Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

Στις 9 Απρίλη οι εργαζόμενοι επισιτισμό-τουρισμό διαδηλώνουν σε όλη την χώρα

Συντάκτης: ΔΚ
 
Σε ανακοίνωσή του το "ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΡΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ" , αναφέρει τα ακόλουθα. 


 
9 ΑΠΡΙΛΗ οι εργαζόμενοι επισιτισμό-τουρισμό διαδηλώνουμε σε ΟΛΗ την χώρα
Σαντορίνη στις 13.00 στο ΙΚΑ

 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ- ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Κλείσαμε ήδη ένα χρόνο πανδημίας. Ένας χρόνος που παλεύουμε καθημερινά για την προστασία της υγείας μας. Ένας χρόνος που καθημερινά καταπατούνται τα εργασιακά μας δικαιώματα, ένας χρόνος που πετσοκόβεται το εισόδημα μας. Ένας χρόνος ανασφάλειας, που καλούμαστε να ζήσουμε και να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας με ψίχουλα ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μοιράζει στους μεγαλοξενοδόχους και στους μεγαλοεργοδότες του κλάδου με περισσή ευκολία εκατομμύρια. Μας θέλουν να δουλεύουμε μόνο όταν και όσο μας χρειάζονται.

Μας μιλούν για συνεχόμενα lock-down, που ισοπεδώνουν τις ζωές  μας, ενώ ουσιαστικά δεν μας προστατεύουν από τον ιό που συνεχίζει να διασπείρεται στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μεταφοράς. Συνεχίζουν να αφήνουν το ήδη αδύναμο δημόσιο σύστημα Υγείας  με τεράστια κενά. Αντί για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των επικουρικών, προβαίνουν ακόμα και σε απολύσεις, όπως πρόσφατα έκανε η ΑΕΜΥ ΑΕ για το ΓΝΘ. Ο covid19 είναι μια πανδημία, άρα η αντιμετώπιση της γίνεται με τα ανάλογα εργαλεία : εμβόλια, φάρμακα, ισχυρή πρωτοβάθμια δημόσια υγεία κλπ. Δεν είναι ζήτημα ατομικό ή ατομικής ευθύνης, όπως θέλουν να μας καταλογίζουν.

Από την άλλη πλευρά, η ένταση της κρατικής καταστολής δυναμώνει καθημερινά. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την βία και την τρομοκρατία με συλλήψεις, προσαγωγές και πρόστιμα μην τυχόν και αντιδράσει κάνεις.

ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ αλλά ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες ,
Λογαριάζουν χωρίς εμάς, όπως θέλησαν να λογαριάσουν και στην αρχή της πανδημίας, αφήνοντας την πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου δίχως κανένα μέτρο στήριξης, ούτε καν με τα ψίχουλα που τους υποχρεώσαμε τελικά να δώσουν.
Σταθήκαμε όρθιοι γιατί είμαστε οργανωμένοι! Καθένας μόνος του είμαστε εύκολος στόχος. Όλοι μαζί αποτελούμε μια ισχυρή δύναμη. Γιατί τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, οι τουριστικές επιχειρήσεις ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!!! Τα Σωματεία μας είναι οι οργανωτές μας. Έχουμε κάνει δεκάδες κινητοποιήσεις που εξαιτίας αυτών συνεχίζουμε να παίρνουμε έστω τα 534 € , καταφέραμε να μπουν στην αναστολή συνάδελφοι μας που δούλεψαν το καλοκαίρι του 2019, να παραταθούν τα ταμεία ανεργίας και συνεχίζουμε..

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες! Με αυτό το κριτήριο αποφασίζουμε τα αιτήματά μας. Δεν έχουμε καμιά σχέση και αντιπαλεύουμε όσους μέσα στα σωματεία μας λένε ότι πρέπει να ζούμε τόσο – όσο να μη θιγούν τα κέρδη των εργοδοτών μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
< >Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον τουρισμό και στον επισιτισμό. Καμία απόλυση.Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις.Συλλογικές Συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς και δικαιώματα με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα.Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
Hondos_210405
Pharmacy
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Webinar του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης : από Ιούλιο η αξιοπρεπής λειτουργία, με το 45 με 50% της κίνησης του 2019
Ημερήσια αναφορά κορωνοϊού: 2.411 κρούσματα, 837 διασωληνωμένοι, 67 θάνατοι
Αυτά προβλέπει η ΚΥA για τα self test στον ιδιωτικό τομέα
Ημερήσια αναφορά κορωνοϊού: 3.833 κρούσματα, 819 διασωληνωμένοι, 104 θάνατοι
Αναμένονται οι αποφάσεις για τις προαγωγικές Γυμνασίων και Λυκείων αλλά και τη λειτουργία των φροντιστηρίων
Πρόσκληση για τη χρηματοδότηση αλιέων μικρής κλίμακας στη Μεσόγειο
Δεν προσμετρώνται οι απουσίες σε μαθητές που συνοικούν με ευπαθή άτομα
13 ναυτεργατικά σωματεία απαντούν στην Α.Ν.Ε.Κ.
Ημερήσια αναφορά κορωνοϊού: 4.033 νέα κρούσματα (2 Π.Ε. Θήρας), 802 διασωληνωμένοι και 93 θάνατοι
Αναστολή παραδόσεων εμβολίων στην Ε.Ε. από την Johnson & Johnson
Α. Γεωργιάδης: η Εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα και πριν τον Τουρισμό
Το ελληνικό σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού υιοθέτησε η Παγκόσμια Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων του ΠΟΤ
Η Grecian Air Seaplanes ξεκινά τις πρώτες πτήσεις με υδροπλάνα στην Ελλάδα
Μ. Θεοδωρίδου: Του χρόνου θα δούμε για εμβολιασμούς στους κάτω των 16
Ημερήσια αναφορά κορωνοϊού: 1.606 νέα κρούσματα, 781 διασωληνωμένοι, 76 νεκροί
Λιγνός_νέα
Denaxa
Αιμοδοσία 21/05
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.