Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Συμφωνία ΕΟΤ και ECTAA για την υποστήριξη του ελληνικού τουρισμού

Συντάκτης: ΔΚ

Σε μια περίοδο κρίσης που συγκλονίζει ολόκληρη την τουριστική βιομηχανία, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η ECTAA υπέγραψαν συμφωνία για να καταστήσουν την Ελλάδα τον Προτιμώμενο Προορισμό του ευρωπαϊκού Συνδέσμου τουριστικών γραφείων και διοργανωτών οργανωμένων ταξιδιών για το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Με τη συμφωνία αυτή, η ECTAA και ο ΕΟΤ καθιστούν σαφή τη δέσμευσή τους να ξαναφέρουν τον τουρισμό στην Ελλάδα και να βοηθήσουν τις ταξιδιωτικές επιχειρήσεις να ευημερήσουν και πάλι.
 

Ο ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων) είναι μέλος της ECTAA και εκπρόσωπός της στην Ελλάδα.
 

Μέσω της συμφωνίας, η ECTAA δεσμεύεται να προωθήσει την Ελλάδα ως τον Προτιμώμενο Προορισμό της στους 70.000 ταξιδιωτικούς πράκτορες και διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών σε όλη την Ευρώπη, δίνοντας έμφαση στην ποικιλία των ταξιδιωτικών και τουριστικών προϊόντων που προσφέρουν η ηπειρωτική χώρα και τα νησιά, στα οποία συγκαταλέγονται τόποι και αξιοθέατα παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, η όμορφη φύση, αλλά και η ζωντανή πολιτιστική σκηνή, η εξαιρετική γαστρονομία, καθώς και πολλοί χώροι συνεδρίων και συναντήσεων.


Η ECTAA θα γίνει βασικός συνεργάτης στο πρόγραμμα προώθησης των ταξιδιών και του τουρισμού της Ελλάδας στα μέλη της στην Ευρώπη, ενισχύοντας τις σχέσεις των Ευρωπαίων ταξιδιωτικών πρακτόρων και διοργανωτών οργανωμένων ταξιδιών με τις τοπικές εταιρείες διαχείρισης προορισμών και άλλους συνεργάτες. Ο στόχος είναι να καλλιεργηθεί η εικόνα της Ελλάδας ως ενός από τους ασφαλέστερους και πιο ελκυστικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Επιπλέον, η Ελλάδα θα έχει ευκαιρίες να δείξει ότι βελτιώνει συνεχώς τα πρότυπα για έναν πιο βιώσιμο τουρισμό.


Πολλές δράσεις προβλέπονται μέχρι το τέλος του έτους. Αξίζει να σημειωθεί ήδη στην ημερήσια διάταξη το διαδικτυακό σεμινάριο της 23ης Σεπτεμβρίου 2020 σχετικά με τις ευκαιρίες που προσφέρουν τα νέα μοντέλα ταξιδιών για την ελληνική αγορά.

Επιπλέον, η ECTAA θα πραγματοποιήσει την ετήσια Γενική Συνέλευσή της στις 8 και 9 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Μια ευκαιρία για τους εθνικούς αντιπροσώπους της ECTAA να εξοικειωθούν με τα μέτρα που αποσκοπούν στο να κάνουν την τουριστική εμπειρία ασφαλή όσο και ευχάριστη στους προορισμούς και, ενδεχομένως, να αρχίσουν να διερευνούν τη δυνατότητα μελλοντικών συνεδρίων ταξιδιωτικών πρακτόρων και διοργανωτών οργανωμένων ταξιδιών στην Ελλάδα.


Ο Πρόεδρος της ECTAA, κ. Pawel Niewiadomski, δήλωσε: «Πιστεύω ότι αυτή η συμφωνία θα αποφέρει αμοιβαία οφέλη για τα δύο μέρη και θα δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των Ελλήνων τουριστικών πρακτόρων εισερχόμενου τουρισμού και των Μελών μας. Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα δύσκολη περίοδο, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η συνεργασία θα γίνει θετικός καταλύτης για την επιστροφή του τουρισμού στην Ελλάδα ».


Η ECTAA εκπροσωπεί περίπου 70.000 ταξιδιωτικούς πράκτορες και διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών στην Ευρώπη, οι οποίοι παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και πωλούν υπηρεσίες μεταφοράς, διαμονής, αναψυχής και άλλες τουριστικές υπηρεσίες, καθώς και συνδυασμένα προϊόντα, σε πελάτες αναψυχής και σε επαγγελματίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
Atacon
Denaxa
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Λήξη συναγερμού στο Mein Schiff.6. Αρνητικά και τα τρίτα τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος
Παράταση υποβολής αιτήσεων για τους Παιδικούς Σταθμούς
Το μήνυμα και οι προτάσεις της MTC Group για την παγκόσμια μέρα Τουρισμού
Προς αναστολή καταβολής 22,9 εκατ. από τη Fraport Greece στο ΤΑΙΠΕΔ - Άνω των 150 εκ ευρώ τα διαφυγόντα κέρδη
Οι τουριστικές επιχειρήσεις λειτούργησαν με «ηρωϊκό τρόπο» τηρώντας ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα
Το πλήρωμα της Lufthansa απογειώθηκε και φέτος φορώντας παραδοσιακές βαυαρικές ενδυμασίες για το Oktoberfest
Μείωση 86% στα έσοδα από τον τουρισμό στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2020 σύμφωνα με την Τ.τ.Ε.
Και τα τουριστικά γραφεία στο πρόγραμμα "Τουρισμός Για Όλους"
Μην περιμένουμε εμβόλια αυτό τον χειμώνα. Ο χειμώνας θα βγει με μέτρα δημόσιας υγείας
Κυρ. Μητσοτάκης: Το δίλημμα είναι αυτοπροστασία ή καραντίνα
Το "100% Hotel Show" θα πραγματοποιηθεί on line
Conde Nast Traveller: 23 ελληνικά νησιά στην ανανεωμένη λίστα του
Το «ιστορικό» του Covid19 στην Ελλάδα από το National Geographic
Αποζημιώσεις 83,4 εκατ. ζητούν οι εργολάβοι των αυτοκινητοδρόμων
Το Υπουργείο Ναυτιλίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας 2020
web radio
Λιγνός_νέα
Hondos Center
Hondos Center_sep07
Poliiatreio
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.