Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Ν. Σαντορινιός: να δοθεί παράταση στη νομοθετική ρύθμιση για τους μισθωτές των σχολικών κυλικείων

Να δοθεί παράταση στη νομοθετική ρύθμιση για τους μισθωτές των σχολικών κυλικείων ζητούν, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης και ο Τομεάρχης Παιδείας, Νίκος Φίλης.
 
Όπως σημειώνεται στην Ερώτηση, από την έναρξη της πανδημίας, οι μισθωτές σχολικών κυλικείων ήρθαν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα, τα οποία μεγεθύνθηκαν λόγω της μακράς περιόδου όπου τα σχολεία ήταν κλειστά ή λειτουργούσαν με μειωμένο αριθμό τμημάτων καθώς και της –μέχρι σήμερα- συρρικνωμένης αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών-μαθητών.
 
Εξ αρχής, οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εισακούοντας τα δίκαια αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυλικείων Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων, τόνισαν την αναγκαιότητα να παρθούν μέτρα στήριξης, όπως μεταξύ άλλων, η απαλλαγή καταβολής μισθωμάτων για τη χρονιά 2019-20, η μείωση κατά 50% των μισθωμάτων για τα επόμενα δύο σχολικά έτη, διακανονισμός για προηγούμενες οφειλές, κ.ο.κ.
Έπειτα από 7 μήνες αναστολής της λειτουργίας των σχολικών κυλικείων, τέθηκε σε ισχύ ο νόμος 4735/2020 και δόθηκε η δυνατότητα, για τη σχολική χρονιά 2020-2021, α) έκπτωσης 40% στα μισθώματα προς τους οικείους δήμους, β) πρόωρης λύσης των συμβάσεων μίσθωσης χωρίς την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής υπέρ του εκμισθωτή ως την 30η Ιουνίου 2020.
 
Τα πενιχρά έως ανύπαρκτα εισοδήματα έκαναν τον εποχικό κλάδο να θιγεί τόσο, ώστε την τρέχουσα σχολική χρονιά -όπου μέχρι στιγμής τα σχολεία λειτουργούν κανονικά-, οι 8.500 μικρές επιχειρήσεις να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις πάγιες υποχρεώσεις τους αλλά και να στηρίξουν τις οικογένειές τους. Επιπλέον, παραμένει ασαφές εάν υπάρχει η υπουργική πρόθεση να ανανεωθεί η παραπάνω ρύθμιση.
 
Για αυτούς τους λόγους, οι Βουλευτές και Τομεάρχες Ν. Σαντορινιός, Κ. Ζαχαριάδης και Ν Φίλης,  ρωτούν τους Υπουργούς αν προτίθενται να παρατείνουν την ισχύ της ρύθμισης του Ν. 4735/2020, αρ. 44, για την τρέχουσα σχολική χρονιά. Τέλος, άμεσες απαντήσεις ζητούνται για τις ενέργειες που σκοπεύουν να προβούν τα αρμόδια Υπουργεία,  ώστε να στηριχθούν και να ενισχυθούν οι εν λόγω μικρές επιχειρήσεις καθώς και να επιβιώσει ο θεσμός των σχολικών κυλικείων εν γένει.
 
 
 

 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
Denaxa
DEYATH
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΙΝΣΕΤΕ Workshop: «Βιωσιμότητα και ενεργειακή μετάβαση στον Τουρισμό»
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 17 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
Στην Κρήτη εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα
Aρχές του 2023 η πλήρης ανάκαμψη του τουρισμού παγκοσμίως σύμφωνα με την Accor
Αυτές θα είναι οι τάσεις της τουριστικής αγοράς το 2022, σύμφωνα με την Google
Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών - Οκτώ περιορισμοί σε 12 μέρες με στόχο τους ανεμβολίαστους
ΣΥΜΦΩΝΙΑ GRID TELECOM ΚΑΙ ISLALINK ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Ανοικτή επιστολή του γραμματέα του ΜΕΡΑ25 στον πρωθυπουργό
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω του 1,8 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα
Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στα νέα "anti-covid" μέτρα
Νέα μέτρα: εμβολιασμός, ή πρόστιμο 100 € μηνιαία για τους άνω των 60.
Ηλίας Μόσιαλος: τί (δεν) ξέρουμε, και τι πρέπει να προσέχουμε με την παραλλαγή όμικρον
H παραλλαγή Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική και απαιτεί επείγουσα δράση, δηλώνει η διεθνής κοινότητα (G7)
Γρ. Τάσιος: έως και 100% η επιβάρυνση των ξενοδοχείων από τις αυξημένες τιμές της ενέργειας
8η Athens International Tourism & Culture EXPO 2021: Eπανεκκίνηση των εκθέσεων και αισιοδοξία για τον τουρισμό το 2022
Hondos_211202
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.