Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σημαντικές διαφοροποιήσεις στα τιμολόγια ρεύματος – Κάθε μήνα θα ανακοινώνονται οι τιμές του ρεύματος

Σημαντικές διαφοροποιήσεις τόσο στη χρέωση της κιλoβατώρας όσο και στο πάγιο παρουσιάζουν τα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον Αύγουστο που ανακοινώθηκαν χθες, με τα οποία η χρέωση της ενέργειας - αφού αφαιρεθούν οι επιδοτήσεις - επιστρέφει στο επίπεδο των 15-17 λεπτών ανά κιλοβατώρα.

Για να δουν την τελική χρέωση οι καταναλωτές θα πρέπει να αφαιρέσουν από τα δημοσιευμένα τιμολόγια την επιδότηση ύψους 0,337 ευρώ ανά κιλοβατώρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, επιδότηση που ισχύει για όλες τις κατοικίες, κύριες και μη, για το σύνολο της κατανάλωσης και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να εκτιμήσουν με βάση το προφίλ της κατανάλωσής τους και το ύψος του παγίου που προσφέρει κάθε εταιρεία, το τιμολόγιο που τους συμφέρει περισσότερο. Υπενθυμίζεται ότι από τον ερχόμενο μήνα καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής και οι καταναλωτές θα μπορούν να αλλάξουν προμηθευτή ή τιμολόγιο προμήθειας, χωρίς «πέναλτυ» και χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης του προμηθευτή λόγω αποχώρησης.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι δρομολογείται νέα παρέμβαση στα τιμολόγια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις υπερβολικής αύξησης των παγίων οι οποίες όπως ανέφεραν δυσχεραίνουν την σύγκριση των χρεώσεων (ευρώ ανά κιλοβατώρα) από τους καταναλωτές.

«Δεν είναι νοητό η Πολιτεία να διαθέτει 1,1 δισ. ευρώ για στήριξη των καταναλωτών και κάποιοι να επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν», ανέφερε στο ΑΠΕ αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας. Κατά τις πληροφορίες θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που θα επιβάλει την επιστροφή των χρεώσεων παγίου στο επίπεδο που βρίσκονταν πριν την αλλαγή του μηχανισμού λειτουργίας της αγοράς ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη κάθε μήνα θα ανακοινώνονται τα τιμολόγια του επόμενου. Τα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν ως τις 20 Αυγούστου.

Προέλευση : Α.Μ.Π.Ε. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Φθηνή εργασία, ακρίβεια και χαμηλή αγοραστική δύναμη, οι ισχυρότερες τάσεις στην ελληνική κοινωνία
ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο
Γενική Συνέλευση ΗΑΤΤΑ: Τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού
Συνάντηση εργασίας με τον Διαχειριστή της Αλβανίας για την ενίσχυση της συνεργασίας
Διαγωνισμός – πλαίσιο για τα καλωδιακά έργα των διασυνδέσεων των Δωδεκανήσων και των νησιών του BΑ Αιγαίου απο τον ΑΔΜΗΕ
Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Οδ. Κωνταντινόπουλος: Αυτοί που κατήγγειλλαν για μιντιακά συμφέροντα τα έπιναν μαζί τους
Πρόταση δυσπιστίας: Βαριές κατηγορίες με το «καλημέρα», ενώ Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους
ΑΔΜΗΕ: Συνάντηση εργασίας με τον Διαχειριστή της Αλβανίας για την ενίσχυση της συνεργασίας
Οδ. Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ): Η εξεταστική είχε ως στόχο την απόκρυψη της αλήθειας και των ευθυνών του κ. Καραμανλή
2η η Κρήτη και 7η η Σαντορίνη στους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς της Planet Cruise για το 2024
Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης αναμένεται να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, ακολουθούμενο απο τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Χρόνια πολλά στην Ελλάδα και τον ελληνισμό!
Επίσημη επίσκεψη Φίλιππου Φόρτωμα στο Φανάρι και στην ελληνική κοινότητα Κωνσταντινούπολης
Τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτικός αυτοματισμός και στο Δημόσιο για την αξιολόγηση των εργαζομένων και την εξυπηρέτηση των πολιτών
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.