Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες για την τύχη του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Με τις απαντήσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και της Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής, όχι μόνο δεν απαντώνται τα ερωτήματα των βουλευτών της Νέας Αριστεράς στη σχετική Ερώτηση (24/4/2024), αλλά εντείνονται οι ανησυχίες μας τόσο για τις μεγάλες καθυστερήσεις των πληρωμών προς φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, όσο και για την ίδια την τύχη και την προοπτική του Μεταφορικού Ισοδύναμου.
Πιο συγκεκριμένα οι απαντήσεις του ΥΝΑΝΠ και της αρμόδιας Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής δεν μας απαντούν ούτε ποιο είναι το συγκεκριμένο ετήσιο κονδύλι που διατίθεται για το Μ.Ι., ούτε βεβαίως πότε θα καταβληθούν οι οφειλές προς τους δικαιούχους που συστηματικά καθυστερούν.
Η απάντηση ότι έχει προσδιοριστεί ειδικό κονδύλι για τη συνοχή της νησιωτικής Ελλάδας στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με την επωνυμία “Μέτρα για την μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, τη συγκράτηση και τη συνοχή του πληθυσμού στα νησιά” και συνολικό προϋπολογισμό 378.322.116,66 €, όχι μόνο δεν μας διαφωτίζει αλλά περισσότερο μας συσκοτίζει αφού, πρώτον εντάσσει το Μεταφορικό Ισοδύναμο σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα και δεύτερον καθορίζει το διατιθέμενο κονδύλι μέσα στη γενική αοριστία του προσδιορισμού των αναγκών αλλά και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων. Σε άλλο δε σημείο, μας απαντούν ότι το ΥΝΑΝΠ καθορίζει την πολιτική του με βάση την “Αναλογική κατανομή του διατιθέμενου προϋπολογισμού ανά κατηγορίες νησιών”. Με απλά λόγια πάλι σύμφωνα με την προσφιλή κυβερνητική πολιτική “βλέποντας και κάνοντας” και αν βεβαίως υπάρχουν και λεφτά…..
Κατά συνέπεια τι κι αν διαμαρτύρονται οι δικαιούχοι, όταν κρίνουμε ότι υπάρχουν λεφτά θα σας δίνουμε και κάποια δόση για να μην φωνάζετε….άσε δε που επειδή, όπως ισχυρίζονται υπάρχουν και απάτες – αυτό αφορά τις επιχειρήσεις – ας τελειώσει πρώτα ο έλεγχος και βλέπουμε. Τώρα, αν οι υπουργικές αποφάσεις αφήνουν περιθώρια ασάφειας με αποτέλεσμα πάλι λίγοι επιτήδειοι να αμαυρώνουν τους χιλιάδες δικαιούχους, αυτό δεν οφείλεται στα γκρίζα σημεία των εφαρμοστικών αποφάσεων αλλά στους δικαιούχους…..
Όσο δε για το Μ. Ι. στα καύσιμα, αφού μας είπαν ότι ήταν πρόχειρα θεσμοθετημένο στην αρχική φάση εφαρμογής του το 2019, τώρα έμειναν στην επέκταση σε πολύ λίγα μικρά νησιά, ξεχνώντας ότι το μέτρο ξεκίνησε πιλοτικά όχι για να μείνει δια παντός πιλοτικό αλλά για να επεκταθεί στο σύνολο της νησιωτικής Ελλάδας και με οφελούμενους όλους τους πελάτες των πρατηρίων και όχι μόνο τους μόνιμους κατοίκους. Άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος του Μ.Ι. να άρει τις ανισότητες μεταξύ των νησιών και της ηπειρωτικής χώρας.
Ας μην συνεχίζει λοιπόν να μας κοροϊδεύει η κυβέρνηση της ΝΔ. Η τακτική του βλέποντας και κάνοντας και οι πληρωμές με το σταγονόμετρο, δεν αποτελούν συνέχεια του εμβληματικού μέτρου για τη Νησιωτικότητα που θεσμοθέτησε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018, αλλά συνέχιση της προσπάθειας απαξίωσης του, έτσι ώστε να θεωρείται πλέον από τους νησιώτες ως μια χαμένη υπόθεση.
Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ μαζί με όλους τους προοδευτικούς πολίτες, θα συνεχίσει τον αγώνα για την εφαρμογή και επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου αδιακρίτως σε όλους τους τομείς και σε όλα ανεξαιρέτως τα νησιά της χώρας.
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Σε σταθερά ανερχόμενη δύναμη σε διεθνές επίπεδο εξελίσονται οι ελληνικές επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θηρασιά : Για όσους αναζητούν αυθεντικότητα και ηρεμία, καλύτερη επιλογή δεν υπάρχει!
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
"Η Σαντορίνη παλεύει με τον υπερτουρισμό. Δεν υπάρχει χώρος για επισκέπτες" γράφουν οι timesofindia
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
O A.O. Θήρας για την αγωνιστική σεζόν 2024-2025 αποτελείται από ένα εξαιρετικό και έμπειρο επιτελείο
ΕΛΛΑΔΑ
85% των εταιρειών στην Ελλάδα δεν προσφέρει προνόμια στους εργαζομένους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ευρεία πολιτική σύσκεψη στο γραφείο του Πρωθυπουργού για τη Σαντορίνη στις 23 Ιουλίου
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στη Σαντορίνη ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού Γ. Βρούτσης, συνοδευόμενος απο τη Νίκη Μπακογιάννη και Όλγα Βασδέκη
Ε.Ξ.Σ.
"Η Σαντορίνη προορισμός ιδιαίτερα φιλόξενος με επιλογές για όλους" δήλωσε στο newstourism.gr ο Αντώνης Παγώνης
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Όμιλος Katikies: Με θετικό πρόσημο εξελίσσεται η πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν με την πληρότητα αυξημένη κατά 10%
ΕΛΛΑΔΑ
Παραδόθηκε στον αν. Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση η Μελέτη για την Ανάπτυξη του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού
ΕΛΛΑΔΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΔΜΗΕ: ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ Ν. ΜΠΟΥΛΑΞΗ ΣΤΟ 7ο INVESTGR FORUM
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέο υπερσύγχρονο ελαιουργείο απέκτησε η Σαντορίνη!
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τα ελληνικά νησιά δεν μπορούν να κρατήσουν μακριά την «καταστροφική» τουριστική κίνηση, γράφει το Bloomberg
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στη σύσκεψη των Υπουργών για τη Σαντορίνη την Τρίτη 23/7 τα νεότερα σχετικά με το καλώδιο του ΑΔΜΗΕ και το λιμάνι
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Με 18 ταινίες, 3 θεματικές κι 1 εκπαιδευτικό εργαστήριο το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης (19-20/7)
Hondos_KE
apolimantiki
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.