Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ετήσια συνάντηση των μελών του Δ.Σ. και των στελεχών του Επιμελητηρίου Κυκλάδων από όλα τα νησιά

Την ετήσια συνάντηση της Διοίκησης και των Στελεχών του από όλα τα νησιά πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Κυκλάδων τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου.

Η ημέρα ήταν αφιερωμένη σε συναντήσεις εργασίας μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Στελεχών του, που ταξίδεψαν από όλα τα νησιά των Κυκλάδων προκειμένου να βρεθούν από κοντά στην έδρα του Επιμελητηρίου στη Σύρο και να συμμετάσχουν τόσο στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και σε μια σειρά εσωτερικών εκπαιδεύσεων και επικαιροποίησης των γνώσεων σε θέματα λειτουργίας των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου προς τα μέλη του. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα των νησιών ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου, όπως είναι το θέμα της υγειονομικής κάλυψης στα νησιά, η ακτοπλοϊκή σύνδεση, ο μειωμένος συντελεστής Φ.Π.Α., το Μεταφορικό Ισοδύναμο, η ανάπτυξη της κρουαζιέρας, η συνεχής αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των επιχειρηματιών-μελών, κ.ά. Έγινε επίσης εκτενής αναφορά στη διεύρυνση των συνεργειών του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα όπως το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών σε θέματα που αφορούν τη νησιωτική επιχειρηματικότητα, τον πρωτογενή τομέα, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία των Κυκλάδων. Τέλος, παρουσιάστηκαν ο απολογισμός των δράσεων για το 2023 και τα πιο σημαντικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη λειτουργία των τμημάτων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Real Estate: Τα νέα δεδομένα, το 1 δισ. ευρώ του προγράμματος «Το σπίτι μου» και οι προτάσεις αντιμετώπισης του στεγαστικού προβλήματος
ΕΛΛΑΔΑ
15.000 φίλαθλοι έχουν ταυτοποιήσει το εισιτήριό τους μέσω του Gov.gr Wallet
Ε.Ξ.Σ.
Συνάντηση με εκπροσώπους της Πρεσβείας των ΗΠΑ είχαν η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης και το Σωματείο τουριστικών καταλυμάτων "Η Ατλαντίδα"
ΕΛΛΑΔΑ
Οι καλύτερες πόλεις για περπάτημα σε όλο τον κόσμο. H θέση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ο Α.Ο. Θήρας ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Matteo Freschi!
ΕΛΛΑΔΑ
Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros, με 7 ριζικές αλλαγές/καινοτομίες και μείωση του γραφειοκρατικού βάρους
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Η Σαντορίνη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα»
ΕΛΛΑΔΑ
ΙΝΣΕΤΕ: Σε ιστορικά υψηλά, στο 13% του ΑΕΠ η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία το 2023
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις 16 και 17 Απριλίου
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Princess Cruises ανακοίνωσε την ακύρωση αφίξεων τoυ Sun Princess στη Σαντορίνη
ΕΛΛΑΔΑ
ΑΔΜΗΕ: Διεθνές κάλεσμα επενδυτών για τον Great Sea Interconnector
ΕΛΛΑΔΑ
Χρηματοοικονομική σταθερότητα και ευημερία - Το κλειδί βρίσκεται στην εκπαίδευση και την ασφάλιση
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ερώτηση βουλευτή Μάρκου Καφούρου για την επικινδυνότητα του κτιρίου της ΔΟΥ Θήρας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
1 νίκη και 1 ήττα για τις νεαρές αθλήτριες του Α.Ο. Θήρας στα παιχνίδια τους με τον Πανναξιακό στο ΔΑΠΠΟΣ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κανονικά επισκέφθηκε το Κ/Ζ Sun Princess στις 14/4 τη Σαντορίνη
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.