Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Εκτεταμένοι έλεγχοι σε λιμάνια και χώρους αναψυχής για την τήρηση των μέτρων


Εκτεταμένους ελέγχους σε όλα τα λιμάνια της χώρας πραγματοποιεί το Λιμενικό Σώμα προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση όλων των μέτρων προστασίας μετάδοσης του κορωνοϊού, ενώ την ίδια ώρα εκτεταμένους ελέγχους πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. σε κέντρα αναψυχής και εστίασης στα νησιά.


Μετά την επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στη Μύκονο, την περασμένη Πέμπτη, οι δράσεις της Αστυνομίας έχουν ενταθεί, ενώ παράλληλα φαίνεται πως οι κάτοικοι και οι επισκέπτες δείχνουν συμμόρφωση στα μέτρα.


Σύμφωνα με στοιχεία των χθεσινών (1η 8ου) ελέγχων σε Μύκονο, Σαντορίνη και Πάρο, εντοπίστηκε μόνο μία παράβαση για μη χρήση προστατευτικής μάσκας, σε ένα από τα 7 bars που έλεγξαν οι αρχές της Πάρου.

Στη Μύκονο ελέγχθηκαν 6 beach bars και 13 καταστήματα στο κέντρο, όπου βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις για ηχορύπανση, διατάραξη κοινής ησυχίας και έλλειψη άδειας λειτουργίας.

Όσον αφορά στα Φηρά της Σαντορίνης, πραγματοποιήθηκαν 15 έλεγχοι σε bars όπου δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ακτοφυλακής και έπειτα από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, επιβάλλοντας καθολική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους και παράταση των μέτρων στα πλοία της γραμμής, το Λιμενικό Σώμα αυξάνει τους ελέγχους στα λιμάνια της χώρας.


Σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα, δηλώνουν από το λιμενικό. Ήδη, έχουν διαπιστωθεί και έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε δεκάδες παραβάσεις.


Σύμφωνα με τα περιοριστικά μετρά από τον ΕΟΔΥ που ισχύουν έως τις 4 Αυγούστου, λόγω του κορωνοϊού, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας είναι στο 60% για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου καθώς υπάρχει μία διαδικασία που απαιτείται για την επιβίβασή τους όπως η συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου και η θερμομέτρηση. Επίσης θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου.


Τέλος, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω, προκειμένου να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.


Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής το μήνα Ιούλιο και συγκεκριμένα από 01/07 έως 30/07 από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν συνολικά 486 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν συνολικά αυτή την περίοδο 355.099 επιβάτες, 69.075 ΙΧ οχήματα, 16.298 φορτηγά και 11.502 δίκυκλα.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού από 01/07 έως 30/07 έγιναν 818 απόπλοι ενώ αναχώρησαν συνολικά 126.261 επιβάτες, 15.720 οχήματα, 1.056 φορτηγά και 6.293 δίκυκλα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας από 01/07 έως 30/07 πραγματοποιήθηκαν 290 αναχωρήσεις πλοίων ενώ απέδρασαν για κάποιο νησί των Κυκλάδων 103.877 επιβάτες, 26.160 ΙΧ οχήματα 1.904 φορτηγά και 3.160 δίκυκλα.

Τέλος από το Λιμάνι του Λαυρίου την ίδια περίοδο πραγματοποιήθηκαν 244 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 48.670 επιβάτες 12.877 ΙΧ οχήματα, 943 φορτηγά και 1.420 δίκυκλα.


 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
Atacon
Hondos_210104
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ο εμβολιασμός δεν θα αποτελέσει προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος
Κορονοϊός : 510 τα νέα κρούσματα - 2 νέα στη Σαντορίνη
ΓΣΕΒΕΕ : Θετική η απόφαση για επαναλειτουργία μέρους της αγοράς
Οι κανόνες για το άνοιγμα του λιανεμπόριου από Δευτέρα, 18/1
Αναβαθμισμένες e-υπηρεσίες από το Δημόσιο
Συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία
H ακτινογραφία του τουριστικού τομέα στις 13 Περιφέρειες της χώρας από το ΙΝΣΕΤΕ
"Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω" για το λιανεμπόριο
Η πανδημία αλλάζει ριζικά το λιανεμπόριο
Θ. Ξανθόπουλος: Παράταση-κοροϊδία για τον επαναπροσδιορισμό υποθέσεων του Ν. Κατσέλη
Εναρκτήριο Συνέδριο Ευρωπαϊκού Έργου LIFE-IP CEI-Greece ΥΠΕΝ
ΤΕΕ: Η "Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων" ξεκίνησε
AEGEAN : voucher για τους επιβάτες, χωρίς να έχει γίνει ακύρωση της πτήσης τους
Δωρεάν WiFi σε 25 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
Το 90% των εργαζομένων προτιμούν την τηλεργασία
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.