Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020

Ψυχαγωγία, ενημέρωση και εκπαίδευση ενίσχυσαν την ψηφιακή τους υπόσταση λόγω Covid

Συντάκτης: ΔΚ

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της PwC «Global Entertainment & Media Outlook 2020–2024», η πανδημία του COVID-19 έχει οδηγήσει στην ταχεία μεταβολή της συμπεριφοράς των καταναλωτών, ωθώντας την ψηφιακή μετάβαση και οδηγώντας τον κλάδο της ψυχαγωγίας και των μέσων ενημέρωσης (ΜΜΕ) σε σημαντικές αλλαγές.

 

Η ψηφιοποίηση, μία από τις μεγαλύτερες τάσεις που μετασχηματίζει όλους τους κλάδους, εντάθηκε λόγω της κοινωνικής απομόνωσης και των περιορισμών στις μετακινήσεις. Ως αποτέλεσμα, το 2020 ο κλάδος της ψυχαγωγίας έχει καταστεί πιο απομακρυσμένος, πιο εικονικός, πιο προσωπικός και – τουλάχιστον προς το παρόν – πιο επικεντρωμένος στο σπίτι σε σχέση με τις προβλέψεις κατά τις αρχές της χρονιάς.

 

Κάποιοι τομείς του κλάδου μετασχηματίζονται πολύ νωρίτερα από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί. Παράδειγμα αποτελούν οι εισπράξεις των κινηματογράφων έναντι των συνδρομητικών πλατφορμών streaming. Μόλις το 2015, οι εισπράξεις από τα εισιτήρια των κινηματογράφων ήταν τριπλάσιες σε σύγκριση με τα έσοδα των πλατφόρμων. Τα έσοδα για τις πλατφόρμες θα ξεπεράσουν τις εισπράξεις των κινηματογράφων το 2020 και προβλέπεται να εκτιναχθούν κατά την επόμενη πενταετία, φτάνοντας έως και το διπλάσιο των εισπράξεων από εισιτήρια το 2024.

 

Άλλο ένα παράδειγμα είναι η ποσότητα των δεδομένων που καταναλώνονται μέσω των smartphone έναντι του σταθερού ευρυζωνικού δικτύου. Έχοντας πάρει ένα ελαφρύ προβάδισμα το 2019, τα smartphone αναμένεται πλέον να ξεχωρίσουν ξεκάθαρα ως η κύρια ατομική συσκευή που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές για πρόσβαση στο διαδίκτυο παγκοσμίως.

 

Οι ζωντανές εκδηλώσεις αποτελούν άλλον ένα παραδοσιακό τομέα που θα πρέπει να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα ενός επιταχυνόμενου ψηφιακού κόσμου. Με τις αίθουσες συναυλιών, τους εκθεσιακούς χώρους και τα στάδια κλειστά κατά το μεγαλύτερο μέρος της φετινής χρονιάς, μερικές ζωντανές εκδηλώσεις χρησιμοποιούν ψηφιακές πλατφόρμες για να παραμείνουν κοντά στο κοινό τους.

 

 Αναμφίβολα ο COVID-19 έχει επιταχύνει τη μετάβαση των καταναλωτών στην ψηφιακή κατανάλωση και έχει προκαλέσει ανατρεπτικές αλλαγές – τόσο θετικές όσο και αρνητικές – σε πολλές μορφές των μέσων ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Είναι όμως εξίσου φανερό ότι τα βασικά πλεονεκτήματα και η ελκυστικότητα του κλάδου για τους καταναλωτές παραμένουν ισχυρά. Ενώ οι εταιρείες ψυχαγωγίας και ενημέρωσης θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις, καθώς αφήνουμε πίσω μας την πανδημία η ψηφιακή μετάβαση που προωθήθηκε θα δημιουργήσει επίσης ευκαιρίες σε όλους τους τομείς και όχι μόνο σε όσους ωφελήθηκαν από τις επιδράσεις ως σήμερα.


Άλλος ένας τομέας στον οποίο οι αλλαγές λόγο Covid είναι τεράστιες, ανυπολόγιστες, πολυεπίπεδες και συνεχιζόμενες, είναι αυτός της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της, με τα μαθήματα αλλά και τις εξετάσεις τους να γίνονται στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη ηλεκτρονικά, με το φαινόμενο να εδραιώνεται όλο και πιο πολύ. 


Ως αποτέλεσμα αυτού πολλοί φοιτητές επιλέγουν πλέον να μένουν στα σπίτια τους, παρακολουθώντας τα μαθήματά τους ηλεκτρονικά, με τις όποιες επιπτώσεις επιφέρει αυτό τόσο στα Πανεπιστήμια που προσανατολίστηκαν κι επενδύουν πλέον στην ηλεκτρονική εκπαίδευση, όσο και στις τοπικές οικονομίες, σε διεθνές επίπεδο, που προφανώς επηρεάζονται απο αυτές τις αλλαγές. 


Το δε ερώτημα που απασχολεί όλο και περισσότερο όλο τον κόσμο, είναι το πόσο θα διαρκέσει η υγειονομική κρίση, αλλά και το κατα πόσο οι αλλαγές που συντελούνται αυτή την εποχή θα είναι προσωρινές, ή μόνιμες..  

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Βαρύ και το σημερινό τίμημα: 1.747 νέα κρούσματα, 606 διασωληνωμένοι και 121 θάνατοι
ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 61,4% στα ξενοδοχεία και καταλύματα στο Γ’ 3μηνο 2020
Θεόδωρος Σκυλακάκης: η Επιστρεπτέα Προκαταβολή θα συνεχιστεί και το 2021
Α. Γκερέκου: Η πανδημία επιταχύνει αλλαγές που αφορούν τη μορφή ενός νέου τουριστικού μοντέλου
Ερώτηση 38 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
Πλαφόν στις τιμές των τεστ κορωνοϊού
"Ακατέβατα" των 2000 τα ημερήσια νέα κρούσματα παρά την απαγόρευση της κινητικότητας
Παράταση μέχρι 7/12 για την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το μεταφορικό ισοδύναμο επιχειρήσεων
Eισαγωγή αποφοίτων ΙΕΚ στα ΑΕΙ με εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ
Υδρογόνο : το καύσιμο του μέλλοντος, - Προτεραιότητα η δημιουργία υποδομών στην Ελλάδα
Α. Ξανθός: Ο προϋπολογισμός δείχνει ότι δεν μάθατε τίποτα από την πανδημία
Παράταση έως τις 7 Δεκεμβρίου στο lockdown
Γεγονός η πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα
Πανελλαδική απεργία στο Ε.Σ.Υ. – Συγκέντρωση στις 12 στο Υπ. Υγείας
Κίνημα Αλλαγής : Ο τουρισμός καταρρέει και η κυβέρνηση αυτοσχεδιάζει
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos_201117
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.