Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Ξεκίνησαν ομαλά οι πιο ιδιαίτερες Πανελλαδικές Εξετάσεις

Έναρξη, σήμερα και αύριο, των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020, που είναι εκ του ασφαλούς πιο ιδιαίτερες από κάθε άλλη χρονιά. Οι μαθητές, καλούνται να ολοκληρώσουν τη σχολική τους εκπαίδευση και να περάσουν το «κατώφλι» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υπό πρωτόγνωρες συνθήκες. Επί δύο μήνες τα σχολεία (Μάρτιος-Μάιος) και τα φροντιστήρια παρέμειναν κλειστά με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται διαδικτυακά, με τις τεχνικές δυσκολίες και τα παιδαγωγικά όρια που γνωρίζει η συγκεκριμένη διαδικασία. Παράλληλα, οι μαθητές δοκιμάστηκαν ψυχολογικά από το διάστημα του υποχρεωτικού εγκλεισμού και των αυστηρών απαγορεύσεων κυκλοφορίας, επιτείνοντας το άγχος και την αβεβαιότητα ενόψει εξετάσεων.
Άγχος για τους μαθητές δημιούργησε, εξάλλου, και η αβεβαιότητα για την ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς δεν ήταν δεδομένη η φθίνουσα πορεία της επιδημίας, τροφοδοτώντας ακραία σενάρια μέχρι και για τον Σεπτέμβριο. Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση του υπ. Παιδείας υπήρξε η έναρξη των εξετάσεων σε ημερομηνία κοντά στην καθιερωμένη περίοδο (αρχές Ιουνίου), με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να ορίζει, τελικά, τις 15/6 ως ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Υπολογίζοντας τους συγκεκριμένους παράγοντες, από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποφασίστηκε η μείωση της εξεταστέας ύλης, με τη συμπλήρωση ενός μήνα αναστολής λειτουργίας των σχολείων, ενώ στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η απόφαση για ίδιο αριθμό εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε σχέση με το 2019.

Λίγο περισσότεροι από 100.000 υποψήφιοι, διεκδικούν τις 77.970 θέσεις που θα τους βάλουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Φέτος, οι υποψήφιοι (πλην τελειόφοιτων που εξετάζονται με το νέο σύστημα) επιλέγουν να εξεταστούν είτε με το παλαιό είτε με το νέο σύστημα. Με το νέο σύστημα δεν εξετάζονται οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών στα Λατινικά, αλλά στην Κοινωνιολογία, και παράλληλα, δεν υπάρχουν συντελεστές βαρύτητας στις βαθμολογίες των μαθημάτων.

Παρατίθενται οι πλήρεις πίνακες του προγράμματος εξετάσεων.


Για ΓΕΛ:

Για ΕΠΑΛ:
Σήμερα ξεκίνησαν τα ΓΕΛ με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (περιέχεται και η Έκθεση Ιδεών), με τα ακόλουθα θέματα:

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη 16 Ιουνίου, για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας). Στη συνέχεια, την Πέμπτη 18 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά ('Αλγεβρα), που είναι, επίσης, μάθημα Γενικής Παιδείας. Θα ακολουθήσουν, από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου, οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας.Μέτρα προστασίας


H χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για εκπαιδευτές και επιτηρητές καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης. Σε κάθε αίθουσα οι υποψήφιοι θα έχουν 1,5 μέτρο διαφορά. Τα ίδια μέτρα ισχύουν και για τους χώρους προετοιμασίας και εξετάσεων και για τους υποψήφιους με ειδικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο, ενώ η χρήση των ανεμιστήρων απαγορεύεται. Για λόγους προστασίας θα αποφεύγεται ο συγχρωτισμός ενώ συνίσταται η χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα για το πλύσιμο των χεριών. Τα κυλικεία στους σχολικούς χώρους θα παραμείνουν κλειστά.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
Atacon
Hondos_verynew
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Σοβαρές οι συνέπειες του lockdown στα παιδιά
Ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης υδατοδρομίων στα Διαπόντια νησιά
Σύψας : Με αυτές τις εικόνες δεν μπορεί να παραμείνει ανοιχτή η αγορά
Τραγικός επίλογος για τον Σήφη Βαλυράκη
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν από 25 /1/2021 έως και 1/2/2021
Έως τις 31/1 οι υπεύθυνες δηλώσεις των ιδιοκτητών ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας για τη λήψη της ειδικής αποζημίωσης
Πατρινό καρναβάλι 2021 : Ξεκίνησε το Σάββατο 23/1 και προβλέπει πολλές και διαφορετικές δράσεις
Πρωταγωνιστούν οι Κυκλάδες στη λίστα του Conde Nast με τα 23 ελκυστικότερα νησιά για το 2021
Το ελληνικό Rapid Test αντιγόνου που παράγεται στη Λάρισα, κυκλοφορεί σε 16 χώρες
Η κολχικίνη στο πρωτόκολλο θεραπειών της CoViD-19
Ε.Ε: Καμία απόφαση ακόμη για το "πιστοποιητικό εμβολιασμού", προσαρμογή στα νέα δεδομένα διαθεσιμότητας εμβολίων
Ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια
Χατζηδάκης : Προτεραιότητά μας η στήριξη του τουρισμού
Σήμερα στις 18:00 ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες 80-84 ετών
Σήμερα οι αποφάσεις για τη λειτουργεία Γυμνασίων και Λυκείων
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.