Καθ' όλη τη διάρκεια του 2020, υπήρξαν πολλές όμορφες και ξεχωριστές στιγμές αγάπης και χαράς που δεν πέρασαν απαρατήρητες.
Κάποιες απο αυτές είναι οι εξής :
Οι φάλαινες επέστρεψαν στη Νέα Υόρκη! Οι φάλαινες Humpback άρχισαν να επιστρέφουν στο λιμάνι της Νέας Υόρκης σε μεγάλο αριθμό το 2020. Οι ειδικοί λένε ότι ο ποταμός Hudson έχει πλέον θρεπτικά συστατικά που έχουν αναζωογονήσει το πλαγκτόν από το οποίο και τρέφονται οι φάλαινες.
Τέλος ο άνθρακας για τη Σουηδία! Τον Απρίλιο του 2020, η Σουηδία έγινε μία από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες που έπαψαν να χρησιμοποιούν άνθρακα για ενέργεια, καθώς το εργοστάσιο της Exergi AB της Värtaverket της Στοκχόλμης έκλεισε. Η εταιρεία Exergi εστιάζει στην ανανεώσιμη ενέργεια.
Ένα νέο πάντα! Είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους ζωολογικούς κήπους να ενθαρρύνουν τα ζώα πάντα να... αναπαραχθούν. Ωστόσο, ένα ζευγάρι πάντα στο ζωολογικό κήπο του Ocean Park του Χονγκ Κονγκ απέκτησε ένα νεογέννητο, καθώς, όπως φαίνεται, το κλείσιμο του ζωολογικού κήπου λόγω του κορονοϊού έδωσε στα ασπρόμαυρα ζωάκια την ευκαιρία να διαιωνίσουν το είδος τους.
14χρονη κέρδισε βραβείο για ανακάλυψη που ίσως βοηθήσει στη μάχη κατά του κορονοϊού! Η 14χρονη Anika Chebrolu από το Φρίσκο του Τέξας κέρδισε το 3M Young Scientist Challenge 2020 -κι ένα έπαθλο 25.000 δολαρίων- για τη μεθοδολογία που χρησιμοποίησε μέσω προσομοίωσης σε υπολογιστή, προκειμένου να εντοπίσει ένα μόριο, το οποίο θα μπορούσε να συνδεθεί με την πρωτεΐνη-ακίδα του SARS-CoV-2.
Η Όπερα της Βαρκελώνης πραγματοποίησε συναυλία για .. 2.292 φυτά! Όταν το Θέατρο Λισέου στη Βαρκελώνη άνοιξε έπειτα από μήνες καραντίνας, η πρώτη συναυλία δόθηκε μπροστά σε ένα μάλλον ασυνήθιστο κοινό: Τους θεατές στα καθίσματα είχαν αντικαταστήσει 2.292 γλάστρες με φυτά. Επρόκειτο για ένα έργο του Ισπανού καλλιτέχνη Εουχένιο Αμπούδια, εμπνευσμένο από την επαφή του με τη φύση στη διάρκεια του εγκλεισμού εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού.
Ο 10χρονος «Βασιλιάς των Μαθηματικών» έκανε ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες! Ένα αξιολάτρευτο 10χρονο αγόρι στο Ηνωμένο Βασίλειο ονομάστηκε «Βασιλιάς των Μαθηματικών» αφού πέτυχε ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για την απάντηση 196 προβλημάτων πολλαπλασιασμού και διαίρεσης σε ένα λεπτό! Ο Nadub Gill περιγράφει τις τεχνικές ταχύτητάς του και αναγνωρίζει ταπεινά ότι ήταν πάντα «ικανός» στα μαθηματικά.
99χρονος βετεράνος περπατά για να συγκεντρώσει χρήματα για τους εργαζόμενους στο NHS! Ένας 99χρονος βετεράνος πολέμου συγκέντρωσε με έρανο 2,5 εκατομμύρια λίρες για εργαζόμενους στο βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), επιχειρώντας να περπατήσει κατά μήκος τον κήπο του 100 φορές πριν γιορτάσει τα 100ά γενέθλιά του.
Ο πρώτος νεαρός Ινδός έγινε δεκτός στη βρετανική Εθνική Σχολή Μπαλέτου! Ο Kamal Singh ξεκίνησε την καριέρα του στο μπαλέτο σε ηλικία 17 ετών στην πατρίδα του, στο Δελχί της Ινδίας. Οι περισσότεροι χορευτές αρχίζουν να εκπαιδεύονται σε πολύ μικρότερες ηλικίες, αλλά ο Singh έδειξε γρήγορα πόσο καλός είναι σε αυτό που κάνει. Αφού έκανε αίτηση μέσω διαδικτύου, ο ταλαντούχος νεαρός κέρδισε μια θέση στη βρετανική Εθνική Σχολή Μπαλέτου, στο Λονδίνο. Για να χρηματοδοτήσει τα δίδακτρα και τα έξοδα διαβίωσής του, ο Singh και ο αφοσιωμένος δάσκαλός του στράφηκαν στο Ketto, έναν ιστότοπο χρηματοδότησης. Με την επιρροή πολλών αστέρων του Μπόλιγουντ, το ταμείο συγκέντρωσε αρκετά χρήματα για να βοηθήσει τον Singh να ταξιδέψει επιτέλους στο Λονδίνο.
Η αιωνόβια χελώνα που έσωσε το είδος της! Ο Ντιέγκο, η γιγαντιαία χελώνα Galápagos γεννήθηκε πριν από το 1920 στο νησί Española, στα Γκαλαπάγκος του Εκουαδόρ. Μέχρι τη δεκαετία του 1960, λιγότερες από 20 χελώνες του είδους Chelonoidis hoodensis, στο οποίο ανήκει ο Ντιέγκο, ζούσαν στο νησί Española. Ο Ντιέγκο μετακόμισε τώρα στη Νήσο Σάντα Κρουζ των Γκαλαπάγκος ώστε να ηγηθεί του προγράμματος διάσωσης. Πλάι του και 14 θηλυκά, με τα οποία απέκτησε εκατοντάδες παιδιά, που απελευθερώνονταν σταδιακά στα γύρω νησιά. Το 40% του πληθυσμού του είδους του ανήκει στις κοπιώδεις προσπάθειες του «πατριάρχη» Diego, όπως τον αποκαλούν χαρακτηριστικά οι επιστήμονες, ο οποίος αποδείχτηκε παραγωγικότατος όλες αυτές τις δεκαετίες, διασώζοντας, τελικά, το είδος του!
Σώθηκε ένα ανεξάρτητο αγαπημένο βιβλιοπωλείο! Το παριζιάνικο βιβλιοπωλείο Shakespeare and Company άνοιξε το 1919. Οι πωλήσεις μειώθηκαν το 2020 και τον Οκτώβριο, το κατάστημα ζήτησε βοήθεια από τα κοινωνικά μέσα. Η απάντηση ήταν συντριπτική: Το κατάστημα έλαβε 5.000 ηλεκτρονικές παραγγελίες μέσα σε μια εβδομάδα.