Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

FedHATTA: Να δώσει το κράτος τα επιδόματα και το Δώρο Χριστουγέννων, των εργαζόμενων σε αναστολή

Συντάκτης: ΔΚ

Την αγωνία των επιχειρήσεων του κλάδου των τουριστικών γραφείων -και όχι μόνο- για το θέμα της καταβολής του Δώρου των Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας, εξέφρασε με μία ακόμα επιστολή της προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γ. Βρούτση η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, ως εκπρόσωπος των τουριστικών γραφείων οργανωτών εκδρομών και ιδιοκτητών των τουριστικών λεωφορείων.

 

Όπως είναι γνωστό, σε ένα μήνα περίπου οι επιχειρήσεις θα κληθούν να καταβάλουν το Δώρο των Χριστουγέννων για τους υπαλλήλους τους, οι οποίοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι σε αναστολή. Επιπλέον, επειδή το 2020 τελειώνει και οι υπάλληλοι σε αναστολή δεν έχουν πάρει την ετήσια άδεια που δικαιούνται και επομένως ούτε το επίδομα αδείας που συνοδεύει την άδεια, με βάση όσα ισχύουν μέχρι στιγμής θα πρέπει να τους καταβληθεί στο τέλος του έτους και το επίδομα αδείας, αλλά και η αποζημίωση μη ληφθείσας αδείας.

 

Σε συνέχεια των παραπάνω δεδομένων, η  Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, αναφέρει πως «τα τουριστικά γραφεία, που έχουν πτώση τζίρου πάνω από 90%, αδυνατούν αντικειμενικά να καλύψουν τις παραπάνω υποχρεώσεις. Επιπλέον δεν είναι λογικό να κληθούν επιχειρήσεις να πληρώσουν μονομερώς τα παραπάνω όταν οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και όταν το Κράτος ουσιαστικά καλύπτει τις μισθοδοσίες τους όλο το διάστημα που βρίσκονται σε αναστολή. Τα αντίστοιχα ισχύουν και για τους εργαζόμενους που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα “Συνεργασία” για το διάστημα που δεν εργάζονται και οι αποδοχές τους καλύπτονται αναλογικά από το Κράτος.»

 

Συμπληρώνοντας πως «η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, του επιδόματος αδείας και της αποζημίωσης μη ληφθείσας αδείας, πρέπει να πραγματοποιηθεί από το Κράτος απευθείας στους εργαζόμενους το 2020 και όχι να υπάρξουν ρυθμίσεις για αναβολή, δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν πλήρη εικόνα των υποχρεώσεών τους και να μην κληθούν να καταβάλουν ποσά που δεν απορρέουν από την επιχειρηματική δραστηριότητά τους.»

 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε: «Απευθύνουμε έκκληση στην Πολιτεία για ακόμα μία φορά και ζητάμε την κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό του επιδόματος άδειας, αποδοχών αδείας και του αναλογούντος Δώρου Χριστουγέννων και των αντίστοιχων εισφορών για το διάστημα που οι εργαζόμενοι ήταν σε αναστολή και για το διάστημα που οι εργαζόμενοι/ενταγμένοι στο “Συνεργασία” αμείβονται από το Κράτος.

 

Άλλωστε ήδη με πρόσφατη τροπολογία, θα καλυφθούν από τον Κρατικό προϋπολογισμό, οι αποδοχές αδείας και το επίδομα αδείας του 2020 των εργαζομένων του ξενοδοχειακού κλάδου δωδεκάμηνης λειτουργίας, των οποίων οι συμβάσεις έχουν ανασταλεί εντός του έτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
Atacon
Hondos_verynew
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Σοβαρές οι συνέπειες του lockdown στα παιδιά
Ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης υδατοδρομίων στα Διαπόντια νησιά
Σύψας : Με αυτές τις εικόνες δεν μπορεί να παραμείνει ανοιχτή η αγορά
Τραγικός επίλογος για τον Σήφη Βαλυράκη
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν από 25 /1/2021 έως και 1/2/2021
Έως τις 31/1 οι υπεύθυνες δηλώσεις των ιδιοκτητών ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας για τη λήψη της ειδικής αποζημίωσης
Πατρινό καρναβάλι 2021 : Ξεκίνησε το Σάββατο 23/1 και προβλέπει πολλές και διαφορετικές δράσεις
Πρωταγωνιστούν οι Κυκλάδες στη λίστα του Conde Nast με τα 23 ελκυστικότερα νησιά για το 2021
Το ελληνικό Rapid Test αντιγόνου που παράγεται στη Λάρισα, κυκλοφορεί σε 16 χώρες
Η κολχικίνη στο πρωτόκολλο θεραπειών της CoViD-19
Ε.Ε: Καμία απόφαση ακόμη για το "πιστοποιητικό εμβολιασμού", προσαρμογή στα νέα δεδομένα διαθεσιμότητας εμβολίων
Ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια
Χατζηδάκης : Προτεραιότητά μας η στήριξη του τουρισμού
Σήμερα στις 18:00 ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες 80-84 ετών
Σήμερα οι αποφάσεις για τη λειτουργεία Γυμνασίων και Λυκείων
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.