Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Διαμαρτυρία απο το Σύλλογο Επιχειρήσεων Φολεγάνδρου για την έλλειψη επαρκών ακτοπλοικών δρομολογίων

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια πλοίων προς Φολέγανδρο. Κύριοι, για άλλη μια φορά βλέπουμε ότι οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της Φολεγάνδρου και εν συνεχεία και της Σικίνου αντιμετωπιζόμαστε από το υπουργείο ναυτιλίας ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Μετά από πολύ επιμονή και προσπάθεια για καλύτερα δρομολόγια προς τα νησιά μας, τις τελευταίες ημέρες του 2023 ανακοινώθηκαν τα νέα δρομολόγια τα οποία θα ήταν σύντομα σε διάρκεια όπως αυτό προβλέπεται και στην σύμβαση που έχει υπογράψει η εταιρία που εκτελεί το επιδοτούμενο δρομολόγιο με το υπουργείο. Προς μεγάλη μας απογοήτευσης όμως αυτό κράτησε μόνο για μία εβδομάδα καθώς το δεύτερο πλοίο που εκτελούσε δρομολόγια στις Δυτικές Κυκλάδες μεταδρομολογήθηκε από το υπουργείο σε άλλη γραμμή και έτσι γυρίσαμε και πάλι στις 11 και 12 ώρες ταξιδιού, καταπατώντας έτσι κάθε συνταγματικό δικαίωμα των κατοίκων της Φολεγάνδρου και της Σικίνου για ίση μεταχείριση και δικαιώματα στην μετακίνηση. Για ακόμη μια φορά βλέπουμε ότι δεν τηρείται η σύμβαση, η οποία αναφέρει συγκεκριμένα πόσα και ποια λιμάνια επιτρέπεται να προσεγγίσει το πλοίο πριν την Φολέγανδρο και την Σίκινο. Καταλαβαίνουμε την ανάγκη να εξυπηρετηθούν και τα άλλα νησιά αλλά δεν καταλαμβάνουμε γιατί πάντα οι ριγμένοι στην υπόθεση είναι η Φολέγανδρος και η Σίκινος.

Όλα αυτά τα χρόνια τα νησιά αυτά έχουν πληρώσει και με το παραπάνω το τίμημα. Καιρός να βρεθεί μια λύση καθώς σε καμιά άλλη επιδοτούμενη γραμμή δεν συμβαίνει αυτό που γίνεται στην επιδοτούμενη της Φολεγάνδρου και της Σικίνου.

Και ενώ περιμένουμε την διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις άγονες ώστε να επανέλθουν τα σύντομα δρομολόγια όπως είχατε υποσχεθεί, αυτός πάει από αναβολή σε αναβολή. Εμείς με την 9/06-12-2023 επιστολή μας σας είχαμε επιστήσει την προσοχή και ζητούσαμε την επίσπευση των διαδικασιών του διαγωνισμού, ώστε να αναρτηθούν έγκαιρα τα δρομολόγια για την καλοκαιρινή και πασχαλινή περίοδο. Αντ’ αυτού βλέπουμε να έχουν δοθεί στο σύνολο 2 μήνες παράταση στην ήδη καθυστερημένη προκήρυξη των επιδοτούμενων γραμμών. Πλέον είναι μαθηματικά σίγουρο ότι τα πλάνα των δρομολογίων θα αναρτηθούν όταν θα είναι πολύ αργά προκαλώντας τεράστια ζημιά στις κρατήσεις του καλοκαιριού οι οποίες γίνονται τώρα.

Ζητάμε λοιπόν. 1) Την άμεση επιστροφή στα σύντομα σε διάρκεια δρομολόγια όπως αυτά αναφέρονται στην σύμβαση 2) Την περικοπή λιμένων οι οποίοι πλέον εξυπηρετούνται με καθημερινά δρομολόγια από και προς Πειραιά και δεν συντρέχει κανένας λόγος συγκοινωνιακών αναγκών. 3) Την άμεση ανάρτηση στο σύστημα κρατήσεων όλων των δρομολογίων των πλοίων που εκτελούν επιδοτούμενες γραμμές μέχρι και 31/10/2024 4) Περισσότερες πρωινές αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά ώστε η ώρα άφιξης στα νησιά να είναι προσιτή για τους επισκέπτες Σας γνωρίζουμε επίσης ότι ο σύλλογός μας συμφωνεί και προσυπογράφει την 376/24-01-2024 επιστολή της Δημάρχου Σίφνου σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των δυτικών Κυκλάδων Ο Σύλλογος εμπορικών και τουριστικών επιχειρήσεων Φολεγάνδρου δεν ανέχεται πλέον να μας αντιμετωπίζετε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων.

Ο πρόεδρος Γιώργος Γαβαλάς 
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Real Estate: Τα νέα δεδομένα, το 1 δισ. ευρώ του προγράμματος «Το σπίτι μου» και οι προτάσεις αντιμετώπισης του στεγαστικού προβλήματος
ΕΛΛΑΔΑ
15.000 φίλαθλοι έχουν ταυτοποιήσει το εισιτήριό τους μέσω του Gov.gr Wallet
Ε.Ξ.Σ.
Συνάντηση με εκπροσώπους της Πρεσβείας των ΗΠΑ είχαν η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης και το Σωματείο τουριστικών καταλυμάτων "Η Ατλαντίδα"
ΕΛΛΑΔΑ
Οι καλύτερες πόλεις για περπάτημα σε όλο τον κόσμο. H θέση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ο Α.Ο. Θήρας ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Matteo Freschi!
ΕΛΛΑΔΑ
Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros, με 7 ριζικές αλλαγές/καινοτομίες και μείωση του γραφειοκρατικού βάρους
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Η Σαντορίνη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα»
ΕΛΛΑΔΑ
ΙΝΣΕΤΕ: Σε ιστορικά υψηλά, στο 13% του ΑΕΠ η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία το 2023
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις 16 και 17 Απριλίου
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Princess Cruises ανακοίνωσε την ακύρωση αφίξεων τoυ Sun Princess στη Σαντορίνη
ΕΛΛΑΔΑ
ΑΔΜΗΕ: Διεθνές κάλεσμα επενδυτών για τον Great Sea Interconnector
ΕΛΛΑΔΑ
Χρηματοοικονομική σταθερότητα και ευημερία - Το κλειδί βρίσκεται στην εκπαίδευση και την ασφάλιση
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ερώτηση βουλευτή Μάρκου Καφούρου για την επικινδυνότητα του κτιρίου της ΔΟΥ Θήρας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
1 νίκη και 1 ήττα για τις νεαρές αθλήτριες του Α.Ο. Θήρας στα παιχνίδια τους με τον Πανναξιακό στο ΔΑΠΠΟΣ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κανονικά επισκέφθηκε το Κ/Ζ Sun Princess στις 14/4 τη Σαντορίνη
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.