταδοτικότητας τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου που πιθανόν να μην συνοδεύεται με την έλευση ενός νέου στελέχους.

Το πιο πιθανό σενάριο για την έλευση μίας νέας διεισδυτικής μετάλλαξης της Όμικρον τοποθετεί την έξαρση στα μέσα προς τέλη Δεκεμβρίου.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πιερρακάκης: Το 1 δισ. θα φτάσουν φέτος οι ψηφιακές συναλλαγές – Χοντρικά κάποιος γλιτώνει 100 ουρές
Προσωρινοί πίνακες για 2.260 θέσεις στα υπουργεία Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Μετανάστευσης – Ασύλου
Η AEGEAN δημιουργεί την επόμενη γενιά πιλότων με ένα νέο 3ετές Πρόγραμμα Υποτροφιών για 120 νέους και νέες που αγαπούν την αεροπορία
Σαν σήμερα. Η 30η Νοεμβρίου στο χρόνο
Η Grid Telecom και η Lamda Hellix επεκτείνουν τη συνεργασία τους στην Κρήτη
Το "Work from Greece" προωθεί η πλατφόρμα Marketing Greece
34η Απονομή World Tourism Film Awards. Η Ελλάδα στην Κορυφή του κόσμου!
Η παρακολούθηση επιβάτη πλοίου απο τη Σαντορίνη έφερε 9 συλλήψεις για ναρκωτικά
Η SELECTED HIDEAWAYS ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ XENIA 26-28/11
Με φόντο τη Σαντορίνη η ομιλία του CEO της AEGEAN Δημήτρη Γερογιάννη στο 12ο Συνέδριο Selectour στην Αθήνα
"ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ" η 25η/11 και η ΓΣΕΕ μας ενημερώνει για το ισχύον πλαίσιο στην εργασία
Το τμήμα Ναυτιλιακών σπουδών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά επισκέφθηκε το Ε/Γ - Ο/Γ Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ.
Έρευνα Pricefox.gr: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα vs Βενζινοκίνητα - Ποιο είναι πιο οικονομικό
MTC GROUP : Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΣΕ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΥΣ «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ» ΤΟΥ 2022
Δεν μπορούν να υπάρξουν ΑΠΕ χωρίς δίκτυα - Χρειαζόμαστε τώρα περισσότερα έργα μεταφοράς
Volcano TV
Hondos_KE
ΔΕΥΑΘ 29/6
© 2022 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.