Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Την πίτα της έκοψε η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών

Όπως κάθε  χρόνο, έτσι και εφέτος, η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών τηρούσα την παράδοση, διοργάνωσε την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης Βασιλειόπιτάς της. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, στις 18.30, στην Αίθουσα του Συνδέσμου Συριανών, στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου 56, στην Αθήνα και συνδυάστηκε με ομιλία για τον Λόρδο Βύρωνα.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Καθηγητής Ιατρικής κ. Δημήτριος Στυλ. Κορρές στην αρχή ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο των Συριανών και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό του κ. Δημήτριο Βαφία για την παραχώρηση της αίθουσας για την  εκδήλωση. Ακολούθως ο κ. Πρόεδρος της Εταιρείας παρουσίασε την ιατρό και συγγραφέα κ. Μαρία Αρβανίτη–Σωτηροπούλου και αναφέρθηκε στις πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητές της και η οποία, στη συνέχεια, ανέπτυξε το θέμα: «Μπάυρον: Από την βασανισμένη αναζήτηση της ποίησης στην ενσάρκωση της επανάστασης», τιμώντας τον μεγάλο φιλέλληνα και ποιητή, με την ευκαιρία των διακοσίων ετών από το θάνατό του.  Η ομιλήτρια καταχειροκροτήθηκε για την σπουδαία και περιεκτική ομιλία της.

Ακολούθως ο ιερέας π. Ιωάννης Αγγελιδάκης, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Μητροπολίτη Σύρου και λοιπών νήσων κ. Δωρόθεο τον Β΄ (και εκ μέρους του οποίου ανέγνωσε τον χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση) μαζί με τον ιερέα π. Χρήστο Λογαρά ευλόγησαν την πίτα, η οποία και διαμοιράστηκε  στους παρευρισκομένους. Στη διανομή της πίτας βοήθησαν η κ. Άννα Βαφία, η κ. Ντίνα Συκουτρή και άλλες κυρίες.

Στο τέλος της εκδηλώσεως οι παρευρεθέντες  είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να γνωριστούν καλλίτερα μεταξύ τους γευόμενοι κυκλαδίτικα εδέσματα, που ευγενώς προσέφεραν μέλη της Εταιρείας.  

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των ήδη προαναφερθέντων, και μέλη του Δ.Σ και άλλα μέλη και φίλοι της Εταιρείας, Καθηγητές Πανεπιστημίων, λοιποί επιστήμονες και λοιποί Κυκλαδίτες και φίλοι των Κυκλάδων, τους οποίους η Εταιρεία ευχαριστεί.
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Real Estate: Τα νέα δεδομένα, το 1 δισ. ευρώ του προγράμματος «Το σπίτι μου» και οι προτάσεις αντιμετώπισης του στεγαστικού προβλήματος
ΕΛΛΑΔΑ
15.000 φίλαθλοι έχουν ταυτοποιήσει το εισιτήριό τους μέσω του Gov.gr Wallet
Ε.Ξ.Σ.
Συνάντηση με εκπροσώπους της Πρεσβείας των ΗΠΑ είχαν η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης και το Σωματείο τουριστικών καταλυμάτων "Η Ατλαντίδα"
ΕΛΛΑΔΑ
Οι καλύτερες πόλεις για περπάτημα σε όλο τον κόσμο. H θέση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ο Α.Ο. Θήρας ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Matteo Freschi!
ΕΛΛΑΔΑ
Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros, με 7 ριζικές αλλαγές/καινοτομίες και μείωση του γραφειοκρατικού βάρους
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Η Σαντορίνη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα»
ΕΛΛΑΔΑ
ΙΝΣΕΤΕ: Σε ιστορικά υψηλά, στο 13% του ΑΕΠ η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία το 2023
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις 16 και 17 Απριλίου
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Princess Cruises ανακοίνωσε την ακύρωση αφίξεων τoυ Sun Princess στη Σαντορίνη
ΕΛΛΑΔΑ
ΑΔΜΗΕ: Διεθνές κάλεσμα επενδυτών για τον Great Sea Interconnector
ΕΛΛΑΔΑ
Χρηματοοικονομική σταθερότητα και ευημερία - Το κλειδί βρίσκεται στην εκπαίδευση και την ασφάλιση
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ερώτηση βουλευτή Μάρκου Καφούρου για την επικινδυνότητα του κτιρίου της ΔΟΥ Θήρας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
1 νίκη και 1 ήττα για τις νεαρές αθλήτριες του Α.Ο. Θήρας στα παιχνίδια τους με τον Πανναξιακό στο ΔΑΠΠΟΣ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κανονικά επισκέφθηκε το Κ/Ζ Sun Princess στις 14/4 τη Σαντορίνη
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.