Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021

Πώς εξελίσσεται η κίνηση στην εστίαση & πώς αναμένεται το άνοιγμα του τουρισμού

Στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο μίλησαν οι κ.κ. Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού και Τουρισμού, και Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ξενοδόχος και πρώην ΓΓ του ΕΟΤ, αναφορικά με το άνοιγμα της εστίασης, αλλά και το επερχόμενο άνοιγμα του τουρισμού, τον προβληματισμό των επαγγελματιών του χώρου, αλλά και τη μέχρι τώρα κίνηση.

«Το θετικό είναι ότι μετά από 6 μήνες η εστίαση επανέρχεται σε λειτουργία. Ένα ποσοστό της τάξης του 20-25% δεν μπορεί να ανοίξει, είτε γιατί δεν έχει εξωτερικούς χώρους, ή για λόγους οικονομικούς. Έχουμε και πολλές εποχιακές επιχειρήσεις που όσο δεν έχει ξεκινήσει ο τουρισμός δεν μπορούν να ξεκινήσουν και εκείνες. Η κίνηση ήταν καλή και ελπίζουμε αυτό το σαββατοκύριακο να πάμε ακόμα καλύτερα. Στην εστίαση άνοιξαν περίπου 2 στις 3 επιχειρήσεις. Για τις υπόλοιπες υπάρχει ένα ποσοστό που δε θα ανοίξει, ελπίζω να είναι μικρό. Την καταμέτρηση των ζημιών στον κλάδο θα την κάνουμε κατά τον Σεπτέμβρη – Οκτώβρη», εξήγησε ο κ. Καββαθάς.

«Ένα από τα αγκάθια είναι το ωράριο και είναι ένα μέτρο που κατά την άποψή μας δεν έχει και λογική. Είχα την ελπίδα ότι από αυτή τη Δευτέρα θα πηγαίναμε στις 12, αλλά δυστυχώς δε γίνεται. Για τις αίθουσες δεξιώσεων, τα κτήματα και τα κέτερινγκ δεν έχει προσδιοριστεί ο χρόνος επανεκκίνησης. Ο Μάιος έχει χαθεί, είναι ο 14ος μήνας που ο κλάδος είναι ουσιαστικά κλειστός», τόνισε ο ίδιος.

«Οι εμβολιασμένοι πολίτες άλλων χωρών θα μας επισκεφθούν όταν προχωρήσει και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας. Οι τουρίστες περιμένουν την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος και τη δημιουργία του τείχους ανοσίας. Οι Βρετανοί θέλουν να ταξιδέψουν σε χώρες που όταν επιστρέψουν από αυτές δε θα φέρουν κάποια μετάλλαξη και δε θα δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα από υγειονομικής άποψης. Μετά τις 15 Ιουνίου το ελληνικό καλοκαίρι θα πάει πολύ καλύτερα. Το δύσκολο είναι το ενδιάμεσο διάστημα. Οι κάτοικοι εμβληματικών προορισμών του ελληνικού τουρισμού θα πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Τρυφωνόπουλος.

«Ο κ. Καββαθάς έθεσε ακριβώς την εικόνα για τον κλάδο της εστίασης. Όταν το 20-25% δεν λειτούργησε αυτό μεταφράζεται σε χιλιάδες θέσεις εργασίας. Υπάρχουν και οι εποχικές επιχειρήσεις στην εστίαση που είναι σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς. Πρέπει να συνεχιστεί η στήριξη για τους εργαζόμενους στην εστίαση και να μάθουμε αν θα συνεχιστούν οι αναστολές σύμβασης για τους εργαζόμενους στην εστίαση», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Χότζογλου.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
Hondosa_210607
Λευτέρης
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Επιστροφή της μουσικής και παράταση ωραρίου από σήμερα στην εστίαση
Πρόστιμο 260.000 € σε γαλακτοβιομηχανία για παραβιάσεις προδιαγραφών σε φέτα
Αυτό το καλοκαίρι, επτά νέοι προορισμοί με τη Lufthansa στην Ελλάδα
Η Ελλάδα σύντομα στην πράσινη λίστα σύμφωνα με την πρέσβη της Μ. Βρετανίας
Από τέλη Ιουνίου οι αυξημένες ροές τουριστών στη χώρα μας
ΓΣΕΕ: δυναμική αντίδραση με μαζική συμμετοχή στη σημερνή απεργιακή κινητοποίηση
Μαζικό «όχι» από εργαζόμενους όλης της χώρας στο εργασιακό νομοσχέδιο
Υπ. Τουρισμού : Αναβάθμιση των τουριστικών σχολών και ικανοποιητική πορεία του "τουρισμός για όλους"
Η Ελλάδα, πρόεδρος της Επιτροπής του ΠΟΤ (UNWTO) για την Ευρώπη και εκπρόσωπος στο Εκτελεστικό Συμβούλιο
Self test στα ράφια των σούπερ μάρκετ
Κάλεσμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών σε απεργία στις 10/6
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας: σχεδόν το 70% θεωρεί ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης
Τί ισχύει από σήμερα για τα ταξίδια με πλοίο
Όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα σχετικά με τον τουρισμό και τα ταξίδια στη χώρα μας
Ηλεκτρονική Δήλωση υγείας για την ακτοπλοΐα
Pharmacy
Λιγνός_νέα
web radio
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.