Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Υ.Π.Α. : 24ωρη απεργία για την Ασφάλεια των πτήσεων σε όλα τα Αεροδρόμια στις 15/10

Συντάκτης: ΔΚ
Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) σχετικά με την 24ωρη απεργία που προκηρύχθηκε για τις 15/10 όπως μας ενημέρωσε ο  Αν. Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Αερολιμενικών Υπαλλήλων Υ.Π.Α. και Αν. Αερολιμενάρχης Θήρας Γάκης Δημήτρης, έχει ως εξής : Οι υπάλληλοι της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας  με 24ωρη Απεργία την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου  (απο τις 08.00 της Πέμπτης 15/10 έως τις 08.00 της Παρασκευής 15/10) συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και  ζητούν την απόσυρση του  νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη σύσταση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) το οποίο καταργεί τις Κρατικές Αεροπορικές Αρχές (  Γραφεία Αερολιμενικού Ελέγχου ) και τον κρατικό έλεγχο, σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας και προωθεί την ιδιωτικοποίηση του έλεγχου εναέριας κυκλοφορίας της χώρας  μετατρέποντας τον σε Ν.Π.Δ.Δ.  .


Τόσο οι  Κρατικές Αεροπορικές Αρχές (  Γραφεία Αερολιμενικού Ελέγχου ) όσο και ο εθνικός  έλεγχος της  εναέριας κυκλοφορίας της χώρας  μας αποτελούν βασικούς πυλώνες της Εθνικής Άμυνας της πατρίδας μας και δεν μπορούν  να καταργούνται ούτε να σχεδιάζεται  η ιδιωτικοποίηση τους . Τα ελληνικά αεροδρόμια δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν  σε τυχόν έκτακτες καταστάσεις που μπορεί να ανακύψουν σε σχέση με τα εθνικά μας θέματα και κινδυνεύει η Εθνική άμυνα της πατρίδας μας σε μια χρονική περίοδο που η προκλητικότητα της Τουρκίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο.


Αρκεί να φανταστούμε  πόσο επικίνδυνα  θα  ήταν τα λιμάνια  της χώρας  μας αν υπάρξει  κατάργηση του Λιμενικού Σώματος.  Ανάλογα η κατάργηση των  Κρατικών Αεροπορικών Αρχών (  Γραφεία Αερολιμενικού Ελέγχου ) στα αεροδρόμια   θα επηρεάσει άμεσα την ασφάλεια των πτήσεων και την ασφάλεια  των Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών κάνοντας τα αεροδρόμια  μας ανασφαλή .  


Η μετατροπή της ΥΠΑ σε Ν.Π.Δ.Δ. σημαίνει ότι  θα χάνει το ταμείο του κράτος έσοδα  από 180 εως 280 εκατομμύρια  ευρώ κάθε  χρόνο μειώνοντας τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού και θα χρειαστούν νέοι φόροι για να αντισταθμιστούν.
Μέχρι τώρα οι κατά τόπους Κρατικές Αεροπορικές Αρχές ( Αθήνας Σαντορίνης, Μυκόνου, Σύρου Πάρου ,Νάξου, Μίλου   κ.λ.π.) δέχονται πληθώρα καταγγελιών από επιβάτες-καταναλωτές σχετικά με άρνηση επιβίβασης, ματαίωση ή μεγάλη καθυστέρηση πτήσης, διερευνούν κάθε καταγγελία ατομικά και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εκδίδουν πόρισμα, βεβαιώνοντας συχνά παραβάσεις σε βάρος των αερομεταφορέων. χορηγούν άμεσα  και επιτόπου βεβαιώσεις ματαίωσης ή καθυστέρησης της πτήσης και φροντίζουν άμεσα για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων επιβατών (π.χ. υποχρεώνει την εταιρεία στην άμεση παροχή γεύματος κ.λπ.).  Όλα αυτά όμως θα αποτελούν παρελθόν !


Ο καταναλωτής στα αεροδρόμια, δεν θα μπορεί να απευθύνεται στην  Κρατική Αεροπορική Αρχή (  Γραφείο Αερολιμενικού Ελέγχου ) του αερολιμένα για την προστασία των δικαιωμάτων του, αφού οι Αεροπορικές Αρχές των αεροδρομίων καταργούνται!


Σύμφωνα με το άρθρο 30 του νομοσχέδιου η νέα ολιγομελής και Αθηνοκεντρική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας)  θα δέχεται καταγγελίες από τους επιβάτες-καταναλωτές, για τις οποίες θα μπορεί κατόπιν αξιολόγησης της βαρύτητας εκάστης καταγγελίας να απαντήσει εντός τριών μηνών.  Η προθεσμία δε αυτή μπορεί να παραταθεί για άλλους τρεις (3) μήνες !
Φανταστείτε δηλαδή να ματαιωθεί η πτήση του  στον Αερολιμένα της Σαντορίνης  και ο επιβάτης να μην μπορεί να ζητήσει επί τόπου συνδρομή για τα νόμιμα δικαιώματά του από καμία αρμόδια Κρατική Αεροπορική Αρχή, να πρέπει να υποβάλει καταγγελία στην Αθήνα και να περιμένει έξι ολόκληρους μήνες για το αυτονόητο δικαίωμα για αποζημίωση.


Ο Αν. Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Αερολιμενικών Υπαλλήλων Υ.Π.Α.
Αν. Αερολιμενάρχης Θήρας, Γάκης Δημήτρης
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Σύντομα θα ανακοινωθεί νέο πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων εστίασης, δήλωσε ο Ν. Παπαθανάσης
ΕΛΣΤΑΤ: Χειρότερα τα αναθεωρημένα στοιχεία της αρχής για ΑΕΠ και χρέος
ΔΝΤ : φορολογήστε τους έχοντες!
50% απο ιδιώτες, 50% απο εταιρείες διαχείρισης, τα ακίνητα της Airbnb
ΕΦΕΤ: απόσυρση προϊόντος ζυμαρικών, και συσκευασμένου πάγου
Eπικεφαλής νέας Thomas Cook : «Η Ελλάδα αποτελεί τον προορισμό με τις περισσότερες πωλήσεις»
Ιανός: αντιμισθία στις Δημοτικές επιτροπές
Προειδοποίηση από Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κακόβουλο λογισμικό μέσω e-mail
ECDC: χαμηλού επιδημιολογικού κινδύνου η Ελλάδα
Εγκύκλιος για την μάσκα και την σωστή χρήση της
Δυνατότητες σημαντικής ανάκαμψης το 2021 για την ελληνική οικονομία εκτιμά το ΙΟΒΕ
Ξεκινάει σήμερα η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους
Πρώτη δράση ανοιχτής καινοτομίας στο πλαίσιο της εθνικής καμπάνιας «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης»
Ψυχαγωγία, ενημέρωση και εκπαίδευση ενίσχυσαν την ψηφιακή τους υπόσταση λόγω Covid
Πληρωμές αγροτικών επιδοτήσεων σε δικαιούχους αγρότες από την Τράπεζα Πειραιώς
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos_201019
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.