Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ξεκίνησαν ομαλά οι πιο ιδιαίτερες Πανελλαδικές Εξετάσεις

Έναρξη, σήμερα και αύριο, των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020, που είναι εκ του ασφαλούς πιο ιδιαίτερες από κάθε άλλη χρονιά. Οι μαθητές, καλούνται να ολοκληρώσουν τη σχολική τους εκπαίδευση και να περάσουν το «κατώφλι» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υπό πρωτόγνωρες συνθήκες. Επί δύο μήνες τα σχολεία (Μάρτιος-Μάιος) και τα φροντιστήρια παρέμειναν κλειστά με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται διαδικτυακά, με τις τεχνικές δυσκολίες και τα παιδαγωγικά όρια που γνωρίζει η συγκεκριμένη διαδικασία. Παράλληλα, οι μαθητές δοκιμάστηκαν ψυχολογικά από το διάστημα του υποχρεωτικού εγκλεισμού και των αυστηρών απαγορεύσεων κυκλοφορίας, επιτείνοντας το άγχος και την αβεβαιότητα ενόψει εξετάσεων.
Άγχος για τους μαθητές δημιούργησε, εξάλλου, και η αβεβαιότητα για την ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς δεν ήταν δεδομένη η φθίνουσα πορεία της επιδημίας, τροφοδοτώντας ακραία σενάρια μέχρι και για τον Σεπτέμβριο. Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση του υπ. Παιδείας υπήρξε η έναρξη των εξετάσεων σε ημερομηνία κοντά στην καθιερωμένη περίοδο (αρχές Ιουνίου), με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να ορίζει, τελικά, τις 15/6 ως ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Υπολογίζοντας τους συγκεκριμένους παράγοντες, από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποφασίστηκε η μείωση της εξεταστέας ύλης, με τη συμπλήρωση ενός μήνα αναστολής λειτουργίας των σχολείων, ενώ στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η απόφαση για ίδιο αριθμό εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε σχέση με το 2019.

Λίγο περισσότεροι από 100.000 υποψήφιοι, διεκδικούν τις 77.970 θέσεις που θα τους βάλουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Φέτος, οι υποψήφιοι (πλην τελειόφοιτων που εξετάζονται με το νέο σύστημα) επιλέγουν να εξεταστούν είτε με το παλαιό είτε με το νέο σύστημα. Με το νέο σύστημα δεν εξετάζονται οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών στα Λατινικά, αλλά στην Κοινωνιολογία, και παράλληλα, δεν υπάρχουν συντελεστές βαρύτητας στις βαθμολογίες των μαθημάτων.

Παρατίθενται οι πλήρεις πίνακες του προγράμματος εξετάσεων.


Για ΓΕΛ:





Για ΕΠΑΛ:




Σήμερα ξεκίνησαν τα ΓΕΛ με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (περιέχεται και η Έκθεση Ιδεών), με τα ακόλουθα θέματα:





Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη 16 Ιουνίου, για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας). Στη συνέχεια, την Πέμπτη 18 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά ('Αλγεβρα), που είναι, επίσης, μάθημα Γενικής Παιδείας. Θα ακολουθήσουν, από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου, οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας.



Μέτρα προστασίας


H χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για εκπαιδευτές και επιτηρητές καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης. Σε κάθε αίθουσα οι υποψήφιοι θα έχουν 1,5 μέτρο διαφορά. Τα ίδια μέτρα ισχύουν και για τους χώρους προετοιμασίας και εξετάσεων και για τους υποψήφιους με ειδικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο, ενώ η χρήση των ανεμιστήρων απαγορεύεται. Για λόγους προστασίας θα αποφεύγεται ο συγχρωτισμός ενώ συνίσταται η χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα για το πλύσιμο των χεριών. Τα κυλικεία στους σχολικούς χώρους θα παραμείνουν κλειστά.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Μ. Καφούρος: Το νομοσχέδιο του Υπ. Πολιτισμού για το ελληνόφωνο τραγούδι διορθώνει μία παράλειψη δεκαετιών
Γιάννης Βρούτσης : "Δεν υπάρχει θετικό δείγμα ντόπινγκ ποδοσφαιριστή της Εθνικής ομάδας ανδρών"
Μαζί για το Παιδί: Μαζί στρώνουμε το πασχαλινό τραπέζι για 600 παιδιά
Έκθεση της CLIA δείχνει ότι ο τουρισμός κρουαζιέρας έχει ξεπεράσει τα ιστορικά επίπεδά της και τα ρεκόρ του 2019
Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο προς την ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης
Στο top 5 των αγαπημένων επενδυτικών προορισμών για ξενοδοχειακές μονάδες στην Ευρώπη βρίσκεται η Ελλάδα
Η AEGEAN επενδύει σε 4 νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
ΔΜΗΕ: Ρεκόρ επενδύσεων και κερδοφορίας το 2023
«Απεργιακός κλοιός» την Τετάρτη: Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία, τι θα ισχύσει για τα ΜΜΜ
Έκδοση Κανονισμού Αρχών και Λειτουργίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.)
Την διακήρυξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας υπέγραψε ο Γιάννης Βρούτσης εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό
Real Estate: Τα νέα δεδομένα, το 1 δισ. ευρώ του προγράμματος «Το σπίτι μου» και οι προτάσεις αντιμετώπισης του στεγαστικού προβλήματος
Capital: Μεγάλη πτώση στην αεροπορική επιβατική κίνηση για Μύκονο και Σαντορίνη
15.000 φίλαθλοι έχουν ταυτοποιήσει το εισιτήριό τους μέσω του Gov.gr Wallet
Οι καλύτερες πόλεις για περπάτημα σε όλο τον κόσμο. H θέση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.