Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020

Ξεκίνησαν ομαλά οι πιο ιδιαίτερες Πανελλαδικές Εξετάσεις

Έναρξη, σήμερα και αύριο, των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020, που είναι εκ του ασφαλούς πιο ιδιαίτερες από κάθε άλλη χρονιά. Οι μαθητές, καλούνται να ολοκληρώσουν τη σχολική τους εκπαίδευση και να περάσουν το «κατώφλι» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υπό πρωτόγνωρες συνθήκες. Επί δύο μήνες τα σχολεία (Μάρτιος-Μάιος) και τα φροντιστήρια παρέμειναν κλειστά με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται διαδικτυακά, με τις τεχνικές δυσκολίες και τα παιδαγωγικά όρια που γνωρίζει η συγκεκριμένη διαδικασία. Παράλληλα, οι μαθητές δοκιμάστηκαν ψυχολογικά από το διάστημα του υποχρεωτικού εγκλεισμού και των αυστηρών απαγορεύσεων κυκλοφορίας, επιτείνοντας το άγχος και την αβεβαιότητα ενόψει εξετάσεων.
Άγχος για τους μαθητές δημιούργησε, εξάλλου, και η αβεβαιότητα για την ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς δεν ήταν δεδομένη η φθίνουσα πορεία της επιδημίας, τροφοδοτώντας ακραία σενάρια μέχρι και για τον Σεπτέμβριο. Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση του υπ. Παιδείας υπήρξε η έναρξη των εξετάσεων σε ημερομηνία κοντά στην καθιερωμένη περίοδο (αρχές Ιουνίου), με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να ορίζει, τελικά, τις 15/6 ως ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Υπολογίζοντας τους συγκεκριμένους παράγοντες, από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποφασίστηκε η μείωση της εξεταστέας ύλης, με τη συμπλήρωση ενός μήνα αναστολής λειτουργίας των σχολείων, ενώ στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η απόφαση για ίδιο αριθμό εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε σχέση με το 2019.

Λίγο περισσότεροι από 100.000 υποψήφιοι, διεκδικούν τις 77.970 θέσεις που θα τους βάλουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Φέτος, οι υποψήφιοι (πλην τελειόφοιτων που εξετάζονται με το νέο σύστημα) επιλέγουν να εξεταστούν είτε με το παλαιό είτε με το νέο σύστημα. Με το νέο σύστημα δεν εξετάζονται οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών στα Λατινικά, αλλά στην Κοινωνιολογία, και παράλληλα, δεν υπάρχουν συντελεστές βαρύτητας στις βαθμολογίες των μαθημάτων.

Παρατίθενται οι πλήρεις πίνακες του προγράμματος εξετάσεων.


Για ΓΕΛ:

Για ΕΠΑΛ:
Σήμερα ξεκίνησαν τα ΓΕΛ με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (περιέχεται και η Έκθεση Ιδεών), με τα ακόλουθα θέματα:

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη 16 Ιουνίου, για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας). Στη συνέχεια, την Πέμπτη 18 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά ('Αλγεβρα), που είναι, επίσης, μάθημα Γενικής Παιδείας. Θα ακολουθήσουν, από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου, οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας.Μέτρα προστασίας


H χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για εκπαιδευτές και επιτηρητές καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης. Σε κάθε αίθουσα οι υποψήφιοι θα έχουν 1,5 μέτρο διαφορά. Τα ίδια μέτρα ισχύουν και για τους χώρους προετοιμασίας και εξετάσεων και για τους υποψήφιους με ειδικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο, ενώ η χρήση των ανεμιστήρων απαγορεύεται. Για λόγους προστασίας θα αποφεύγεται ο συγχρωτισμός ενώ συνίσταται η χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα για το πλύσιμο των χεριών. Τα κυλικεία στους σχολικούς χώρους θα παραμείνουν κλειστά.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
Atacon
Covid Protection
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Η Celestyal Cruises παρατείνει την αναστολή των κρουαζιέρων της έως τον Μάρτιο του 2021
Μάνος Κόνσολας: «Το μοντέλο του μαζικού τουρισμού έφτασε στο τέλος του»
Ολοκληρώνεται η λίστα της Ε.Ε. με τις υγειονομικά «εντάξει» χώρες - Έτοιμη για τις απευθείας πτήσεις τα περιφερειακά αεροδρόμια
Έτοιμα τα περιφερειακά αεροδρόμια για διεθνείς πτήσεις – Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε λιμάνια και αεροδρόμια
Ολοκληρώνεται στις 30.6 το πρόγραμμα για τη νησιωτική Ελλάδα, «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.»
29.6 – 17.7 η υποβολή μηχανογραφικού για τις Πανελλαδικές εξετάσεις
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια “The INSETE Webinar Series”
Ξεκινάει τις πτήσεις της η TUI, η Ελλάδα μέσα στους πρώτους προορισμούς
Διεθνείς αφίξεις από 1η Ιουλίου – δεδομένα, προφυλάξεις και προβληματισμοί
Ρεκόρ αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού
«Ανοίγουν» την 1η Ιουλίου οι πύλες εισόδου – «Enjoy your stay and stay safe» λένε οι Αρχές
ΚΥΑ για δημιουργία δωματίων απομόνωσης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια
Αναμένονται τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για τη λειτουργία της κρουαζιέρας – υπό επικαιροποίηση η εθνική στρατηγική λιμένων
Μητσοτάκης: Η δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών σε ψηφιακές υπηρεσίες πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης
20 πυροσβεστικά οχήματα δωρεά της "Παπαστράτος", στην Π.Υ. του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος»
web radio
VE
Hondos Center
Λιγνός_νέα
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.