Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Διευκρινίσεις για την αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων από το υπουργείο Τουρισμού

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα κλείνουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας που δεν έχουν πελάτες.

Αυτό αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το υπουργείο Τουρισμού, ενώ διευκρινίζουν πως όσα έχουν πελάτες παρατείνεται κατά μια εβδομάδα η αναστολή της λειτουργίας τους, ώστε οι πελάτες τους να μπορέσουν να βρουν εναλλακτικές λύσεις.

Μάλιστα με υπουργική απόφαση θα ανακοινωθούν τα ξενοδοχεία που εξαιρούνται της αναστολής λειτουργίας και πρόκειται για ξενοδοχεία που εξυπηρετούν στρατιωτικούς, δυνάμεις της Frontex, εργαζόμενους σε δημόσια έργα.

Στη συνέχεια με τη συνδρομή του ΞΕΕ θα καταρτιστεί λίστα με τα ξενοδοχεία ανά περιφερειακή ενότητα που θα μείνουν ανοιχτά, ώστε σε κάθε ενότητα να λειτουργούν τρία ξενοδοχεία.

Χάρης Θεοχάρης: Μέτρα για τον τουρισμό με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα
Ο ελληνικός τουρισμός για να μπορέσει να έχει «επόμενη ημέρα» θα πρέπει η χώρα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότητα την απειλή του κορωνοϊού, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρηςς, αναφερόμενος στην απόφαση να κλείσουν όλα τα ξενοδοχεία της χώρας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Διαβεβαίωσε επίσης ότι το δώρο Πάσχα των εργαζομένων δεν θα χαθεί και όταν θα δοθεί το καλοκαίρι, μετά την κρίση θα είναι ένας μοχλός στήριξης της αγοράς με ρευστότητα.

Μιλώντας στο CNN Now και την Αμαλία Κάτζου, ο κ. Θεοχάρης περιέγραψε την εικόνα του ελληνικού τουρισμού όπως είναι σήμερα: «Ο ελληνικός τουρισμός για να μπορέσει να έχει επόμενη μέρα θα πρέπει η χώρα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότητα την απειλή αυτή και γιατί αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε υγιείς υπαλλήλους εργαζόμενους στον τουρισμό και υγιείς επιχειρήσεις για να ανταπεξέλθουν. Και θα σας πω λίγο τα μέτρα που παίρνουμε. Αλλά και γιατί δευτερευόντως αυτό θα είναι και το εργαλείο προσέλκυσης ανθρώπων, οι οποίοι θα δούνε ότι η χώρα μας  έχει ένα σοβαρό σύστημα υγείας που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους καταστάσεις. Άρα, είναι κρίσιμο και για το σήμερα, αλλά και για την επόμενη μέρα, να είμαστε ενωμένοι μία γροθιά, η κυβέρνηση με τα μέτρα που παίρνει, αλλά και πολίτες με την συμμόρφωση στις εντολές των ειδικών, ώστε να βγούμε γρήγορα από αυτή τη διαδικασία τώρα, για να έχουμε προφανώς υγιείς επιχειρήσεις την επόμενη μέρα».

Σύμφωνα με το υπουργό Τουρισμού, από τη στιγμή που Υγειονομική Επιτροπή αποφάσισε ότι δεν είναι ασφαλές να έχουμε συγκεντρώσεις πάνω από 10 άτομα, «είναι προφανές ότι 10 άτομα σε πολλές περιπτώσεις είναι οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου, αρά  έπρεπε να παρθεί απόφαση και για να κλείσουν και τα ξενοδοχεία για να μη δημιουργείται οικονομικός κίνδυνος».

Τα μέτρα στήριξης του τουρισμού
Όπως είπε, «η κυβέρνηση έκλεισε για υγειονομικούς λόγους τις επιχειρήσεις αυτές. Κλείνοντας φυσικά για να μειώσουν τα κόστη, αλλά να στηριχθούν οι εργαζόμενοι τους με τα έξτρα εποχιακά επιδόματα, δύο μήνες Απρίλιο και Μάιο και με τα 800 ευρώ, αλλά και με την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών από το Κράτος για όλους αυτούς τους εργαζόμενους».


