Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

MTC Group : Παρουσίαση στρατηγικής “Live Action Greece”

Συντάκτης: ΔΚ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της MTC Group, 

Την Πέμπτη 10.9.2020 πραγματοποιήθηκε από τις εγκαταστάσεις του INNOVATHENS powered by Samsung στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων η παρουσίαση της στρατηγικής “Live Action Greece” για την ανάπτυξη υβριδικών επιχειρηματικών σχηματισμών που αναμένεται να ενισχύσουν τον τουριστικό κλάδο στην Ελλάδα αλλά και τομείς όπως εκπαίδευση, μαθησιακή ανάπτυξη, δια βίου μάθηση, οικονομία της Γνώσης, έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων.

 

Την παρουσίαση πραγματοποίησαν δύο από τα μέλη της σύμπραξης, ο Πρόεδρος της MTC Group, Νότης Μαρτάκης, και ο διευθυντής επικοινωνίας και επιχειρηματικής ανάπτυξης της Creators of Cosmos S.M.P.C., Μάριος Χατζηδαμιανός, οι οποίοι και επικοινώνησαν σε εκπρόσωπους Δήμων και Περιφερειών της χώρας, επαγγελματίες της δημιουργικής βιομηχανίας, εκπροσώπους οργανισμών του τρίτου τομέα της οικονομίας και ιδιώτες, τη στρατηγική, η οποία απαντά στην έξυπνη εξειδίκευση που οφείλει να αναπτύξει η χώρα, για να εισέλθει σε παγκόσμιας αξίας αλυσίδες εμπορίου.

 

Συνδυάζοντας τις δημιουργικές βιομηχανίες, την παιχνιδοποίηση, την τεχνολογία, και την πολιτισμική και φυσική κληρονομιά τη Ελλάδας, η στρατηγική εξυπηρετεί στην ανάπτυξη ολοκληρωμένης ταυτότητας για τους προορισμούς διαμέσου των Παιχνιδιών Ρόλων Φυσικής Κλίμακας (Live Action Role Playing Games). Δημιουργώντας και εγκαθιστώντας σενάρια παιχνιδιών Ρόλων Φυσικής Κλίμακας, η σύμπραξη ενισχύει Δήμους και Περιφέρειες, σε τομείς όπως destination management, gamification of processes, knowledge economy, εξασφαλίζοντας με αυτό το τρόπο επιπλέον οικονομικούς πόρους στους ΟΤΑ και αναδεικνύοντας με μοναδικό τρόπο τον κάθε προορισμό.

 

Στην καρδιά του εγχειρήματος βρίσκεται ο συνδυασμός της πολιτικής της Ε.Ε. για τις μελλοντικά αναδυόμενες τεχνολογίες στις τέχνες και την επιστήμη και η 70ετής εμπειρία της Ν. Κορέας, η οποία εφάρμοσε τη σχετική πολιτική υπό τον τίτλο Hallyuή όπως είναι γνωστή στους οικονομικούς αναλυτές “The Korean Wave”. Η στρατηγική εφαρμόστηκε πιλοτικά σε Αθήνα, Πήλιο και Ναύπλιο το 2019 με σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για τις περιοχές εγκατάστασης. Μόνο σε διάστημα 14 ημερών δοκιμαστικής λειτουργίας παιχνιδιού στο Πήλιο, εξασφαλίστηκαν κέρδη στην πρωτογενή και δευτερογενή οικονομία ύψους σχεδόν 150χιλ. ευρώ. Στην Αθήνα, η στρατηγική ενσωματώθηκε σε δύο προγράμματα (αναβίωση δημοτικής Αγοράς Κυψέλης και αναβίωση πλατείας Θεάτρου στο ιστορικό κέντρο) με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί success sstory σε ότι αφορά στην ολιστική διαχείριση της πολιτισμικής και φυσικής κληρονομιάς της χώρας.

 

H σύμπραξη, η οποία αποτελείται μέχρι στιγμής από τις MTC Group, INNOVATHENS powered by Samsung της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Creators of Cosmos S.M.P.C. και 360 Points of View, θα επιχειρήσει την ανάπτυξη της σχετικής εργαλειοθήκης σε Δήμους και Περιφέρειες, ενώ ήδη επιχειρεί σχετικές συνέργειες και με χώρες του εξωτερικού όπως η Κορέα, η Ιαπωνία, η Γκάνα, η Γαλλία, οι ΗΠΑ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στις διευθύνσεις [email protected]ή/ και [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Σήμερα (30.9) η αποζημίωση ειδικού σκοπού και βραχυχρόνιας εργασίας
Αίτημα της ΟΛΜΕ προς τον ΕΟΔΥ για διενέργεια δωρεάν τεστ COVID-19 για τους εκπαιδευτικούς
Λήξη συναγερμού στο Mein Schiff.6. Αρνητικά και τα τρίτα τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος
Παράταση υποβολής αιτήσεων για τους Παιδικούς Σταθμούς
Το μήνυμα και οι προτάσεις της MTC Group για την παγκόσμια μέρα Τουρισμού
Προς αναστολή καταβολής 22,9 εκατ. από τη Fraport Greece στο ΤΑΙΠΕΔ - Άνω των 150 εκ ευρώ τα διαφυγόντα κέρδη
Οι τουριστικές επιχειρήσεις λειτούργησαν με «ηρωϊκό τρόπο» τηρώντας ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα
Το πλήρωμα της Lufthansa απογειώθηκε και φέτος φορώντας παραδοσιακές βαυαρικές ενδυμασίες για το Oktoberfest
Μείωση 86% στα έσοδα από τον τουρισμό στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2020 σύμφωνα με την Τ.τ.Ε.
Και τα τουριστικά γραφεία στο πρόγραμμα "Τουρισμός Για Όλους"
Μην περιμένουμε εμβόλια αυτό τον χειμώνα. Ο χειμώνας θα βγει με μέτρα δημόσιας υγείας
Κυρ. Μητσοτάκης: Το δίλημμα είναι αυτοπροστασία ή καραντίνα
Το "100% Hotel Show" θα πραγματοποιηθεί on line
Conde Nast Traveller: 23 ελληνικά νησιά στην ανανεωμένη λίστα του
Το «ιστορικό» του Covid19 στην Ελλάδα από το National Geographic
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos_200929
Poliiatreio
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.