Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020

Κλειστά παραμένουν δύο στα τρία ξενοδοχεία..

Κλειστά παραμένουν δύο στα τρία ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, παρά το γεγονός ότι από χθες 1.6 επιτρέπεται το άνοιγμα όλων των ξενοδοχειακών μονάδων των αστικών κέντρων.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των μεγάλων ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας μεταθέτουν για τα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου τον χρόνο επανεκκίνησής τους, όταν θα ξεκινήσει και η λειτουργία των εποχικών ξενοδοχείων.

Η δυνατότητα για το άνοιγμα των ξενοδοχείων πόλης από την 1η Ιουνίου παραμένει ανεδαφική δηλώνουν στελέχη μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχουν πτήσεις, δεν υπάρχουν πελάτες και κυρίως δεν πήραμε εγκαίρως στα χέρια μας τα περιβόητα υγειονομικά πρωτόκολλα, βάσει των οποίων θα λειτουργήσουμε».

Οι καθυστερήσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρη Τάσιου, ο οποίος περιγράφει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο κλάδος. «Μια ημέρα πριν από την εξαγγελθείσα ημερομηνία επαναλειτουργίας των ελληνικών ξενοδοχείων τα υγειονομικά πρωτόκολλα… δημοσιεύονται (!), στα εργασιακά οι ξενοδόχοι είμαστε χαμένοι στη μετάφραση και ως προς το σοβαρό ζήτημα της ρευστότητας, τα μέλη μας ψάχνουν ακόμα να βρουν τα εκατομμύρια που δανείζουν οι τράπεζες» λέει χαρακτηριστικά ο Τάσιος και προσθέτει: «Οπως φαίνεται, την 1η Ιουνίου μόνο τα παράνομα καταλύματα και τα ακίνητα που μισθώνονται βραχυχρόνια θα είναι σε θέση να υποδεχθούν πελάτες. Αλλωστε αυτά, για ορισμένους, μάλλον θεωρούνται περισσότερο ασφαλή ακόμα και μέσα στην πανδημία, γι’ αυτό και αφήνονται να λειτουργούν χωρίς υγειονομικούς όρους!».

Αξίζει να αναφερθεί οτι μεγάλες και εμβληματικές μονάδες του κέντρου της Αθήνας, όπως η Μεγάλη Βρεταννία και το King George, προσανατολίζονται να ανοίξουν από 1η  Ιουλίου. Παράλληλα, η αλυσίδα ξενοδοχείων Grecotel ανακοίνωσε το σταδιακό άνοιγμα των μονάδων της από την 1η Ιουλίου και μετά. Για τη φετινή χρονιά η Grecotel προσανατολίζεται να ανοίξει τα 20 από τα 36 ξενοδοχεία της, όμως οι πληρότητες θα είναι αυτές που θα καθορίσουν τον τελικό αριθμό.
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
Atacon
Covid Protection
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δωρεάν E-Learning του ΕΚΠΑ για Πρόληψη Μετάδοσης του Covid-19 στον Ξενοδοχειακό Κλάδο
Idea Platform από το Ξενδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας
Endless Greek Summer απο την Marketing Greece
Η προνομιακή μεταχείριση της TUI φέρνει γκρίνια, και καταγγελίες
Πότε θα γνωρίζουμε την επιδημιολογική εικόνα από το άνοιγμα του τουρισμού
Πλακιωτάκης: Ο εκσυγχρονισμός των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών συνεχίζεται σταθερά
Έως τις 9.7 οι αιτήσεις για το λοιπό επικουρικό προσωπικό στα νοσοκομεία
ΚΙΝΑΛ: ακατανόητοι οι πανηγυρισμοί Θεοχάρη για ένα άτυπο μνημόνιο συνεργασίας με την TUI
Τίτλοι τέλους για τη «Νέα Γενιά Ζηρίδη»
Γεννηματά: η κυβέρνηση απέτυχε να κάνει το τουριστικό προϊόν ανταγωνιστικό
Lufthansa : το πρόγραμμα πτήσεων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου
Η Celestyal Cruises παρατείνει την αναστολή των κρουαζιέρων της έως τον Μάρτιο του 2021
Μάνος Κόνσολας: «Το μοντέλο του μαζικού τουρισμού έφτασε στο τέλος του»
Ολοκληρώνεται η λίστα της Ε.Ε. με τις υγειονομικά «εντάξει» χώρες - Έτοιμη για τις απευθείας πτήσεις τα περιφερειακά αεροδρόμια
Έτοιμα τα περιφερειακά αεροδρόμια για διεθνείς πτήσεις – Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε λιμάνια και αεροδρόμια
web radio
VE
Hondos Center
Λιγνός_νέα
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.