Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Ο Boris Johnson επιβεβαιώνει την κατάργηση των τεστ Covid για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες

Ο Boris Johnson ενημέρωσε σήμερα τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς για την αλλαγή πολιτικής, η οποία αναμενόταν. Σε δηλώσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ακαδημαϊκό Κέντρο του Νοσοκομείου Milton Keynes, ο πρωθυπουργός δήλωσε: “Έχουμε, χάρη στις δύσκολες αποφάσεις, τις μεγάλες αποφάσεις που πήραμε, την πιο ανοικτή οικονομία και κοινωνία στην Ευρώπη. “Αυτό που κάνουμε για τα ταξίδια είναι για να δείξουμε ότι αυτή η χώρα είναι ανοιχτή για δουλειές, ανοιχτή για τους ταξιδιώτες, θα δείτε αλλαγές ώστε οι άνθρωποι που φτάνουν να μην χρειάζεται πλέον να κάνουν τεστ αν έχουν εμβολιαστεί πλήρως”.
 

Ο υπουργός Μεταφορών της βρετανικής κυβέρνησης, Grant Shapps, αναμένεται να κάνει δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων, περιγράφοντας τις αλλαγές στους κανόνες εισόδου στη χώρα.
 

Οι αλλαγές έρχονται καθώς οι διευθύνοντες σύμβουλοι των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιριών του Ηνωμένου Βασιλείου κάλεσαν την κυβέρνηση να άρει όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που σχετίζονται με τον Covid-19.
 

Οι εγχώριοι περιορισμοί, όπως τα διαβατήρια Covid και η υποχρεωτική χρήση μάσκας προσώπου, καταργούνται στην Αγγλία από την Πέμπτη, ενώ παύει και η εξ αποστάσεως εργασία.
 

Η περαιτέρω χαλάρωση των τεστ Covid για τις διεθνείς αφίξεις ακολουθεί την απόφαση της κυβέρνησης νωρίτερα αυτό τον μήνα να καταργήσει την απαίτηση για διενέργεια τεστ πριν από την αναχώρηση για το ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο και την αντικατάσταση της εξέτασης PCR από τεστ πλευρικής ροής, υπό την προϋπόθεση ότι οι ταξιδιώτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
 

Οι αλλαγές αυτές υιοθετήθηκαν επίσης από τις αποκεντρωμένες κυβερνήσεις της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ο Johan Lundgren, διευθύνων σύμβουλος της easyJet, δήλωσε: “Χαιρετίζουμε αυτή την είδηση γνωρίζοντας ότι εκατομμύρια πελάτες μας θα χαρούν επίσης να δουν την επιστροφή των ταξιδιών χωρίς περιορισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κοιτάζοντας τώρα μπροστά, πιστεύουμε ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι ένα δυνατό καλοκαίρι. Πιστεύουμε ότι τα τεστ για τα ταξίδια θα πρέπει πλέον να αποτελέσουν οριστικά παρελθόν. Είναι σαφές ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν επιβράδυναν ουσιαστικά την εξάπλωση της Omicron στο Ηνωμένο Βασίλειο και έτσι είναι σημαντικό να μην υπάρχουν άλλες σπασμωδικές αντιδράσεις, σε περίπτωση εμφάνισης μελλοντικών παραλλαγών.

Μιλώντας στο Sky News, ο ειδικός απεσταλμένος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον Covid, Δρ David Nabarro, περιέγραψε τον ιό ως “πολύ δυσάρεστο και μάλλον πονηρό” και δήλωσε ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως η γρίπη.

Προειδοποιώντας ότι ο κορωνοϊός παραμένει “πολύ, πολύ επικίνδυνος”, πρόσθεσε: “Μπορεί επίσης να μεταλλαχθεί και να σχηματίσει παραλλαγές και έχουμε δει αρκετές, αλλά γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κι άλλες όχι πολύ μακριά”.

Πηγή : 
https://money-tourism.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Επανέρχεται ο θρησκευτικός τουρισμός στο προσκήνιο
Σαν σήμερα. Η 23η Μαΐου στο χρόνο
Αρχίζουν αύριο οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια – Αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλαδικές
Σαν σήμερα. Η 22η Μαΐου στο χρόνο
Το gov.gr θα μιλάει και αγγλικά, για την εξυπηρέτηση των αλλοδαπών κατοίκων της χώρας
Σαν σήμερα. Η 21η Μαΐου στο χρόνο.
Τάσεις Ταξιδιωτικής Ζήτησης για Ελληνικούς Προορισμούς: Σημαντική Ανάκαμψη το Α’ Τετράμηνο του 2022 σε σχέση με το 2019
Τέλος στη ρήτρα αναπροσαρμογής με υπουργική απόφαση
Σαν σήμερα. Η 20η Μαΐου στο χρόνο
Η GRID TELECOM ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΣΤΑΘΜΟ ΠΡΟΣΑΙΓΙΑΛΩΣΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Τέλος οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους - Πού παραμένουν
Σαν σήμερα. Η 19η Μαΐου στο χρόνο
Φοιτητικές εκλογές σήμερα μετά από τρία χρόνια
Σαν σήμερα. Η 18η Μαΐου στο χρόνο
Β. Κικίλιας: Αυξάνονται οι αεροπορικές θέσεις των μεγάλων εταιρειών προς την Ελλάδα
Volcano TV
Hondos_KE
δεναξας
DEYATH
© 2022 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.