Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Κυβέρνηση : Προχωράμε με σχέδιο διασφαλίζοντας στο μέγιστο δυνατό την δημόσια υγεία και την κοινωνικοοικονομική ζωή

«Προχωράμε με σχέδιο διασφαλίζοντας στο μέγιστο δυνατό την δημόσια υγεία, αλλά και την κοινωνικοοικονομική ζωή» τόνισε σχετικά με την πορεία της πανδημίας, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο briefing των πολιτικών συντακτών ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Τόνισε, δε πως τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνεται μία απότομη πτώση των κρουσμάτων, γεγονός, που όπως είπε προκαλεί μία συγκρατημένη αισιοδοξία. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η πορεία της πανδημίας παραμένει αβέβαια, ενώ γνωστοποίησε πως παρατηρείται μια μετατόπιση των κρουσμάτων προς μεγαλύτερες ηλικίες, εξ ου και σημείωσε πως οι επόμενες ημέρες κρίνονται ως ιδιαίτερα καθοριστικές, ενώ η ταυτόχρονη παρουσία των μεταλλάξεων «Όμικρον» και «Δέλτα» συντηρεί την πίεση στο ΕΣΥ.
 

Σε ό,τι αφορά την απόφαση κυβέρνησης και ειδικών για την έγκαιρη επανέναρξη των σχολείων μετά και την παράθεση των σχετικών στοιχείων της πρώτης εβδομάδας, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Εάν η κυβέρνηση υιοθετούσε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για κλειστά σχολεία τότε 31.000 κρούσματα θα κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα στην κοινότητα. Φαίνεται ανάγλυφα λοιπόν για μία ακόμη φορά η ελαφρότητα και η έλλειψη μελέτης όλων όσων ο ΣΥΡΙΖΑ κατά καιρούς εμφανίζει ως προτάσεις ή λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της».
 

Στο μέτωπο των μέτρων στήριξης υπέρ εργαζομένων, επιχειρήσεων και ανέργων εν καιρώ πανδημίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, υπενθύμισε πως έχουν ήδη δοθεί παραπάνω από 43 δισ. ευρώ και επαναβεβαίωσε «πως και τώρα ισχύει η δέσμευση μας να σταθούμε στο πλευρό των ανθρώπων, που πλήττονται, εξαντλώντας τα περιθώρια, που έχουμε».
 

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της ενεργειακής κρίσης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ επικαλέστηκε την δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την παροχή στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η κρίση στην αγορά ενέργειας.

Προέλευση : Α.Μ.Π.Ε. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Επανέρχεται ο θρησκευτικός τουρισμός στο προσκήνιο
Σαν σήμερα. Η 23η Μαΐου στο χρόνο
Αρχίζουν αύριο οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια – Αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλαδικές
Σαν σήμερα. Η 22η Μαΐου στο χρόνο
Το gov.gr θα μιλάει και αγγλικά, για την εξυπηρέτηση των αλλοδαπών κατοίκων της χώρας
Σαν σήμερα. Η 21η Μαΐου στο χρόνο.
Τάσεις Ταξιδιωτικής Ζήτησης για Ελληνικούς Προορισμούς: Σημαντική Ανάκαμψη το Α’ Τετράμηνο του 2022 σε σχέση με το 2019
Τέλος στη ρήτρα αναπροσαρμογής με υπουργική απόφαση
Σαν σήμερα. Η 20η Μαΐου στο χρόνο
Η GRID TELECOM ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΣΤΑΘΜΟ ΠΡΟΣΑΙΓΙΑΛΩΣΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Τέλος οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους - Πού παραμένουν
Σαν σήμερα. Η 19η Μαΐου στο χρόνο
Φοιτητικές εκλογές σήμερα μετά από τρία χρόνια
Σαν σήμερα. Η 18η Μαΐου στο χρόνο
Β. Κικίλιας: Αυξάνονται οι αεροπορικές θέσεις των μεγάλων εταιρειών προς την Ελλάδα
Volcano TV
Hondos_KE
δεναξας
DEYATH
© 2022 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.