Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης 12 ανεξάρτητων Βρετανών specialists tour operators με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη

Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης 12 ανεξάρτητων Βρετανών specialists tour operators με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, εν όψει της άρσης απαγόρευσης απευθείας πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας.

 

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Προέδρος της FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Νικόλας Κελαϊδίτης, ο Αντιπρόεδρος του ΗΑΤΤΑ και Ταμίας της ECTAA κ. Μάριος Καμμένος και η συνεργάτιδα του Υπουργού Τουρισμού κα Ειρήνη Αναστασιάδου.

 

Οι συμμετέχοντες specialists ήταν οι: David Hopkins (Mark Warner), Andrew Parry (Neilson), Chris Wright (Sunvil) , Dimitri Patrikios (Ionian Island Holidays) , Francis Burnet Coutts. Barrie Neilson (Sailing Holidays) , Michael Everett (Ocean Elements) , Dave Woollcott, Gary Horsford (James Villas) , Tristan Symondson (CV Travel) , Nick Harvey (Planos Holidays) , John Howell, Simon Morgan (Wildwind) , Graham Simpson, Graham Horner (Simpsons Travel) , Chris Lorenzo (Seafearer Sailing Holidays)

 

 

Ο Υπουργός ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την εντατική προετοιμασία της χώρας μας ως προς την προστασία της υγείας εν όψει της επανέναρξη των πτήσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο στις 15 Ιουλίου.

 

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας διορθώνονται και τα όποια μικροπροβλήματα έχουν εντοπιστεί στις σχετικές διαδικασίες, ενω επανεκκινεί και η καμπάνια για την προώθηση της Ελλάδας στη Βρετανία με δύο στόχους: την προσπάθεια επέκτασης της φετινής τουριστικής περιόδου, αλλά και την έναρξη της σχετικής εκστρατείας για τον επόμενο χρόνο αμέσως μετά, έτσι ώστε να περιοριστούν κατά το δυνατόν οι απώλειες τόσο για τους ξένους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και για την ίδια τη χώρα.

Οι συμμετέχοντες Βρετανοί specialists υπογράμμισαν τη σημασία του έργου τους για τον ελληνικό τουρισμό, και ιδιαίτερα για τους λιγότερο γνωστούς προορισμούς στους οποίους ορισμένοι από αυτούς ειδικεύονται, τους οποίους υποστηρίζουν με τους επισκέπτες που τους εξασφαλίζουν κάθε χρόνο.

 

 

Οι Βρετανοί ζήτησαν διευκρινήσεις για τα υγειονομικά και ταξιδιωτικά πρωτόκολλα που εφαρμόζει η χώρα μας, για το τι θα ισχύσει στην περίπτωση που κάποιος ταξιδιώτης βρεθεί θετικός στον Covid-19 αλλά και για το πλάνο διαφημιστικής χρηματοδότησης co-op του Υπουργείου, στο οποίο επιθυμούν να συμπεριληφθούν.

 

 

Αξίχει να αναφερθεί οτι οι συγκεκριμένοι specialists tour operators τονώνουν τις μικρές τοπικές κοινωνίες της χώρας μας κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου,  αφού το πελατολόγιο τους περιλαμβάνει την βρετανική μεσαία και υψηλή τάξη, στοχεύοντας στις ηλικιακές ομάδες από 35 έως 64 ετών. 

 

Η μέση τιμή του τουριστικού πακέτου που διαθέτουν στην αγορά υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ ανά άτομο και ειδικεύονται σε τουριστικούς τομείς τους οποίους η χώρα μας προσπαθεί έντονα να αναπτύξει διαχρονικά, όπως είναι το yachting, η διαμονή σε βίλες, η λειτουργία clubs με ναυταθλητικές δραστηριότητες, καθώς και η διοργάνωση περιηγήσεων με θέμα τη γαστρονομία, τον περιπατητικό τουρισμό και άλλες ειδικές μορφές τουρισμού. 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
Atacon
Hondos_verynew
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τραγικός επίλογος για τον Σήφη Βαλυράκη
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν από 25 /1/2021 έως και 1/2/2021
Έως τις 31/1 οι υπεύθυνες δηλώσεις των ιδιοκτητών ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας για τη λήψη της ειδικής αποζημίωσης
Πατρινό καρναβάλι 2021 : Ξεκίνησε το Σάββατο 23/1 και προβλέπει πολλές και διαφορετικές δράσεις
Πρωταγωνιστούν οι Κυκλάδες στη λίστα του Conde Nast με τα 23 ελκυστικότερα νησιά για το 2021
Το ελληνικό Rapid Test αντιγόνου που παράγεται στη Λάρισα, κυκλοφορεί σε 16 χώρες
Η κολχικίνη στο πρωτόκολλο θεραπειών της CoViD-19
Ε.Ε: Καμία απόφαση ακόμη για το "πιστοποιητικό εμβολιασμού", προσαρμογή στα νέα δεδομένα διαθεσιμότητας εμβολίων
Ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια
Χατζηδάκης : Προτεραιότητά μας η στήριξη του τουρισμού
Σήμερα στις 18:00 ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες 80-84 ετών
Σήμερα οι αποφάσεις για τη λειτουργεία Γυμνασίων και Λυκείων
Πρόταση Νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για τη στήριξη αυτοαπασχολούμενων και αγροτών
Μητσοτάκης: Με το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είμαστε σε θέση να κινούμαστε ελεύθερα
PwC: 5% ανάπτυξη της οικονομίας το 2021
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.