Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

50% απο ιδιώτες, 50% απο εταιρείες διαχείρισης, τα ακίνητα της Airbnb

Συντάκτης: ΔΚ

Σε… επαγγελματική υπόθεση τείνει να μετατραπεί η δραστηριότητα των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην Ελλάδα" σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας "Καθημερινή" που βρίσκεται αναρτημένο στη διεύθυνση : https://www.kathimerini.gr/economy/local/561120874/paichnidi-gia-megaloys-pleon-to-airbnb-k/

 

Σύμφωνα με το άρθρο "Αρχικά ο έντονος ανταγωνισμός και πλέον η κατάρρευση των εσόδων, εξαιτίας της πανδημίας, έχουν ωθήσει εκτός του κλάδου μεγάλη μερίδα ιδιωτών, οι οποίοι μίσθωναν το ακίνητό τους για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους. Δεν ισχύει το ίδιο και για τις εταιρείες διαχείρισης ακινήτων, οι οποίες έχοντας υψηλή εξειδίκευση και παρέχοντας ευρύ φάσμα υπηρεσιών, κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Ασφαλώς, η τάση αυτή προϋπήρχε της πανδημίας, ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχει κορυφωθεί, καθώς από τον Μάρτιο και μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, μόνο από το κέντρο της Αθήνας έχουν αποχωρήσει 3.650 ακίνητα, με τους ιδιοκτήτες τους να επιλέγουν τη μακροχρόνια μίσθωση για την άντληση εσόδων.

 

Στην περίπτωση της Ελλάδας και δη της Αθήνας, η επαγγελματική διαχείριση των ακινήτων αφορά συνήθως εταιρείες που εξειδικεύονται στη βραχυχρόνια μίσθωση, ή επενδυτές, οι οποίοι αρχικά δημιούργησαν ένα δικό τους χαρτοφυλάκιο ακινήτων και στη συνέχεια προχώρησαν και στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης προς τρίτους, θέλοντας να κεφαλαιοποιήσουν την τεχνογνωσία που ανέπτυξαν. Ετσι, ακόμα κι εν μέσω πανδημίας, οι εταιρείες αυτές κατόρθωσαν να έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις, σε σχέση με τον μέσον όρο της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

 

Σύμφωνα με τις εταιρίες διαχείρησης ακινήτων "Homm" και "Mint" «παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η υγειονομική κρίση, πετύχαμε πληρότητα, η οποία άγγιξε το 85%, με παράλληλη όμως μείωση της μέσης τιμής ανά διανυκτέρευση κατά 25%, με αποτέλεσμα η μέση τιμή στα ακίνητά μας να διαμορφώνεται σε 48 ευρώ/διανυκτέρευση».

 

Όπως έχει διαμορφωθεί η εικόνα της αγοράς στην Αθήνα σήμερα, το 50% των αγγελιών που είναι αναρτημένες στην ψηφιακή πλατφόρμα Airbnb αφορά ακίνητα που διαχειρίζονται επαγγελματίες, και το άλλο μισό εξειδικευμένες εταιρείες. Με βάση τη διεθνή εικόνα, η τάση αυτή είναι εμφανής στις περισσότερες αγορές του εξωτερικού. Μάλιστα, όσο μεγαλύτερη είναι η εποχικότητα μιας αγοράς, παρατηρείται και υψηλότερο ποσοστό διείσδυσης των επαγγελματιών, ιδίως στην περίπτωση του ευρωπαϊκού Νότου ή των αμερικανικών μεγαλουπόλεων, όπου άλλωστε η Airbnb είναι καθημερινή πραγματικότητα για περισσότερα χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Παράταση μέχρι 7/12 για την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το μεταφορικό ισοδύναμο επιχειρήσεων
Eισαγωγή αποφοίτων ΙΕΚ στα ΑΕΙ με εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ
Υδρογόνο : το καύσιμο του μέλλοντος, - Προτεραιότητα η δημιουργία υποδομών στην Ελλάδα
Α. Ξανθός: Ο προϋπολογισμός δείχνει ότι δεν μάθατε τίποτα από την πανδημία
Παράταση έως τις 7 Δεκεμβρίου στο lockdown
Γεγονός η πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα
Πανελλαδική απεργία στο Ε.Σ.Υ. – Συγκέντρωση στις 12 στο Υπ. Υγείας
Κίνημα Αλλαγής : Ο τουρισμός καταρρέει και η κυβέρνηση αυτοσχεδιάζει
Πανελλαδική απεργία σήμερα, χωρίς πλοία αλλά με αεροπλάνα
ΔΙΣ: δεν τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
FedHATTA: Αίτημα για παράταση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» μέχρι το τέλος του 2021
79.000 € στον Δήμο Θήρας για τον κορωνοϊό
FedHATTA: Να δώσει το κράτος τα επιδόματα και το Δώρο Χριστουγέννων, των εργαζόμενων σε αναστολή
Όσες οι κλίνες των ξενοδοχείων, τόσα τα κρεβάτια της βραχυχρόνιας μίσθωσης..
Video για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού απο την MTC Group
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos_201117
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.