Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Θεοχάρης: Άδικη η Σκωτία, ερωτηματικά για τη στάση Βρετανίας και Ολλανδίας - Ελάχιστα τα κρούσματα στον τουρισμό

Συντάκτης: ΔΚ

«Η οριζόντια απόφαση της Σκωτίας είναι άδικη. Φοβάμαι ότι μας εμπλέκει και στην εσωτερική πολιτική διελκυστίνδα που οι διάφορες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν. Καθώς, όταν το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο ως πήχη έχουν θέσει 20 περιπτώσεις κρουσμάτων στις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους και εμείς είμαστε στα 13 κρούσματα, τέτοιες οριζόντιες αποφάσεις δεν μπορεί να λαμβάνονται...» τόνισε στην Βουλή ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σχολιάζοντας την απόφαση της Σκωτίας να επιβάλει καραντίνα 14 ημερών σε όσους επιστρέφουν αεροπορικώς από την Ελλάδα, αλλά και τους περιορισμούς που επιβάλει η Ουαλία σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τη χώρα μας.


Η συζήτηση και ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού για την κύρωση της συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας στον τομέα του τουρισμού, εξελίχθηκε σε μια γενικευμένη αποτίμηση για τον τουρισμό μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.


Ο υπουργός Τουρισμός Χάρης Θεοχάρης τόνισε πως «εγώ ως άνθρωπος δεν μου αρέσει να ωραιοποιώ τα πράγματα, γι΄αυτό και δεν είπαμε ότι αυτή η χρονιά θα είναι καλή, εύκολη ή ίδια με τις προηγούμενες. Δεν μιλήσαμε για επιστροφή στο "χθες" αλλά σε μια νέα κανονικότητα με νέους κανόνες».


Σχολιάζοντας τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την ΕΛΑΣΤΑΤ και δείχνουν για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ύφεση 15,2%, ο υπουργός παρατήρησε πως «εάν το συγκρίνει κανείς με τον μέσο όρο της ύφεσης στην Ευρώπης είμαστε ακριβώς στο μέσο όρο της», επισημαίνοντας ότι άλλες χώρες που εξαρτώνται από τον τουρισμό όπως η Ισπανία και η Ιταλία, εκεί η ύφεση είναι 22,1% και 17,3% αντίστοιχα και λέγοντας «φανταστείτε που θα ήταν η ύφεση στην χώρα μας εάν αφήναμε κλειστό τον τουρισμό»

 

Σχολιάζοντας αναφορές της αντιπολίτευσης, ότι έχουμε αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας, ο υπουργός είπε πως από την στιγμή που σταμάτησε η καραντίνα και βγήκαμε από τα σπίτια μας, ξανάνοιξαν τα μαγαζιά, δεν θα μπορούσαμε να παραμείνουμε στο "μηδέν", σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα έχουμε φτάσει στα 17.000 τεστ ημερησίως και είμαστε η 5η χώρα που κάνει τα περισσότερα τεστ στην Ευρώπη.

 

Απέρριψε την κριτική ότι δεν υπήρξε σχέδιο στο άνοιγμα του τουρισμού λέγοντας ότι «αυτό, δεν έγινε αυτό τυχαία, ούτε χωρίς σχέδιο, ούτε βγάζοντας ένα φιρμάνι», ενώ στις επικρίσεις για παλινωδίες, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε πως «η μάχη είναι καθημερινή, και ακούμε κάθε μέρα αυτά που μας εισηγούνται ανάλογα με τις εξελίξεις οι ειδικοί. Δεν αλλάξαμε στρατηγική. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα δούλεψαν για αυτό και έχουμε ελάχιστα κρούσματα σε τουριστικές επιχειρήσεις».

Πηγή : ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
Atacon
Denaxa
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Λήξη συναγερμού στο Mein Schiff.6. Αρνητικά και τα τρίτα τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος
Παράταση υποβολής αιτήσεων για τους Παιδικούς Σταθμούς
Το μήνυμα και οι προτάσεις της MTC Group για την παγκόσμια μέρα Τουρισμού
Προς αναστολή καταβολής 22,9 εκατ. από τη Fraport Greece στο ΤΑΙΠΕΔ - Άνω των 150 εκ ευρώ τα διαφυγόντα κέρδη
Οι τουριστικές επιχειρήσεις λειτούργησαν με «ηρωϊκό τρόπο» τηρώντας ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα
Το πλήρωμα της Lufthansa απογειώθηκε και φέτος φορώντας παραδοσιακές βαυαρικές ενδυμασίες για το Oktoberfest
Μείωση 86% στα έσοδα από τον τουρισμό στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2020 σύμφωνα με την Τ.τ.Ε.
Και τα τουριστικά γραφεία στο πρόγραμμα "Τουρισμός Για Όλους"
Μην περιμένουμε εμβόλια αυτό τον χειμώνα. Ο χειμώνας θα βγει με μέτρα δημόσιας υγείας
Κυρ. Μητσοτάκης: Το δίλημμα είναι αυτοπροστασία ή καραντίνα
Το "100% Hotel Show" θα πραγματοποιηθεί on line
Conde Nast Traveller: 23 ελληνικά νησιά στην ανανεωμένη λίστα του
Το «ιστορικό» του Covid19 στην Ελλάδα από το National Geographic
Αποζημιώσεις 83,4 εκατ. ζητούν οι εργολάβοι των αυτοκινητοδρόμων
Το Υπουργείο Ναυτιλίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας 2020
web radio
Λιγνός_νέα
Hondos Center
Hondos Center_sep07
Poliiatreio
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.