Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

Πολύ κοντά στην διαδικασία παραγωγής και το εμβόλιο της Moderna

Πολύ κοντά στην παραγωγή εμβολίου για τον κορονοϊό βρίσκεται και η Moderna, καθώς όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρίας, εντός των επομένων εβδομάδων αναμένεται να υποβάλλει αίτηση για κατεπείγουσα έγκριση στις ΗΠΑ.

Το εμβόλιο της Moderna φαίνεται ακόμα πιο λειτουργικό από το αντίστοιχο της Pfizer, καθώς διατηρείται σε θερμοκρασίες που είναι επιτεύξιμες σε κανονικά ψυγεία και για αρκετό καιρό, διευκολύνοντας έτσι τη διαδικασία. Ειδικότερα, η αποθήκευση μακράς διαρκείς του εμβολίου της Moderna επιτυγχάνεται στους -20 βαθμούς, ενώ μπορεί να συντηρηθεί για διάστημα έως και 30 ημερών στους -8 βαθμούς Κελσίου. Το εμβόλιο της Pfizer, για την ώρα μπορεί να είναι λειτουργικό μόνο εφόσον φυλάσσεται στους -70 βαθμούς.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το εμβόλιο αναμένεται να μπει στην παραγωγή εντός του τρέχοντος έτους, οι ποσότητες όμως θα είναι περιορισμένες.

Η αποτελεσματικότητα του υποψήφιου εμβολίου της Moderna φτάνει μάλιστα στο 94,5%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη σε 30,000 άτομα σε νοσοκομεία στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την έρευνα άτομα που έλαβαν placebo ανέπτυξαν βαριά συμπτώματα του κορονοϊού, ενώ άλλα που τους χορηγήθηκε  το εμβόλιο είχαν ελαφριά έως καθόλου, σηματοδοτώντας την αποτελεσματικότητα έναντι βαρέων συμπτωμάτων.
Η δοκιμή περιελάμβανε 30.000 άτομα στις ΗΠΑ με τους μισούς από αυτούς να έχουν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου, με τέσσερις εβδομάδες διαφορά. Στους υπόλοιπους χορηγήθηκε πλασίμπο. Η ανάλυση βασίστηκε στους πρώτους 95 που εκδήλωσαν συμπτώματα της COVID-19. Μόλις πέντε από αυτούς είχαν λάβει το εμβόλιο, ενώ οι υπόλοιποι 90 ήταν αυτοί που είχαν λάβει το πλασίμπο. Η εταιρεία δήλωσε ότι το εμβόλιο παρέχει προστασία της τάξεως του 94,5%. Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι υπήρξαν 11 κρούσματα σοβαρής μορφής COVID-19 στη δοκιμή, αλλά κανένα από αυτά δεν αφορούσε όσους είχαν ανοσοποιηθεί.

«Η συνολική αποτελεσματικότητα υπήρξε αξιοσημείωτη, είναι μια σπουδαία ημέρα», δήλωσε στο BBC ο Ταλ Ζακς, επικεφαλής ιατρός της Moderna.


Ακόμη δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκεί η ανοσία καθώς οι εθελοντές θα πρέπει να παρακολουθούνται για πολύ περισσότερο καιρό, προτού να μπορέσει να απαντηθεί αυτό το ερώτημα. Επιπλέον, δεν υπάρχουν στοιχεία για το πόσο ικανοποιητικά λειτουργεί σε γηραιότερες ηλικιακές ομάδες, οι οποίες κινδυνεύουν περισσότερο να χάσουν τη ζωή τους από COVID-19. Δεν είναι επίσης γνωστό εάν το εμβόλιο απλώς εμποδίζει τους ανθρώπους από το να αρρωσταίνουν βαριά ή εάν τους εμποδίζει και από τα να μεταδίδουν τον ιό. Όλα αυτά τα ερωτήματα θα επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο κατά του COVID-19.

Δεν έχουν υπάρξει σοβαρές ανησυχίες σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του εμβολίου, αλλά η ύπαρξη παρακεταμόλης στην σύνθεσή του σημαίνει ότι αυτό δεν θα θεωρηθεί 100% ασφαλές. Παροδική κόπωση, πονοκέφαλος και πόνος έχουν καταγραφεί σε ορισμένους ασθενείς μετά τον εμβολιασμό τους.


Η διαθεσιμόιτητά του θα εξαρτηθεί από την χώρα κατοικίας και την ηλικία του καθενός. Η Moderna λέει ότι θα καταθέσει αίτηση στις αμερικανικές αρχές τις προσεχείς εβδομάδες, εκτιμώντας ότι θα έχει 20 εκατ. δόσεις διαθέσιμες στις ΗΠΑ. Παράλληλα, ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να διαθέσει ένα δισ. δόσεις διαθέσιμες σε όλο τον πλανήτη από το ερχόμενο έτος και θα αιτηθεί έγκριση και σε άλλες χώρες.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Υδρογόνο : το καύσιμο του μέλλοντος, - Προτεραιότητα η δημιουργία υποδομών στην Ελλάδα
Α. Ξανθός: Ο προϋπολογισμός δείχνει ότι δεν μάθατε τίποτα από την πανδημία
Παράταση έως τις 7 Δεκεμβρίου στο lockdown
Γεγονός η πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα
Πανελλαδική απεργία στο Ε.Σ.Υ. – Συγκέντρωση στις 12 στο Υπ. Υγείας
Κίνημα Αλλαγής : Ο τουρισμός καταρρέει και η κυβέρνηση αυτοσχεδιάζει
Πανελλαδική απεργία σήμερα, χωρίς πλοία αλλά με αεροπλάνα
ΔΙΣ: δεν τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
FedHATTA: Αίτημα για παράταση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» μέχρι το τέλος του 2021
79.000 € στον Δήμο Θήρας για τον κορωνοϊό
FedHATTA: Να δώσει το κράτος τα επιδόματα και το Δώρο Χριστουγέννων, των εργαζόμενων σε αναστολή
Όσες οι κλίνες των ξενοδοχείων, τόσα τα κρεβάτια της βραχυχρόνιας μίσθωσης..
Video για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού απο την MTC Group
Ρύθμιση όρων και προυποθέσεων για το επάγγελμα του τουριστικού συνοδού
Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN ΜΟΝΟ για σήμερα 26/11
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos_201117
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.