Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Παγκόσμια ψηφιακά διαβατήρια υγείας ζητούν Oneworld, SkyTeam και Star Alliance

Συντάκτης: ΔΚ

Υπέρ μιας παγκοσμίως εναρμονισμένης προσέγγισης για τα διαγνωστικά τεστ ελέγχου υγείας και για τη δημιουργία ενός πλαισίου εμπιστοσύνης στο αεροπορικό ταξίδι τάσσονται οι Oneworld, SkyTeam και Star Alliance.

 

Οι τρεις μεγαλύτερες αεροπορικές συμμαχίες παγκοσμίως ενώνουν τις δυνάμεις τους και καλούν τις εθνικές κυβερνήσεις να δράσουν γρήγορα, υιοθετώντας κοινά πρωτόκολλα για την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ και για την τεχνολογία του ψηφιακού διαβατηρίου υγείας, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν ξανά τα σύνορα. Την καθιέρωση ενιαίου υγειονομικού πρωτοκόλλου στις πτήσεις ζητούν και κορυφαία στελέχη του ελληνικού τουρισμού και των αερομεταφορών, καθώς αποτελεί μονόδρομο για το «restart» του αεροπορικού ταξιδιού. 

 

Τη νέα έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) για τη δεύτερη περίοδο αποκατάστασης των αεροπορικών μεταφορών (Council on Aviation Recovery Task Force, CART) που δημοσιοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου στηρίζουν οι τρεις μεγαλύτερες αεροπορικές συμμαχίες παγκοσμίως, oneworld, SkyTeam και Star Alliance και μαζί, προσκαλούν τις εθνικές κυβερνήσεις να εφαρμόσουν τις κατευθυντήριες οδηγίες της Έκθεσης για τα πρωτόκολλα σχετικά με τα διαγνωστικά τεστ και να υιοθετήσουν την τεχνολογία του ψηφιακού διαβατηρίου υγείας, προκειμένου το αεροπορικό ταξίδι να επανεκκινήσει με ασφάλεια.

 

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι απαγορεύσεις που επιβάλλονται από τις διαφορετικές εθνικές κυβερνήσεις, εξακολουθούν να έχουν σημαντική επίπτωση στην παγκόσμια ταξιδιωτική ζήτηση, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται πως «τα COVID-19 τεστ έχουν αναδειχτεί σε ένα σημαντικό εργαλείο μιας ολοκληρωμένης και ασφαλούς λύσης για την επανεκκίνηση των ταξιδιών, μειώνοντας δυνητικά την εξάρτηση από την πρακτική της γενικευμένης εφαρμογής περιόδων υποχρεωτικής καραντίνας».

 

«Χαιρετίζουμε τη δημοσίευση της επικαιροποιημένης έκθεσης CART, η οποία, μεταξύ άλλων, προτάσσει τη σκοπιμότητα υιοθέτησης της πρακτικής της παρακολούθησης και των διαγνωστικών τεστ, ως μέσου για τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών και συνοριακών περιορισμών και την αποκατάσταση της τουριστικής βιομηχανίας και της οικονομίας παγκοσμίως», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Star Alliance, κ. Jeffrey Goh. «Ένα δομημένο πρωτόκολλο για την εφαρμογή διαγνωστικών τεστ, θα αποδεικνύει με ακόμη μεγαλύτερες  διασφαλίσεις ότι τα αεροπορικά ταξίδια δεν αποτελούν σημαντική αιτία διασποράς της νόσου και θα ανοίξει το δρόμο για την καθιέρωση ενός πλαισίου εμπιστοσύνης μεταξύ των διαφορετικών χωρών».

 

Εκπροσωπώντας τις 58 αεροπορικές εταιρείες μέλη τους, που αντιστοιχεί σε περισσότερο από 60% της παγκόσμιας χωρητικότητας και σε περισσότερους από 1,87 δισ. επιβάτες ετησίως (πριν την πανδημία), οι τρεις αεροπορικές συμμαχίες προτάσσουν την ανάγκη για μια ενιαία προσέγγιση σε ότι αφορά την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ, η οποία και θα αποτελέσει τη βάση ενός πλαισίου εμπιστοσύνης, όπως προτείνεται από τις κατευθυντήριες οδηγίες του ICAO.

Πηγή : www.aeronewsglobal.com 


https://aeronewsglobal.com/oneworld-skyteam-and-star-alliance-member-airlines-ask-governments-for-support/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πανελλαδική απεργία αύριο
Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN στις 25, 26 και 27/11
ΔΙΣ: δεν τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
FedHATTA: Αίτημα για παράταση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» μέχρι το τέλος του 2021
79.000 € στον Δήμο Θήρας για τον κορωνοϊό
FedHATTA: Να δώσει το κράτος τα επιδόματα και το Δώρο Χριστουγέννων, των εργαζόμενων σε αναστολή
Όσες οι κλίνες των ξενοδοχείων, τόσα τα κρεβάτια της βραχυχρόνιας μίσθωσης..
Video για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού απο την MTC Group
Ρύθμιση όρων και προυποθέσεων για το επάγγελμα του τουριστικού συνοδού
Ενημερωτικό σημείωμα του ΚΕΘΙ για την Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Γκερέκου: Η βιώσιμη ανάπτυξη θα είναι βασική προτεραιότητα στις καμπάνιες του ΕΟΤ
Από σήμερα η αύξηση των προσωρινών συντάξεων και τα αναδρομικά
Στις 7 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία, στις 21 η εστίαση
Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη αναλογικής μείωσης των τελών κυκλοφορίας 2021
Καθοριστική εβδομάδα για το Lockdown – Τι προβλέπεται για σχολεία και αγορά
Denaxa
Hondos_201117
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.