Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Επανεκκινήθηκε ο τουρισμός, προβληματισμός στις τουριστικές επιχειρήσεις

Μπορεί η πολιτική αεροπορία από τις χώρες της Ευρώπης να επανεκκινήθηκε και οι αεροπορικές εταιρίες να έχουν διαθέσιμο ένα μεγάλου εύρους πλέγμα πτήσεων, οι εν δυνάμει όμως ταξιδιώτες εμφανίζονται επιφυλακτικοί, γεγονός που αποτυπώνεται στην τουριστική κίνηση, αλλά και στις κρατήσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, τα καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος καταγράφουν κατακόρυφη πτώση του τζίρου λόγω έλλειψης πελατείας, ενώ αρκετά παραμένουν κλειστά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δεδομένης της έλλειψης στοιχείων από κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους, τα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας απηχούν σε μεγάλο βαθμό τις συνθήκες που επικρατούν και σε άλλες τουριστικές αγορές της χώρας.

«Η αγορά μετά τον κοροναϊό δεινοπαθεί» δηλώνει ο Σταύρος Καφούνης πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας προσθέτοντας πως οι επιχειρηματίες στο κέντρο της Αθήνας «είναι στα κάγκελα».

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς οι επιχειρήσεις «βλέπουν τους τζίρους να βυθίζονται», όπως απέδειξε και σχετική μελέτη του Συλλόγου. Ειδικότερα, «στην τουριστική περιοχή Πλάκα και Μοναστηράκι το 80% των επιχειρήσεων δεν άνοιξαν ή είχαν μηδενικό τζίρο το πρώτο δεκαήμερο μετά την πανδημία», ενώ και «η υπόλοιπη Αθήνα κινείται με πτωτικούς ρυθμούς» ανέφερε ο κ. Καφούνης.

Για την επανεκκίνηση της αγοράς του κέντρου της Αθήνας, ο κ. Καφούνης τόνισε πως «είμαστε σε συνεργασία με τον δήμο και σχεδιάζουμε κινήσεις με το δήμαρχο», ανακοινώνοντας το επόμενο διάστημα συγκεκριμένες προσφορές μέσω της πλατφόρμας Athens is back.
Παράλληλα, «η αγορά σε πανελλήνιο επίπεδο κινείται σε πολύ δύσκολους ρυθμούς. Το εξάμηνο που περνάει κάθε μέρα κινείται ακόμη πιο δύσκολα» παρατήρησε ο Πρόεδρος και κατέληξε ότι πρέπει «να ρυθμίσουμε το θέμα των ενοικίων των επιχειρήσεων», μετά και τις θετικές εξελίξεις για τις μικροπιστώσεις.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας σε 153 επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής, πέραν των απωλειών της δίμηνης «αργίας», από την επαναλειτουργία τους έως σήμερα, καμιά δεν είχε καλύτερο ή έστω ίδιο επίπεδο πωλήσεων σε σχέση με το 2019. Η συντριπτική πλειονότητα (79,1%), είτε δεν άνοιξε καθόλου το κατάστημα είτε πραγματοποίησε σχεδόν μηδενικό τζίρο κατά τον πρώτο μήνα επαναλειτουργίας της επιχείρησής της.

 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
Atacon
Hondos_verynew
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Σοβαρές οι συνέπειες του lockdown στα παιδιά
Ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης υδατοδρομίων στα Διαπόντια νησιά
Σύψας : Με αυτές τις εικόνες δεν μπορεί να παραμείνει ανοιχτή η αγορά
Τραγικός επίλογος για τον Σήφη Βαλυράκη
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν από 25 /1/2021 έως και 1/2/2021
Έως τις 31/1 οι υπεύθυνες δηλώσεις των ιδιοκτητών ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας για τη λήψη της ειδικής αποζημίωσης
Πατρινό καρναβάλι 2021 : Ξεκίνησε το Σάββατο 23/1 και προβλέπει πολλές και διαφορετικές δράσεις
Πρωταγωνιστούν οι Κυκλάδες στη λίστα του Conde Nast με τα 23 ελκυστικότερα νησιά για το 2021
Το ελληνικό Rapid Test αντιγόνου που παράγεται στη Λάρισα, κυκλοφορεί σε 16 χώρες
Η κολχικίνη στο πρωτόκολλο θεραπειών της CoViD-19
Ε.Ε: Καμία απόφαση ακόμη για το "πιστοποιητικό εμβολιασμού", προσαρμογή στα νέα δεδομένα διαθεσιμότητας εμβολίων
Ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια
Χατζηδάκης : Προτεραιότητά μας η στήριξη του τουρισμού
Σήμερα στις 18:00 ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες 80-84 ετών
Σήμερα οι αποφάσεις για τη λειτουργεία Γυμνασίων και Λυκείων
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.