Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Α. Γκερέκου: Η πανδημία επιταχύνει αλλαγές που αφορούν τη μορφή ενός νέου τουριστικού μοντέλου

«Προκειμένου να προχωρήσουμε, πρέπει προηγουμένως να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να αποτιμήσουμε αυτό που συνέβη την προηγούμενη δεκαετία. Μετά θα πρέπει να αναλύσουμε την τρέχουσα κατάσταση και στη συνέχεια να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε πολιτικές για το είδος του τουρισμού που θέλουμε να έχουμε τα προσεχή χρόνια».
Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, μιλώντας στην 100η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού (European Travel Commission - ETC), που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά χθες (26/11) με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 32 Εθνικούς Οργανισμούς Τουρισμού. Στην τοποθέτησή της, η κα Γκερέκου έθεσε ζητήματα προσαρμογής της τουριστικής βιομηχανίας ενόψει του 2021 και παρουσίασε τις προτεραιότητες του ΕΟΤ για την «επόμενη μέρα» του ελληνικού τουρισμού.
«Ο τουρισμός βρισκόταν σε διαδικασία προσαρμογής προ του Covid-19, ενώ πλέον έπειτα από τις συνέπειες της πανδημίας επιταχύνονται αλλαγές που αφορούν τη μορφή ενός νέου τουριστικού μοντέλου. Η εξέλιξη αυτή αφορά σε μία νέα μορφή της τουριστικής-ταξιδιωτικής εμπειρίας, πέραν του παραδοσιακού πλαισίου των διακοπών, και άπτεται πολλών παραμέτρων, όπως του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, της γαστρονομίας και συνολικά της αειφορίας. Ο διεθνής ταξιδιώτης επιδιώκει πλέον μια συνολική εμπειρία με έμφαση στα θέματα υγείας και ασφάλειας, αλλά και παροχής ποιοτικότερων υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, πέραν του καθιερωμένου μοτίβου του ήλιου και της θάλασσας» τόνισε η κα Γκερέκου..  
Σχετικά με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του ΕΟΤ το επόμενο διάστημα, η κα Γκερέκου ανέφερε ότι «επιδιώκουμε τη μέγιστη και αποδοτικότερη διαδικτυακή μας εξέλιξη και παρουσία στα διεθνή μέσα και πλατφόρμες, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού τουρισμού» και εξήγησε: «Καθώς διαμορφώνεται το νέο τουριστικό μοντέλο, εμείς κατευθύνουμε την πλειοψηφία των δράσεων προβολής στο διαδίκτυο, παράλληλα με τις συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα και την αυτοδιοίκηση, ώστε να πετύχουμε τη δημιουργία μιας νέας ελληνικής τουριστικής εμπειρίας».  Συνοψίζοντας, υπογράμμισε ότι «το μέλλον του τουρισμού βασίζεται στην εξέλιξη της θέλησης των ανθρώπων να ταξιδεύουν και γι’ αυτό ο ρόλος των Εθνικών Οργανισμών Τουρισμού είναι να αφουγκράζονται τις εξελίξεις και να κινούνται μπροστά. Ως ΕΟΤ κινούμαστε ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση, με στόχο μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη το 2021 και τα επόμενα χρόνια προς ένα νέο τουριστικό μοντέλο έως το 2030».

Πηγή: tornosnews.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
Atacon
Hondos_210104
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Voucher 200 ευρώ για τάμπλετ, λάπτοπ: Πώς θα γίνει η διαδικασία και ποιοί το δικαιούνται
Καμία απαγόρευση να επισκεφτεί κάποιος τη χώρα μας χωρίς εμβόλιο
Οι Σύλλογοι Γυναικών των Κυκλάδων στην εποχή της πανδημίας
Ελπίδες για ανάκτηση μέρους του τζίρου των χειμερινών εκπτώσεων
Ο εμβολιασμός δεν θα αποτελέσει προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος
Κορονοϊός : 510 τα νέα κρούσματα - 2 νέα στη Σαντορίνη
ΓΣΕΒΕΕ : Θετική η απόφαση για επαναλειτουργία μέρους της αγοράς
Οι κανόνες για το άνοιγμα του λιανεμπόριου από Δευτέρα, 18/1
Αναβαθμισμένες e-υπηρεσίες από το Δημόσιο
Συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία
H ακτινογραφία του τουριστικού τομέα στις 13 Περιφέρειες της χώρας από το ΙΝΣΕΤΕ
"Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω" για το λιανεμπόριο
Η πανδημία αλλάζει ριζικά το λιανεμπόριο
Θ. Ξανθόπουλος: Παράταση-κοροϊδία για τον επαναπροσδιορισμό υποθέσεων του Ν. Κατσέλη
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.