Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

MyKEPlive στην υπηρεσία των πολιτών

Η ψηφιακή παροχή δεκάδων υπηρεσιών των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), γεγονός που αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών χάρη στην απλοποίηση των συναλλαγών τους με το Δημόσιο, παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη -μέσω τηλεδιάσκεψης- από την ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
 

Η πλατφόρμα myKEPlive δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν με προγραμματισμένη βιντεοκλήση από εκπαιδευμένο υπάλληλο των ΚΕΠ, υποβάλλοντας τις σχετικές αιτήσεις από το σπίτι τους, δίχως να χρειάζεται να περιμένουν στην ουρά κάποιας υπηρεσίας.
 

Σημειώνουν ότι το ηλεκτρονικό ΚΕΠ εξυπηρετεί φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Καλύπτει 52 διοικητικές διαδικασίες και επιτρέπει την εξ αποστάσεως ενημέρωση για 235 διαδικασίες αδειοδότησης που αφορούν την παροχή υπηρεσιών.
 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης παρουσιάστηκε η διαδικασία για κλείσιμο τηλε-ραντεβού.
 

Υπενθυμίζεται ότι οι χρήστες μπορούν να λάβουν το έγγραφο και σε φυσική μορφή, μέσω ΕΛΤΑ.
 

Στην κυβέρνηση τονίζουν ότι το myKEPlive θέτει τέλος σε χρόνιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού σε περιπτώσεις που χρειάζονται απλές βεβαιώσεις από το κράτος. Παράλληλα, διευκολύνονται οι εργαζόμενοι που δεν έχουν χρόνο να μεταβούν σε ΚΕΠ και οι πολίτες που -για οποιοδήποτε λόγο- δυσκολεύονται να βγουν από το σπίτι τους.
 

Η νέα πλατφόρμα είναι επίσης προσανατολισμένη στην πλήρη εξυπηρέτηση των αναγκών των ΑμεΑ, προσφέροντας αφενός αυξημένο χρόνο βιντεοκλήσης στα άτομα με αναπηρία (30 αντί για 20 λεπτά) και αφετέρου διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα για πολίτες που έχουν προβλήματα ακοής. Η ενδεικτική βιντεοκλήση που έγινε με το ΚΕΠ αρχικά χρησιμοποίησε διερμηνέα.
 

Η νέα πλατφόρμα περιλαμβάνει πέντε δημοτικές διαδικασίες οι οποίες θα διεκπεραιώνονται σε συνεργασία με τα δημοτικά πρωτόκολλα. Σε πρώτη φάση συμμετέχουν 38 Δήμοι, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι η ένταξη όλων των Δήμων της χώρας έως το τέλος του τρέχοντος έτους.
 

Στις παρεχόμενες υπηρεσίες συγκαταλέγονται η έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου, η ανανέωση δελτίου ανεργίας, η χορήγηση πιστοποιητικών εγγυτέρων συγγενών και οικογενειακής κατάστασης, η έκδοση αντιγράφου ποινικού μητρώου και η βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
 

Από το myKEPlive εξαιρούνται διαδικασίες που απαιτούν την φυσική παρουσία και υπογραφή του πολίτη, όπως η ταυτοπροσωπία ανηλίκου, η μεταβίβαση αυτοκινήτου και η ανανέωση άδειας οδήγησης.
 

Οι τηλεδιασκέψεις δεν καταγράφονται ούτε αποθηκεύονται προσωπικά δεδομένα. Απλώς, για λόγους ασφαλείας, οι υπάλληλοι ζητούν στην αρχή κάθε κλήσης να δουν έγγραφα που πιστοποιούν την ταυτότητα του χρήστη.
 

Το ωράριο λειτουργίας της υπηρεσίας θα είναι από τις 9:00 το πρωί έως τις 18:30 το απόγευμα, περιλαμβανομένου του Σαββάτου. Τα ραντεβού προγραμματίζονται με βάση μία από τέσσερις θεματικές ενότητες παρεχόμενων υπηρεσιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Σύγχρονο, ασφαλές και πλήρως ανακαινισμένο το κλειστό προπονητήριο στίβου του ΟΑΚΑ, σε μόλις τρεις μήνες, όπως δεσμεύτηκε ο αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού
Εκρηκτικό τριήμερο στη Βουλή. Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση, με απώλειες απο τις παραιτήσεις δύο Υπουργών
Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ θα παίξει στον μεγάλο τελικό με τη ΝΔ και θα κερδίσει!
Δύο ισχυροί σεισμοί 5,7R ανοιχτά της Πϋλου
Φθηνή εργασία, ακρίβεια και χαμηλή αγοραστική δύναμη, οι ισχυρότερες τάσεις στην ελληνική κοινωνία
ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο
Γενική Συνέλευση ΗΑΤΤΑ: Τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού
Συνάντηση εργασίας με τον Διαχειριστή της Αλβανίας για την ενίσχυση της συνεργασίας
Διαγωνισμός – πλαίσιο για τα καλωδιακά έργα των διασυνδέσεων των Δωδεκανήσων και των νησιών του BΑ Αιγαίου απο τον ΑΔΜΗΕ
Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Οδ. Κωνταντινόπουλος: Αυτοί που κατήγγειλλαν για μιντιακά συμφέροντα τα έπιναν μαζί τους
Πρόταση δυσπιστίας: Βαριές κατηγορίες με το «καλημέρα», ενώ Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους
ΑΔΜΗΕ: Συνάντηση εργασίας με τον Διαχειριστή της Αλβανίας για την ενίσχυση της συνεργασίας
Οδ. Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ): Η εξεταστική είχε ως στόχο την απόκρυψη της αλήθειας και των ευθυνών του κ. Καραμανλή
2η η Κρήτη και 7η η Σαντορίνη στους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς της Planet Cruise για το 2024
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.