Συνεπώς, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις στηρίζονται έμπρακτα με όλο αυτό το πακέτο των 10 δισ. ευρώ, όπως ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό, «με όλο αυτό το ξαναγράψιμο του Προϋπολογισμού και μέσω αυτής της στήριξης ξέρουμε ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει με δίκτυο επιχειρήσεων στον τουρισμό που μπορεί να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην οποία ζήτηση θα δημιουργηθεί, όταν γυρίσουμε στην κανονικότητα».

Αναφερόμενος στα μέτρα οικονομικής στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων, επισήμανε: «Τρεις είναι οι πυλώνες στήριξης που αξίζει τον κόπο ενδεχομένως να του ξαναπούμε: Το εποχικό προσωπικό αλλά και το προσωπικό των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας, είτε παίρνει το επίδομα δύο μήνες ακόμα είτε παίρνει τα 800 ευρώ και τη στήριξη των ασφαλιστικών εισφορών. Έτσι οι εργαζόμενοι είναι καλυμμένοι. Οι επιχειρήσεις, μέσω του κλεισίματος, καλώς ή κακώς ξαναλέω έγινε για οικονομικούς λόγους, αλλά οι επιχειρήσεις έκλεισαν απόφαση του Κράτους, έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τα καθημερινά και να κατεβάσουν το πρόβλημα στο ελάχιστο χωρίς να μετακυλούν το πρόβλημα του εργαζόμενου. Τρίτον, το πρόβλημα που μένει στις επιχειρήσεις είναι προφανές το πρόβλημα των δόσεων των δανείων τους και των επιταγών που είναι αυτή τη στιγμή στην αγορά. Εκεί τι κάνουμε; Ήδη ανακοινώθηκε από τις τράπεζες, με δική μας παρότρυνση, οι δυνατότητες που δίνουν για μη πληρωμή κάποιων δόσεων, για αναστολή των υποχρεώσεών τους και για διάφορες άλλες διευκολύνσεις και είμαστε καθημερινά σε επαφή. Εγώ χθες μίλησα και με τους τέσσερις μεγάλους τραπεζίτες και οι τέσσερις μου εξήγησαν το σχέδιο που έχουν για να στηρίξουν μία-μία τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, οι οποίες είχαν μία καλή κατάσταση, ήταν ενήμερες, ήταν συνεργάσιμες και σήμερα αναγκάστηκα αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της πρωτοφανούς αυτής κατάστασης».
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
Atacon
Covid Protection
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Tις 424.031 έφθασαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους»
Έρευνα για την αξιολόγηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου
Χρεωκόπησε το Fleetway Travel, κλείνει στις 30/9 η Funway Holidays
Ψήφισμα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για τη μετατροπή του μνημείου της Αγίας Σοφίας σε τζαμί
Στην Πάρο, με προορισμό την Αντίπαρο, ο Τομ Χανκς και η σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον
Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης 12 ανεξάρτητων Βρετανών specialists tour operators με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη
Νέα εταιρική ταυτότητα για τον ΑΔΜΗΕ
Διακοπές στη χώρα τους θα κάνουν φέτος οι περισσότεροι ευρωπαίοι, το σημαντικότερο στοιχείο έρευνας της GWI για το ΙΝΣΕΤΕ
Μάνος Κόνσολας: «Το μοντέλο του μαζικού τουρισμού έφτασε στο τέλος του»
Τουρισμός : Κρίσιμες ώρες τόσο για τους εν δυνάμει επισκέπτες, όσο και για τις επιλογές για την υγειονομική ασφάλεια
ΠΑΜΕ: άμεση απόσυρση του νέου Ν/Σ για την ιδιωτική εκπαίδευση
ΣΥΡΙΖΑ - Παρεμβάσεις στην χθεσινή Συζήτηση στη Βουλή - Ανακοινώσεις Γραφείου Τύπου
Destination Greece Health First: Καμπάνια για την ασφαλή πορεία του ελληνικού τουρισμού
«Υγεία και Ασφάλεια, Τουρισμός και Οικονομία : Επιπτώσεις και Επόμενη Μέρα» εκδήλωση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας
Ελλάδα : Θετικοί στον κορονοϊό τουρίστες που μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία καραντίνας – Υπευθυνότητα και ψυχραιμία συστήνουν οι ειδικοί
web radio
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos Cender
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.