Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

Γρηγόρης Τάσιος: η Μύκονος έδειξε ότι κατέρρευσε ο μύθος των covid free προορισμών

Την άποψη ότι μετά την αποτυχία ουσιαστικού ελέγχου της επιδημιολογικής εικόνας της Μυκόνου κατέρρευσε ο μύθος των Covid free προορισμών εξέφρασε με δηλώσεις του στο σάϊτ CrisisMonitor.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος.

Ο κ. Τάσιος, δε διστάζει να πάρει θέση σ’ ό,τι αφορά τις εξελίξεις που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα τονίζοντας ότι «κατέρρευσε ο μύθος για νησιά Covid Free, όταν το πιο τουριστικό νησί της χώρας, η Μύκονος, μπήκε σε καραντίνα με αποτέλεσμα οι ξενοδοχειακές μονάδες να δέχονται βροχή τις ακυρώσεις, κάτι που οδήγησε σε αναδίπλωση την κυβέρνηση που αποφάσισε να επαναφέρει το νησί στην κανονικότητα από την ερχόμενη Δευτέρα». 

Ο ίδιος σημειώνει πως «η στρατηγική για Covid free νησιά δεν επιτεύχθηκε διότι ο εμβολιασμός είχε να κάνει με τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, ενώ, όπως αποδείχτηκε, ο μηχανισμός δεν ήταν σε θέση να θέσει υπό έλεγχο τους τουρίστες που έφθασαν στο νησί, όπως και το προσωπικό που κατέφθασε για εργασία στη Μύκονο. Εμείς εξ αρχής είχαμε πάρε θέση σ’ αυτό ότι δεν θα έπρεπε να διαχωρίζεται η Ελλάδα στα δύο και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βιώνουμε με τη Μύκονο», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΞ. 

 

Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος της ΠΟΞ εκφράζει στο CrisisMonitor.gr την πίστη και την πεποίθηση ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι πολύ καλύτερη από την περυσινή, κάτι που αποδεικνύεται από τις έως τώρα αφίξεις. Σημειώνει ότι «οι φετινές αφίξεις ξεπερνούν τα 2,3 εκατ. τουρίστες, όταν την ίδια περίοδο πέρυσι ήταν μόλις 600 χιλιάδες». 

Πρόκειται για μια διαπίστωση που αν δεν διαταραχτεί… βίαια το επόμενο διάστημα και κυρίως αν οι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος “κρατήσουν” τουριστικά, μπορούν να “σώσουν” μια χρονιά που φαινόταν χαμένη. Οι φετινές αφίξεις έως τώρα είναι τέσσερις φορές περισσότερες από τις αντίστοιχες περυσινές το ίδιο χρονικό διάστημα, κάτι που αν γίνει… αναγωγή και στις εισπράξεις, εύλογα μπορεί να «καλλιεργήσει» μια αισιοδοξία ότι και τα έσοδα θα κινηθούν αρκετά υψηλότερα φέτος. 

Ο κ. Τάσιος τονίζει πως ο φετινός Ιούνιος είχε μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία της χώρας 45%, όταν πέρυσι τον ίδιο μήνα δεν ξεπερνούσε το 20%, ενώ πολλά ξενοδοχεία πέρυσι δεν είχαν καν ανοίξει, κάτι που φέτος δεν ισχύει. «Φέτος» έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΞ, «ενώ το μήνα Ιούλιο κινούνται με μέση πληρότητα μεταξύ του 55% και 65%, ανάλογα με τον προορισμό».

 Τα πάντα όμως θα κριθούν, όπως ο ίδιος σημειώνει από το αν η σεζόν θα… μείνει “ζωντανή” τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, κάτι που θα κάνει ακόμη μεγαλύτερη διαφορά από πέρυσι, όπου στα τέλη Αυγούστου (σ.σ. του 2020) μπήκε “stop” στον τουρισμό, λόγω έξαρσης κρουσμάτων και αλλαγής επιδημιολογικών δεδομένων. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
DEYATH
Denaxa
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Aegean Airlines : Θετικές Ταμειακές Ροές στο δεύτερο τρίμηνο πάρα την περιορισμένη δραστηριότητα
Σύψας: Έως τα Χριστούγεννα θα νοσήσουν όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά – Το 85% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι
Τσιόδρας: 3-4 χρόνια για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας
Με ενδιαφέρον αναμένεται το φετινό Olympic Yacht Show
Η υφ. Τουρισμού Σ. Ζαχαράκη ανέδειξε το σχέδιο για την ενίσχυση του ελληνικού οινοτουρισμού
Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα καταβολής των αναδρομικών συνταξιούχων
Χρυσοί Σκούφοι 2021: Ποια είναι τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν
Πτώση Cessna 172 λόγω μηχανικού προβλήματος στην Σάμο - νεκροί οι επιβαίνοντες
Όλες οι αλλαγές για τους ανεμβολίαστους. Τι ισχύει από σήμερα έως τις 31/3/2022
Οδηγός σχετικά με τη χρηματοδότηση της ΕΕ για τον τουρισμό
Εγκαίνια του περιπτέρου του ΑΔΜΗΕ στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
ΣΥΡΙΖΑ: Λήψη μέτρων για την προστασία από την ραγδαία αύξηση των τιμών των τροφίμων
ΚΚΕ: τα σχολεία ανοίγουν. Ποιός θα προστατεύσει τα παιδιά μας;
Α.Δ.Μ.Η.Ε. : Εγκαινιάστηκε το Περιφερειακό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης «SEleNe CC» στη Θεσσαλονίκη
Φοροελαφρύνσεις, στήριξη των νέων και έλεγχος του τιμάριθμου οι εξαγγελίες του Π/Θ από την ΔΕΘ
Hondos_210915
Αιμοδοσία Οκτωβρίου
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.