Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

Work from Greece : Ιδανικός προορισμός για τους ψηφιακούς νομάδες η Ελλάδα

Συντάκτης: ΔΚ

Προσκλητήριο στους ψηφιακούς νομάδες (Digital Nomads), τους ανθρώπους δηλαδή που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο διατηρώντας παράλληλα την επαγγελματική τους ζωή μέσα από την εξ’ αποστάσεως εργασία, να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, απευθύνει, η Marketing Greece, με όχημα την δράσης Work From Greece και τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα που την πλαισιώνει. Μάλιστα, όπως τονίζει σε συνέντευξη της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διευθύνουσα σύμβουλος της MG, Ιωάννα Δρέττα, η Ελλάδα έχει τη δυναμική αλλά και τις προϋποθέσεις να διεκδικήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού των Digital Nomads. "Εκ φύσεως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, το κλίμα, η γαστρονομία, οι βιωματικές εμπειρίες, αποτελούν βασικά στοιχεία προσέλκυσης ενδιαφέροντος. Προσθετικά σε αυτά, είναι το σχετικά χαμηλό κόστος ζωής συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες", αναφέρει.

Μέσω της δράσης Work From Greece, όπως τονίζει η Ιωάννα Δρέττα, επιδιώκεται να δημιουργηθεί ένα κεντρικό σημείο επαφής, όπου οι εν δυνάμει ψηφιακοί νομάδες, όπως εξηγεί, "θα μπορούν να λαμβάνουν χρηστικές, χρήσιμες και αξιόπιστες πληροφορίες, inspirational tips και περιεχόμενο, contact points με τα υπάρχοντα communities αλλά και λύσεις μέσα από την ενσωμάτωση υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του εν λόγω κοινού". Η πρωτοβουλία, Work From Greece, που τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Τουρισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποτελεί το πρώτο βήμα προσέγγισης των Digital Nomads, που όπως τονίζεται, δεν περιορίζονται σε μια συγκεκριμένη αγορά, αλλά δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο. 

Στο σημείο αυτό, η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece, προαναγγέλλει ότι στο μέλλον η MG προχωρήσει σε παραγωγή νέου οπτικοακουστικού περιεχομένου: "Θα υλοποιήσουμε off line δράσεις με στόχο την επικοινωνία της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού για τους Digital Nomads και θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε άνοιγμα προς όλους. Όπως όλες οι δράσεις μας, έτσι και αυτή προϋποθέτει τη συνεργασία και τη συνέργεια με όλους, καθώς έχουμε όλοι μας δει, πως η ένωση δυνάμεων μόνο μεγιστοποίηση αποτελεσμάτων μπορεί να φέρει". 

Εστιάζοντας εξάλλου στα οφέλη που προκύπτουν για την Ελλάδα από την έλευση των ψηφιακών νομάδων, η κυρία Δρέττα υπογραμμίζει ότι το όφελος από τους Digital Nomads μπορεί να είναι πολλαπλό για τη χώρα μας και να αποτελέσει ένα σημαντικό μοχλό ανάπτυξης. Επιπρόσθετα, εξηγεί, η προοπτική κάποιοι από τους Digital Nomads να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, θα ενισχύσει την προσέλκυση ταλέντων (talent density) στην χώρα μας, αλλά και την επιχειρηματικότητα μέσα από την επαγγελματική τους δραστηριοποίηση.


 

Ποιοι ορίζονται ως Digital Nomads;
Οι Digital Nomads είναι οι άνθρωποι που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, διατηρώντας παράλληλα την επαγγελματική τους ζωή μέσα από την εξ’ αποστάσεως εργασία. Ουσιαστικά «μεταφέρουν» την εργασία τους σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο, αξιοποιώντας την τεχνολογική υπεροχή της εποχής και υιοθετώντας έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής που επιδιώκει την ουσιαστική τους ενσωμάτωση στην καθημερινότητα των προορισμών που διαμένουν. 
 
Ποια τα ειδικά χαρακτηριστικά αυτή της αγοράς;

Αρχικά, τους Digital Nomads θα πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε εκτός από μια διεθνή τάση, και ως ένα κοινωνικό φαινόμενο, όπου η φιλοσοφία ζωής τους και η επιλογή αυτού του τρόπου ζωής, του νομαδικού δηλαδή, εμπεριέχει πολύ έντονα το στοιχείο της ευελιξίας, της ανακάλυψης, αλλά και την ύπαρξη μιας κοσμοθεωρίας στην οποία δεν υφίσταται γεωγραφικός περιορισμός. Ως μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων λοιπόν, τα χαρακτηριστικά τους είναι ότι ανήκουν συνήθως στην γενιά των Millenials η GenZ, επιδιώκουν να βρίσκονται σε ασφαλείς προορισμούς με ευνοϊκό κλίμα και ενδιαφέρουσες εμπειρίες που τους αναζωογονούν και αναζητούν πρόσβαση σε γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο. Επιπλέον, είναι σημαντικό να έχουν στη διάθεσή τους co- working και co-living χώρους, καθώς η συλλογικότητα, η συνεργασία και η αίσθηση της δημιουργίας της κοινότητας που προκύπτει μέσα από αυτούς τους χώρους, αποτελούν βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας τους.
 
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης που έδωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece Ιωάννα Δρέττα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον Κώστα Χαλκιαδάκη, μπορείτε να δείτε εδω : https://www.amna.gr/tourism/article/602413/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
DEYATH
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αυτές θα είναι οι τάσεις της τουριστικής αγοράς το 2022, σύμφωνα με την Google
Γρ. Τάσιος: έως και 100% η επιβάρυνση των ξενοδοχείων από τις αυξημένες τιμές της ενέργειας
8η Athens International Tourism & Culture EXPO 2021: Eπανεκκίνηση των εκθέσεων και αισιοδοξία για τον τουρισμό το 2022
Φορολόγηση 2021 : Χωρίς απαλλαγές και εκπτώσεις για τα εισοδήματα του 2021
Παράταση και επίσημα μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου για την απογραφή 2021
Πετυχημένη η διημερίδα εκπαιδευτικής ρομποτικής της Eduact
Ανανεωμένο ενδιαφέρον ξένων συνταξιούχων για σπίτια σε ελληνικά νησιά
Έντονος προβληματισμός διεθνώς για τη νέα μετάλλαξη "Ο" της Covid19
Τα βασικά συμπεράσματα και εμπειρικά ευρήματα της Ενδιάμεσης Έκθεσης για την οικονομία της ΓΣΕΕ
Ν. Συρμαλένιος: Ο Προϋπολογισμός για το 2022 είναι υπεραισιόδοξος
Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της Ετήσιας έκθεσης ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 2021 «Ο αντίκτυπος της πανδημίας στις επιχειρήσεις»
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα το επίδομα των 250 €
Aegean: με κέρδη έκλεισε το τρίτο τρίμηνο
Η ΓΣΕΕ για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών
Απο 23/11 μέχρι τις 23/12 η διαδικασία χορήγησης αδειών για νέες φυτεύσεις οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.