Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Β. Κικίλιας : Φέτος θα έχουμε μια πολύ καλή τουριστική χρονιά

Μετά το επιτυχές rebranding της Ελλάδας που κατέστησε τη χώρα ασφαλή προορισμό, χάρη στους επιτυχείς χειρισμούς της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας, έρχεται πλέον μια πολύ καλή τουριστική σεζόν.

Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας χαιρετίζοντας την Ημερίδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων (HATTA) με θέμα “ Re-Ally Tourism: The Hellenic and European Travel Agents Initiative”.

«Υπάρχουν και άλλα όμορφα μέρη στον κόσμο; Φυσικά. Κανένας άλλος, όμως, προορισμός δεν είναι όπως η Ελλάδα» ανέφερε ο υπουργός επισημαίνοντας ότι «η δουλειά που κάναμε αποδίδει καρπούς και φαίνεται ότι φέτος θα έχουμε μια πολύ καλή τουριστική περίοδο».

Ο κ.Κικίλιας τόνισε ότι φέτος υλοποιείται συγκεκριμένη στρατηγική για την ενίσχυση του τουρισμού «κάτι, όμως, που δεν θα μπορούσαμε να καταφέρουμε χωρίς εσάς, χωρίς τη δική σας δουλειά και συνεργασία» ανέφερε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των ταξιδιωτικών γραφείων της χώρας.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την πολύ στενή και αποδοτική συνεργασία που είχαμε στα δύο δύσκολα χρόνια της πανδημίας, όταν έπρεπε να εφαρμοστούν πολύ αυστηρά πρωτόκολλα, που όμως επέτρεψαν στη χώρα να ανοίξει πρώτη και με ασφάλεια τα σύνορά της και να υποδεχτεί ταξιδιώτες» είπε ο κ. Κικίλιας.

Σχετικά με τις δυσκολίες που προκύπτουν από εξωγενείς παράγοντες και καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, όπως και οι υπόλοιπες χώρες, τόνισε ότι κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι το 2022 θα ήμασταν αντιμέτωποι όχι μόνο με την πανδημία, αλλά και με έναν πόλεμο που μαίνεται στην καρδιά της Ευρώπης. Παρόλα αυτά, όπως επεσήμανε, έγιναν και γίνονται συγκεκριμένες παρεμβάσεις, έτσι ώστε να απορροφηθούν οι όποιοι κραδασμοί και τα αποτελέσματα των προσπαθειών αυτών ήδη φαίνονται από τους αριθμούς στις αφίξεις και στις κρατήσεις και μας κάνουν αισιόδοξους ότι ο τουρισμός φέτος θα έχει ισχυρό θετικό πρόσημο.

Ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε, επίσης, στις επενδύσεις που έρχονται στη χώρα μας από παγκόσμιους κολοσσούς της Ευρώπης, των ΗΠΑ, καθώς και από το Ισραήλ και στα έργα αναβάθμισης των ξενοδοχειακών υποδομών με αποτέλεσμα τη δυνατότητα παροχής πολύ ποιοτικών υπηρεσιών σε high spenders τουρίστες από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα από την Αμερική, από την οποία φέτος αναμένεται να έρθουν μισό εκατομμύριο ταξιδιώτες με απευθείας πτήσεις.

Προέλευση : Α.Μ.Π.Ε. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Επανέρχεται ο θρησκευτικός τουρισμός στο προσκήνιο
Σαν σήμερα. Η 23η Μαΐου στο χρόνο
Αρχίζουν αύριο οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια – Αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλαδικές
Σαν σήμερα. Η 22η Μαΐου στο χρόνο
Το gov.gr θα μιλάει και αγγλικά, για την εξυπηρέτηση των αλλοδαπών κατοίκων της χώρας
Σαν σήμερα. Η 21η Μαΐου στο χρόνο.
Τάσεις Ταξιδιωτικής Ζήτησης για Ελληνικούς Προορισμούς: Σημαντική Ανάκαμψη το Α’ Τετράμηνο του 2022 σε σχέση με το 2019
Τέλος στη ρήτρα αναπροσαρμογής με υπουργική απόφαση
Σαν σήμερα. Η 20η Μαΐου στο χρόνο
Η GRID TELECOM ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΣΤΑΘΜΟ ΠΡΟΣΑΙΓΙΑΛΩΣΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Τέλος οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους - Πού παραμένουν
Σαν σήμερα. Η 19η Μαΐου στο χρόνο
Φοιτητικές εκλογές σήμερα μετά από τρία χρόνια
Σαν σήμερα. Η 18η Μαΐου στο χρόνο
Β. Κικίλιας: Αυξάνονται οι αεροπορικές θέσεις των μεγάλων εταιρειών προς την Ελλάδα
Volcano TV
Hondos_KE
δεναξας
DEYATH
© 2022 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.