Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021

Γρηγόρης Τάσιος: η Μύκονος έδειξε ότι κατέρρευσε ο μύθος των covid free προορισμών

Την άποψη ότι μετά την αποτυχία ουσιαστικού ελέγχου της επιδημιολογικής εικόνας της Μυκόνου κατέρρευσε ο μύθος των Covid free προορισμών εξέφρασε με δηλώσεις του στο σάϊτ CrisisMonitor.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος.

Ο κ. Τάσιος, δε διστάζει να πάρει θέση σ’ ό,τι αφορά τις εξελίξεις που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα τονίζοντας ότι «κατέρρευσε ο μύθος για νησιά Covid Free, όταν το πιο τουριστικό νησί της χώρας, η Μύκονος, μπήκε σε καραντίνα με αποτέλεσμα οι ξενοδοχειακές μονάδες να δέχονται βροχή τις ακυρώσεις, κάτι που οδήγησε σε αναδίπλωση την κυβέρνηση που αποφάσισε να επαναφέρει το νησί στην κανονικότητα από την ερχόμενη Δευτέρα». 

Ο ίδιος σημειώνει πως «η στρατηγική για Covid free νησιά δεν επιτεύχθηκε διότι ο εμβολιασμός είχε να κάνει με τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, ενώ, όπως αποδείχτηκε, ο μηχανισμός δεν ήταν σε θέση να θέσει υπό έλεγχο τους τουρίστες που έφθασαν στο νησί, όπως και το προσωπικό που κατέφθασε για εργασία στη Μύκονο. Εμείς εξ αρχής είχαμε πάρε θέση σ’ αυτό ότι δεν θα έπρεπε να διαχωρίζεται η Ελλάδα στα δύο και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βιώνουμε με τη Μύκονο», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΞ. 

 

Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος της ΠΟΞ εκφράζει στο CrisisMonitor.gr την πίστη και την πεποίθηση ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι πολύ καλύτερη από την περυσινή, κάτι που αποδεικνύεται από τις έως τώρα αφίξεις. Σημειώνει ότι «οι φετινές αφίξεις ξεπερνούν τα 2,3 εκατ. τουρίστες, όταν την ίδια περίοδο πέρυσι ήταν μόλις 600 χιλιάδες». 

Πρόκειται για μια διαπίστωση που αν δεν διαταραχτεί… βίαια το επόμενο διάστημα και κυρίως αν οι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος “κρατήσουν” τουριστικά, μπορούν να “σώσουν” μια χρονιά που φαινόταν χαμένη. Οι φετινές αφίξεις έως τώρα είναι τέσσερις φορές περισσότερες από τις αντίστοιχες περυσινές το ίδιο χρονικό διάστημα, κάτι που αν γίνει… αναγωγή και στις εισπράξεις, εύλογα μπορεί να «καλλιεργήσει» μια αισιοδοξία ότι και τα έσοδα θα κινηθούν αρκετά υψηλότερα φέτος. 

Ο κ. Τάσιος τονίζει πως ο φετινός Ιούνιος είχε μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία της χώρας 45%, όταν πέρυσι τον ίδιο μήνα δεν ξεπερνούσε το 20%, ενώ πολλά ξενοδοχεία πέρυσι δεν είχαν καν ανοίξει, κάτι που φέτος δεν ισχύει. «Φέτος» έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΞ, «ενώ το μήνα Ιούλιο κινούνται με μέση πληρότητα μεταξύ του 55% και 65%, ανάλογα με τον προορισμό».

 Τα πάντα όμως θα κριθούν, όπως ο ίδιος σημειώνει από το αν η σεζόν θα… μείνει “ζωντανή” τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, κάτι που θα κάνει ακόμη μεγαλύτερη διαφορά από πέρυσι, όπου στα τέλη Αυγούστου (σ.σ. του 2020) μπήκε “stop” στον τουρισμό, λόγω έξαρσης κρουσμάτων και αλλαγής επιδημιολογικών δεδομένων. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
Hondos_210719
Lefteris
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
 Καύσωνας εκατομμυρίων από ΤΖΟΚΕΡ και ΛΟΤΤΟ στα καταστήματα ΟΠΑΠ – 1,5 εκατ. ευρώ στο τζακ ποτ του ΤΖΟΚΕΡ και 1,4 εκατ. ευρώ στο ΛΟΤΤΟ
Το φθινόπωρο οι νέοι διαγωνισμοί για τη Δ’ Φάση της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κυκλάδων
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 9 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
Δύο υποχρεωτικά Covid τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση
Γρηγόρης Τάσιος: η Μύκονος έδειξε ότι κατέρρευσε ο μύθος των covid free προορισμών
Σε 2,3 εκατομμύρια περίπου ανέρχονται οι τουρίστες που έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα το 2021
Παράταση στην υποβολή αιτήσεων τω ν προγραμμάτων για τις επιχειρήσεις εστίασης, γυμναστήρια και παιδότοπους
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος: Ιστορίες για το [21]
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζουν οι νέοι για τον τρόπο αξιοποίησης του Freedom Pass μέσω της AEGEAN
Εντυπωσιακά αφιερώματα του βρετανικού Τύπου σε νησιωτικούς και ηπειρώτικους προορισμούς της Ελλάδας
Άνοιξαν σήμερα οι πλατφόρμες freedom pass για τα προπληρωμένα 150 ευρώ των νέων και του κατ' οίκον εμβολιασμού
ΑΔΜΗΕ : Διασύνδεση Κρήτης-Αττικής: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες βυθού από την Αριάδνη Interconnection
Γ. Πλακιωτάκης: Το Λιμενικό ανέλαβε τους ελέγχους
Tι αλλάζει για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση
Διαρκείς ενημερώσεις στον βρετανικό Τύπο για τα ισχύοντα λόγο Covid στην Ελλάδα
Denaxa
Λιγνός_νέα
ΔΕΥΑΘ
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.